Nationale Opera & Ballet: Dutymanager

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Dutymanager voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2023Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in het hart van Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het toneel. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om grootse opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Het is onze missie om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met de verwondering, schoonheid en betekenis van opera en ballet. Wil jij hieraan bijdragen?

Dutymanager

24 uur per week

Over de functie
De afdeling Horeca en Publieksbegeleiding is bij een voorstelling verantwoordelijk voor de ontvangst van 1600 bezoekers in de Grote Zaal, 175 bezoekers in Studio Boekman en is daarnaast verantwoordelijk voor de exploitatie van de recent verbouwde artiestenfoyer. Ben je op zoek naar een zelfstandige leidinggevende functie waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheden hebt? Dan zoeken wij jou als Dutymanager. Je werkt nauw samen met de andere Dutymanagers in een hecht team binnen de afdeling Horeca & Publieksbegeleiding.

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • leidinggeven aan teams bij voorstellingen, evenementen en in de Artiestenfoyer;
 • maken van roosters, verdelen van werk en taken over medewerkers, teamwerk afspraken maken, functioneringsgesprekken voeren;
 • verbeteringen zien, oplossingen ontwikkelen en doorvoeren in de manier van werken;
 • afstemmen met interne afdelingen, medewerkers en gasten;
 • meedenken en meebeslissen over het afdelingsbeleid en de uitvoering daarvan.

Dutymanager is een zelfstandige manager functie waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheden hebt en krijgt, je ruimte hebt om je talenten in te zetten en te ontwikkelen. Doelen waar jij aan bijdraagt zijn onder andere een fijne werksfeer, hoog werkplezier bij collega’s, tevredenheid bij alle bezoekers en verbeteren van het exploitatieresultaat.

Over jou
Wij vinden het belangrijk dat jij een aantal jaren ervaring hebt in een leidinggevende rol in de hospitality of evenementenbranche en in het bezit bent van een diploma Sociale Hygiëne of bereid bent om deze op korte termijn te behalen. Het is voor jou geen probleem om zowel in het Nederlands als Engels te communiceren. Je bent een goede manager en kunt lopende zaken zelfstandig afronden. Je herkent je in eigenschappen als humor, leidinggeven, communiceren, plannen, besluitvaardigheid, doorzettingsvermogen, hoofdzaken van bijzaken kunnen scheiden.

Lijkt het je een uitdaging om een rol te spelen binnen deze bijzondere artistieke en internationale omgeving en vind je het geen probleem om in de avonden en weekenden rondom de voorstellingen te werken? We moedigen je aan vooral te reageren. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen. Pas je niet geheel in het profiel, dan moedigen we je aan toch te solliciteren.

Wat wij bieden

 • een jaarcontract, met als doel een duurzame samenwerking;
 • het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.724 en maximaal € 3.762 per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit bedrag is exclusief een onregelmatigheidstoeslag;
 • 8% vakantiegeld;
 • 35 verlofdagen bij een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een
 • aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet;
 • opleidings- en trainingsmogelijkheden;
 • een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
 • een bijdrage in reiskostenvergoeding;
 • een aanvullend verzekeringspakket.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Bas Schotsman, hoofd Horeca & Publieksbegeleiding via b.schotsman@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Carmen Mersch, adviseur HR via c.mersch@operaballet.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.