MU Hybrid Art House: Stagiair Digitale Cultuur & Archief

MU Hybrid Art House in Eindhoven zoekt een Stagiair Digitale Cultuur & Archief voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 05-10-2023MU is een Hybrid Art House van en voor creatieve makers die met elkaar verkennen wat kunst kan zijn. MU kent drie pijlers: publiekspresentaties, talentontwikkeling en educatie. Ze onderzoekt, bevraagt, deelt, stimuleert talent en zwengelt de dialoog aan over de laatste ontwikkelingen in de (kunst)wereld van morgen. Hierbij werkt MU intensief samen met kunstenaars en met culturele en maatschappelijke partners in de regio, binnen- en buitenland.

Ben jij een enthousiaste en gedreven student met een passie voor digitale cultuur en archivering? Wil je graag betrokken zijn bij het op een vernieuwende manier toegankelijk maken van een archief dat 25 jaar hedendaagse kunstgeschiedenis omvat? Dan moet je NU bij MU zijn!

Stagiair Digitale Cultuur & Archief

nader te bepalen aantal uur

Voor het speciaal ontwikkelde MU Hybrid ArcHive zoeken wij een stagiair(e) die de rijke en eigenwijze geschiedenis van MU in hartje Eindhoven mee toegankelijk wil maken via ons nieuwe platform. Als stagiair(e) ga je aan de slag met het onderzoeken, cureren en presenteren van archiefmateriaal via het nieuwe online platform. Je speelt een sleutelrol in het vertalen van het gedigitaliseerde archief naar de hybride en interactieve online ruimte van MU. Daarnaast help je mee met het verbeteren van het platform door middel van contact met de doelgroep en overkoepelende partijen. Je werkt nauw samen met de projectmanager, de ontwikkelaar en het MU team om dit doel te bereiken.

Wat je gaat doen:

 • Samen met het team MU Hybrid ArcHive tot leven brengen en verrijken.
 • Grondig onderzoek doen in het archief van MU in de afgelopen 25 jaar.
 • Digitale rondleidingen mee ontwikkelen.
 • Het beheren en onderhouden van ons CMS-systeem.
 • Het nieuwe platform testen met de beoogde doelgroep.

Wie we zoeken:

 • Een gemotiveerde stagiair(e) die beschikbaar is voor de periode van half oktober 2023 tot en met 1 juli 2024 (of een deel daarvan, maar ten minste 3 tot 6 maanden aaneengesloten).
 • Fulltime/parttime beschikbaarheid.
 • Een student op mbo- of hbo-niveau, bij voorkeur in studierichtingen zoals: CMD, Creatieve Technologie, Design of Kunstgeschiedenis.
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Profiel:

 • Ervaring met contentmanagementsystemen is een pluspunt.
 • Ervaring met of interesse in digitale cultuur.
 • Affiniteit met de culturele sector en de brede blik van MU in het bijzonder.
 • Relevante werkervaring, bij voorkeur in een dynamische en creatieve omgeving.
 • Proactief, oplossingsgericht en flexibel.
 • Teamspeler met sterke sociale vaardigheden.

Wat wij bieden:
De kans om waardevolle ervaring op te doen in archivering, curatie en digitale platform-ontwikkeling binnen een inspirerende culturele omgeving door middel van samenwerking met een hecht en gepassioneerd team.

Ben jij de stagiair(e) die ons kan helpen om het rijke verleden van MU te vertalen naar de toekomst en toegankelijk te maken voor een breed publiek? Stuur dan je cv en motivatiebrief voor 5 oktober naar MU’s Hybrid ArcHive projectmanager Tijn la Vos via tijn@mu.nl. We kijken uit naar je sollicitatie!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.