KunstRAI: Stagiair Algemene Organisatie

KunstRAI in Amsterdam zoekt een Stagiair Algemene Organisatie voor 0,8 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 05-11-2023Onderneming & Kunst is al ruim 35 jaar actief als organisatie- en adviesbureau op het gebied van de beeldende kunst. Wij zijn een kleine organisatie die grote projecten tot stand brengt! Onze belangrijkste activiteit is de organisatie van twee kunstbeurzen per jaar (KunstRAI / Art Amsterdam en Art on Paper Amsterdam). Daarnaast organiseren we tentoonstellingen en adviseren we bedrijven bij het aanleggen van hun kunstcollectie. Zo verzorgen wij momenteel de permanente kunstcollectie aan boord van twee superjachten van Ritz-Carlton Yacht Collection.

KunstRAI / Art Amsterdam is een beurs voor hedendaagse, autonome en toegepaste kunst waar bijna honderd deelnemende galerieën hun collectie tonen. Schilderijen, beelden, fotografie, maar ook design en sieraden komen aan bod. Daarnaast organiseren we tijdens het evenement een randprogrammering bestaande uit onder andere Focus Denemarken, waar zeven galerieën uit Denemarken een presentatie zullen maken, een tentoonstelling met een Kunstacademie en een jongerenprogramma. Binnen de programmering krijgt de stagiair de vrijheid en ruimte zich bezig te houden met een project.

Onderneming & Kunst zoekt met KunstRAI voor 32 uur (omvang in overleg) begin december 2023 een stagiair. De stageduur loopt minimaal tot en met eind april 2024, maar is in overleg te verlengen.

Stagiair Algemene Organisatie

0,8 fte

De taken van de stagiair omvatten onder andere:

  • Het ondersteunen van de organisatie van KunstRAI 2024;
  • Het (mede) ontwikkelen van een rand- en tentoonstellingenprogramma;
  • Het ondersteunen van de communicatie (publiciteitscampagnes, social media, etc.);
  • Het onderhouden van contact met deelnemende galerieën en hun kunstenaars.

Wij zijn op zoek naar iemand die:

  • Hbo of universitair werk- en/of denkniveau heeft (een bachelor, minor of master op het gebied van kunstgeschiedenis is een pre);
  • Een goede mondelinge en schriftelijke taalbeheersing in minimaal het Nederlands en Engels heeft;
  • Plezier heeft in het werken in een klein team dat nauw samenwerkt;
  • Een zelfstandige werkhouding heeft, accuraat is en onder druk het hoofd koel houdt;
  • Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs (B) is.

Wat bieden wij?
Wij bieden een leerzame stageplek in een organisatie in een klein team dat nauw samenwerkt. Je zal een belangrijke rol spelen binnen de organisatie van de KunstRAI 2024 en krijgt daarbij de verantwoordelijkheid die bij je past. Als stagiair krijg je daarbij een ideale kans je netwerk in de culturele sector te verbreden. De stagevergoeding bedraagt € 300,- per maand op fulltime basis.

Ben je geïnteresseerd in de stage? Dan kun je uiterlijk op zondag 5 november 2023 een mail sturen naar info@kunstrai.nl onder vermelding van “Stage KunstRAI 2024” ter attentie van Chiara de Haan.

Ons kantoor is gevestigd aan de Prinsengracht 415 in het centrum van Amsterdam.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.