KUMA Muziekschool: Zakelijk / Inhoudelijk Leider

KUMA Muziekschool in Maastricht zoekt een Zakelijk / Inhoudelijk Leider voor 8 tot 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-09-2023KUMA Muziekschool is een jonge vereniging in de opstartfase. Onze leden zijn enthousiaste muziekdocenten met een eigen muziekpraktijk, die samen KUMA Muziekschool vormen. Zij geven les in het souterrain van Centre Céramique in Maastricht.

Om de vereniging goed te laten functioneren zijn we op zoek naar een zakelijk en inhoudelijk leider met verstand van zaken en met een passie voor muziek en amateur muziekonderwijs, die de schouders er onder wil zetten.

Wij zoeken voor schooljaar 2023-2024 per direct een

Zakelijk / Inhoudelijk Leider

8 tot 16 uur per week

De zakelijk leider heeft samen met de voorzitter een belangrijke communicatieve functie, zowel naar binnen als naar buiten. We zoeken iemand die zich pro-actief in wil zetten, contacten kan onderhouden met subsidieverstrekkers en collega-organisaties binnen ons werkgebied. Dat betekent dat we de communicatieve vaardigheden in woord en geschrift belangrijk vinden.

Tevens vragen we iemand die de administratie accuraat bij kan houden, de cashbackregeling kan uitvoeren en in kan spelen op wat er speelt en nodig is binnen de vereniging. We zoeken iemand die goed kan afstemmen met zowel het bestuur als de leden van de vereniging.

Daarnaast zoeken we iemand die zich bezig kan houden met beleidsontwikkeling.

Dit kan 1 persoon zijn, maar dit kunnen ook 2 personen zijn die inhoud en zakelijke aansturing onderling verdelen.

 • Dagelijkse aansturing van de bedrijfsvoering van KUMA muziekschool (zorgen dat alles loopt, jaarplanning), in afstemming met het bestuur en de ledenvergadering.

Ontwikkelen en uitbreiden netwerk voor onze vereniging

 • Contacten met Jeugdfonds cultuur, gemeente, Centre Ceramique, Kaleidoscoop, Brede Spoor, onderwijs en andere partners en eventuele andere subsidieverstrekkers.

Beleidsontwikkeling

 • Ideeën van bestuur en docenten inventariseren en op basis daarvan in afstemming met bestuur en docenten een visie, compact beleids- en uitvoeringsplan opstellen (inclusief fifinancieringsplan en eenvoudig en praktisch communicatieplan).
 • Opstellen en inrichten AVG-beleid en klachtenbeleid.
 • Voorstellen beleidswijzigingen statuten/huishoudelijk reglement indien nodig.
 • Begroting opstellen (in afstemming met penningmeester en financieel adviseur).
 • Subsidieaanvraag opstellen, verzoek tot vaststelling subsidies opstellen.
 • Aanvragen fondsen indien van toepassing.

Praktische uitvoering

 • Uitvoering cashbackregeling (kan eventueel geheel of gedeeltelijk uitbesteed worden).
 • Secretariële werkzaamheden bestuurs-en ledenvergaderingen (Voorbereiden en opstellen agenda’s en doen van uitnodigingen, in afstemming met het bestuur).
 • Ledenadministratie (de vereniging kent nu 29 leden).
 • Opstellen vacatures en inplannen gesprekken van sollicitanten met de
  toelatingscommissie.

Binnen het voor de zakelijk leider beschikbare budget kan de desbetreffende leider er zelf voor kiezen om bepaalde zaken uit te besteden in de vorm van een opdracht (bijv. Mbt cashbackregeling of communicatiematerialen/communicatieplan). Daar waar docenten op vrijwillige basis zelf willen blijven ondersteunen (met een maximum 5 uur per maand) op het gebied van communicatie website en/of cashbackregeling wordt de zakelijk leider verzocht hiervan gebruik te maken.

Daarnaast is er voor het piekmoment in september/oktober een klein extra budget om eventueel een docent of derde te laten ondersteunen bij het verwerken van de
cashbackaanvragen.

Reageren
Vind je het leuk om mee te bouwen aan de nieuwe muziekschool in Maastricht, stuur dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 1 oktober een korte offerte (incl. motivatie) en CV naar bestuur@kumamuziekschool.nl.

Inlichtingen
Voor meer informatie en specificatie van de opdracht kun je contact opnemen met onze voorzitter, Anneke Verhoeven, per mail of via 06-24273444.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.