KASKO: Algemeen Directeur (ad interim)

KASKO in Zwolle zoekt een Algemeen Directeur (ad interim) voor 0,5-0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: geenKASKO (voorheen Kameroperahuis) is een ontwikkelplek en productiehuis voor muziektheatertalent gevestigd in Zwolle. Sinds de oprichting in 2007 ondersteunen wij jonge, professionele schrijvers, componisten, regisseurs, vormgevers en musici. Wij bieden de ruimte om hun artistieke signatuur en talent verder te ontplooien binnen een ontwikkeltraject. Wij vormen de brug tussen de opleiding en een zelfstandige beroepspraktijk.

Onze kernactiviteit is talentontwikkeling: KASKO biedt structureel circa tien talentvolle muziektheatermakers een driejarig persoonlijk ontwikkeltraject. Binnen dit traject ontdekken zij de breedte van hun vak, hun talent en interesses. Hiermee vergroten we hun kans op een succesvolle carrière als kunstenaar. Makers bij KASKO werken op freelance basis en in wisselende samenstellingen aan zowel eigen initiatieven als aan opdrachten van binnen en buiten de cultuursector. Hierdoor zetten we kunst midden in de samenleving. Vanuit Zwolle initiëren we diverse projecten in de brede regio en spelen voorstellingen door het hele land.

Dit doen we onder vier pijlers
#speelt: in theaters en op festivals;
#werkt: bij bedrijven;
#leert: binnen opleidingen;
#verbindt: in de wijk.

KASKO werkt met jonge professionals, houdt kantoor in Zwolle en zoekt zowel lokaal als landelijk (nieuwe) verbindingen met organisaties, makers, publiek en deelnemers.

Het team van KASKO bestaat op dit moment uit een interim-directeur, artistiek coördinator, marketeer en office manager.

KASKO zoekt een algemeen directeur die de visie en missie van KASKO onderschrijft en daar op gedreven en eigen wijze invulling aan geeft. De positie is voorlopig een interim-functie.

Algemeen Directeur (ad interim)

0,5-0,8 fte

Als directeur overzie je alle verschillende projecten waar KASKO bij betrokken is. Dit zijn jaarlijks zo’n 15 activiteiten die variëren in omvang en waarvan het gros een samenwerking is met één of meerdere partners (uit verschillende domeinen). Je begeleidt deze projecten zakelijk – vaak vanaf de initiatie tot en met de afrekening – en besteed deel verantwoordelijkheden uit aan werknemers of opdrachtnemers. De artistiek coördinator bewaakt binnen al deze projecten de artistieke inhoud en onderhoudt het contact met de makers.

Samen zijn jullie het gezicht van de organisatie. Jullie onderhouden de relaties met partners, zetten nieuwe samenwerkingen op en bepalen de inhoudelijke koers van de organisatie.

De directeur is verantwoordelijk voor de financiering van de organisatie. De financieringsmix van KASKO bestaat uit meerjarige subsidies, projectsubsidies, publieksinkomsten en eigen inkomsten als sponsoring en commerciële opdrachten. De directeur is verantwoordelijk voor het vinden van voldoende inkomsten, o.a. door fondsenwerving uit te voeren of uit te besteden.

De centrale opdracht van de aankomend directeur is het voltooien van de meerjarenstrategie voor het aankomende kunstenplan, inclusief het opleveren van een passend beleidsplan. Het bepalen van de juiste koers is onderdeel van de verantwoordelijkheden van de algemeen directeur.

KASKO heeft een klein hecht team met een transparante en betrokken werkcultuur, waar ruimte is om te leren. De directeur stuurt daarom niet enkel taakgericht aan, maar geeft ook ruimte aan ontwikkeling. Daarnaast draagt de directeur i.s.m. de office manager zorg voor het onderhoud van een prettige en veilige kantoorsfeer.

Profiel

  • Je hebt aantoonbare ervaring als zakelijk leider, producent, fondsenwerver of directeur;
  • Je hebt strategisch inzicht en bent beleidsmatig sterk;
  • Je bent praktisch ingesteld en weet visie, missie en ambitie om te zetten tot concrete taken en acties;
  • Je kunt werknemers en opdrachtnemers de ruimte en tools bieden die zij nodig hebben om hun werk op een prettige en goede manier uit te voeren;
  • Je onderschrijft de culturele codes en wilt hier mede uitvoering aan geven (Code Fair Practice, Diversiteit & inclusie, Governance Code Cultuur en Protocol Veilige werkomgeving);
  • Je bent bereid om gemiddeld 2 dagen per week op kantoor in Zwolle te werken.

Wat bieden wij?
KASKO biedt een zeer gevarieerde baan in een dynamische en creatieve omgeving. De aanstelling is voor 2,5-4 dagen per week (0.5 – 0.8 fte), afhankelijk van beschikbaarheid en de precieze invulling van de functie.

Honorering is op basis van ervaring, we volgen de CAO Toneel en Dans (schaal X). Als team werken we minimaal 2 dagen per week op kantoor in Zwolle (theater de Spiegel).

  • De beoogde startdatum is 1 oktober 2023, met mogelijk eerder starten of een inwerkperiode in september;
  • Eventueel opbouw in uren in verband met andere functies is bespreekbaar;
  • De functie is eventueel ook te vervullen op Freelance/ZZP basis;
  • We starten graag met een contract of opdrachtovereenkomst voor een jaar, met zicht op verlenging.

Reageren
Bij interesse kan er contact opgenomen worden met Karlijn Hemmer, huidige interim-directeur van KASKO via karlijn@kasko.nl.

Het bestuur zal met alle serieuze kandidaten in gesprek gaan.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.