HKU: Marketeer

HKU in Utrecht zoekt een Marketeer voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-10-2023Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) is met ruim 4.300 studenten de grootste kunsthogeschool in Nederland en daarmee tevens éen van de grootste op kunst, cultuur, creatieve industrie en kunsteducatie gerichte kennisinstituten van Europa.

HKU staat midden in de samenleving en maakt de toekomst. Samen leren, onderzoeken en maken staat centraal. De lichtpunten Kunst van Zorg en Welzijn, Kunst van Identiteit en Inclusie en de Kunst van Duurzaamheid en Circulariteit geven ons focus. We zijn geworteld in Utrecht en nationaal en internationaal opererend.

Wij zijn een veelstemmige inclusieve community en bieden toekomstgericht kunstvakonderwijs en onderzoek van hoog niveau. Met uiteenlopende talenten en ambities groeien onze studenten uit tot creatieve en geëngageerde professionals. Klaar voor de beroepspraktijk. Ondernemend, nieuwsgierig en artistiek onderlegd. Hun werk biedt nieuwe perspectieven, inspireert en brengt processen in beweging met prikkelende interacties en kwalitatief hoogstaand werk. Tal van onze HKU-alumni geven zo al met verve vorm en betekenis aan de samenleving.

De ambitie van HKU is ‘het bieden en organiseren van uitstekend kunstvakonderwijs en kunstonderzoek met betekenis en impact op mens en samenleving’.

Met ons zeer brede aanbod aan opleidingen stimuleren we innovatieve crossovers tussen disciplines en werkvelden. Studenten krijgen dankzij onze state of the art docenten, up-to-date creatieve technologie en professionele werkplaatsen alle ruimte om zich te ontwikkelen. Met een breed aanbod aan associate degrees, bachelors en masters, verdeeld over zeven locaties en negen schools: Beeldende Kunst, Creative Transformation, Design, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Muziek en Technologie, Theater en Utrechts Conservatorium. De lectoraten en onderzoekseenheden zijn actueel en werken nauw samen met het onderwijs.

De rol van de kunsten in onze maatschappij zijn belangrijker dan ooit. Om op te schudden maar ook om schoonheid te brengen. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen, werk je graag in het (hoger) onderwijs en ben je een gedreven, creatieve communicatieprofessional? Denk je out of the box, ga je geen uitdaging uit de weg en draai je je hand niet om voor een state-of the art (online)campagne.

Wil je samen met je collega’s van de afdeling Communicatie o.a. meebouwen aan het veelzijdige merk HKU… Dan hebben wij dé baan voor jou!

Marketeer

0,8 fte | 32 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je werkt aan marketingconcepten, marketingactiviteiten en campagnes voor onder andere de Open Dagen, ons afstudeerfestival Exposure en andere projecten binnen HKU en voert deze tevens uit.
 • Je laat imago- en klantonderzoek uitvoeren en volgt trends en ontwikkelingen in de sector en speelt hier handig op in.
 • Je werkt aan de customer journey van de studiekiezer en zet daarvoor een uitgekiende onlinestrategie (waaronder e-mail marketing, social advertising en adwords campagne) in.
 • Je zorgt, mede, voor een goede vindbaarheid van onze website.
 • Je bent betrokken bij de positionering en reputatie van HKU.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau op het gebied van marketing en/of communicatie.
 • Minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Ruime ervaring met het bouwen van een merk (positionering) en het werken met een CRM.
 • Social advertising (Facebook Bedrijfsmanager en Google Ads) kent voor jou geen geheimen en je hebt ervaring met e-mailmarketing (Spotler).
 • Een creatieve geest en een commerciële mindset, gecombineerd met een communicatieve werkhouding.
 • Een gestructureerde, secure manier van werken en bedrevenheid in het maken van planningen en het bewaken ervan.
 • Basiskennis van SEO / SEA.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en een goede beheersing van het Engels. Je kunt doelgroepgericht schrijven en weet precies hoe je jongeren aanspreekt, specifieke ervaring met jongerenmarketing is hierbij een pre.

Wat bieden wij?

 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-hbo. Salariëring en accenten binnen bovengenoemde werkzaamheden zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Inschaling bedraagt bij een fulltime dienstverband schaal 9 of 10 (€ 3.153,- tot € 5.020,-).
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband voor één jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op verlenging.
 • Vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Tijd en faciliteiten voor je professionalisering en vitaliteit.
 • Een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werk, Museumkaart, verlofregelingen en nog veel meer.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?

 • Voor vragen over de vacature ben je van harte welkom bij Melinde Gerber, Hoofd Communicatie & Marketing, via melinde.gerber@hku.nl. Gebruik dit mailadres uitsluitend voor het stellen van vragen.
 • Solliciteren kan tot en met zondag 8 oktober 2023.
 • De sollicitatiegesprekken vinden naar verwachting plaats in week 42.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie. 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.