Het Scheepvaartmuseum: Systeembeheerder ICT

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zoekt een Systeembeheerder ICT voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 05-10-2023Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Met onze programmering richten we ons tot een breed publiek: van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

De afdeling ICT bestaat uit twee systeembeheerders, waarvan deze vacature er één is. Samen zorgen zij voor het optimaal inrichten, beheren, onderhouden en ontwikkelen van de ICT-infrastructuur, zoals systemen, applicaties, koppelingen, en storage (e-depot). Daarnaast zorgt de afdeling voor de ondersteuning van de gebruikers en de begeleiding van afdelingen bij de selectie en implementatie van ICT-oplossingen.

Voor het realiseren van de ambitieuze doelstellingen van de afdeling zoekt Het Scheepvaartmuseum een servicegerichte en enthousiaste

Systeembeheerder ICT

36 uur per week

Als systeembeheerder ICT bij Het Scheepvaartmuseum ben je verantwoordelijk voor het beschikbaar en operationeel houden van het netwerk, de systemen en applicaties, en het ondersteunen en adviseren van gebruikers. Daarnaast heb je een belangrijke rol bij de transitie naar Cloudtoepassingen. Onder jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden vallen:

 • Beheren en onderhouden van ons IT-netwerk, serverinfrastructuur en online platforms;
 • Oplossen van technische problemen en bieden van ondersteuning aan medewerkers;
 • Implementeren van nieuwe technologieën en systemen om de museumervaring te verbeteren;
 • Samenwerken met verschillende teams om IT-gerelateerde projecten te ondersteunen en te coördineren.

Wie zoeken wij?
De collega die wij zoeken heeft een passie voor technologie en affiniteit met cultuur en geschiedenis. Je hebt ervaring in systeembeheer, netwerkbeheer of een vergelijkbare rol en kennis van Microsoft en Linux omgevingen.

Verder ben je servicegericht en vind je het leuk om problemen op te lossen en collega’s te helpen met gebruikersvragen. Communiceren in Nederlands en Engels is voor jou geen probleem.

Wat bieden wij?
Je komt te werken op een prachtige locatie in een historisch pand, met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken.

 • Het salaris is vastgesteld in schaal 8 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen € 2.963,- en € 3.763,- bruto per maand.
 • Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum en de Museum CAO is van toepassing.

Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met intentie tot verlening;
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve aanvullende verzekeringen;
 • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Beschikking over een smartphone en laptop van het museum;
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting op activiteiten via bijvoorbeeld de Club van Elf;
 • Voordelig sporten bij een sportschool bij jou in de buurt via Bedrijfsfitness;
 • Gratis fruit op het werk;
 • Ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

Reageren
Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 5 oktober 2023 via onderstaande sollicitatiebutton.

Inlichtingen
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Wijnand Mirandolle, hoofd Financiën & Bedrijfsvoering, via wmirandolle@hetscheepvaartmuseum.nl of telefonisch via 06 18870065 .

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425.

Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum wil een veilige thuishaven zijn voor iedereen. Een inclusieve werkomgeving, waar ruimte is voor verschillen, waar je je veilig voelt en waar je jezelf kunt zijn. Bij ons ontmoet je collega’s met diverse achtergronden en meer uiteenlopende expertises dan je denkt. Van vakkundige conservatoren tot commerciële marketeers en bevlogen eventmanagers. Allemaal verbonden door het water. En door nieuwsgierigheid. In de wereld, en naar elkaar. Dus ook jij bent welkom in onze thuishaven.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.