Groninger Museum: Coördinator Publieksbegeleiding

Groninger Museum in Groningen zoekt een Coördinator Publieksbegeleiding voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-10-2023Het extraverte en kleurrijke Groninger Museum is een van de belangrijkste musea in Nederland. Met het iconische gebouw, grote tentoonstellingen en een indrukwekkende collectie kunst, geschiedenis, design en mode is het een sterk internationaal cultuurmerk. Jaarlijks weten meer dan 200.000 mensen het museum te vinden om te genieten van de originele presentaties en de vele evenementen en activiteiten. Met een team van ruim 110 bevlogen mensen werken we er hard aan om een breed publiek een toegankelijke en verrassende belevenis te bieden waar het graag voor terugkomt.

Voor de versterking van de afdeling Beveiliging zoeken wij een

Coördinator Publieksbegeleiding

32 uur per week

Jouw rol
Samen met twee andere Coördinatoren ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden van de Medewerkers Publieksbalie en Beveiliging. Jij ziet toe op de uitvoering van relevante werkprocessen en spreekt mensen hierop aan. In jouw portefeuille zit de coördinatie van de publieksbalie en je bent verantwoordelijk voor de bezetting en functionele aansturing van dit team. Daarnaast bent je te allen tijde een gastheer/gastvrouw. Dat doe je zowel vanaf jouw bureau, maar ook vanaf de diverse posities in het museum. Samen met jouw collega’s zorg je voor een goede ontvangst en veiligheid van de mensen in ons museum en bij onze kunstcollectie. Vaak ben je als een van de eersten ter plaatse bij calamiteiten of onregelmatigheden en neem je zelfstandig beslissingen over de te nemen maatregelen.

Wie zoeken wij?
Je hebt een proactieve houding en kan snel beslissingen nemen in noodsituaties. Je bent altijd alert op afwijkend gedrag en niet bang om iemand hier op tactvolle wijze op aan te spreken. Je hebt een sterke persoonlijkheid, schakelt snel en geeft op een verbindende manier leiding. We vinden het belangrijk dat je jouw medewerkers kunt inspireren en motiveren, zodat onze bezoekers zich welkom voelen.

Functie-eisen

  • Diploma Beveiliger 2 en bereid zijn Coördinator Beveiliging 3 te halen.
  • Een geldig BHV-diploma of bereid zijn dit te halen.
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Flexibel inzetbaar en bereid zijn om in wisselende diensten te werken, inclusief weekenden en incidenteel avonden en feestdagen.

Wat bieden wij jou?
Het museum is een informele organisatie en de lijnen zijn kort. Je krijgt vertrouwen en er is veel ruimte voor eigen inbreng. We vieren successen, helpen en inspireren elkaar. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Arbeidsvoorwaarden zijn volgens de Museum-cao, waarbij je wordt ingeschaald in schaal 7, en je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP. We bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Overig
Het Groninger Museum onderschrijft de code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn.
We geloven dat verschillen ons samen sterker en beter maken. We staan voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender, leeftijd, beperkingen, afkomst of geaardheid.

Het Groninger Museum heeft als beleid dat Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist is bij indiensttreding.

Solliciteren
Heb je affiniteit met de culturele sector en ben je in het bezit van het Diploma Beveiliger 2? Ben je van nature een op en top gastvrouw/gastheer, zonder het veiligheidsaspect uit het oog te verliezen? Stuur dan vóór 8 oktober 2023 een brief met motivatie en jouw curriculum vitae naar vacature@groningermuseum.nl. De eerste gespreksrondes zijn gepland op 11 en 12 oktober 2023.

Wil je meer weten over de functie of procedure, neem dan contact op met HR via vacature@groningermuseum.nl of Sietse Bijsterveld, Hoofd Beveiliging, via sbijsterveld@groningermuseum.nl of 050 3666 581.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.