Gemeente Den Haag: Programmaleider ‘de Bibliotheek op school’

Gemeente Den Haag zoekt voor de Bibliotheek Den Haag in Den Haag Programmaleiders ‘de Bibliotheek op school’ voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 04-10-2023Bibliotheek Den Haag is dé plek in onze stad voor ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en informatie. Met 16 (binnenkort 17) vestigingen is er altijd een bieb in de buurt. Inwoners van Den Haag kunnen gebruik maken van onze collectie of vinden een plek bij ons om te werken of studeren. We organiseren allerlei activiteiten om van te leren, of geïnspireerd te raken. Voorstellingen, lezingen, workshops, exposities en nog veel meer. Je vindt het in de bieb. De afdeling Publieksprogrammering ontwikkelt en coördineert stadsbreed aanbod op het gebied van educatie, cultuur en maatschappij. Bibliotheek Den Haag is onderdeel van gemeente Den Haag.

Een nieuw programma opzetten als programmaleider? Wij zoeken gedreven collega’s voor deze rol!

Programmaleiders ‘de Bibliotheek op school’

32-36 uur per week

Bibliotheek Den Haag start met het landelijke programma ‘de Bibliotheek op school’. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. Daarvoor bouwen we een team op, waarvan jij met twee andere nieuwe programmaleiders onderdeel kunt gaan uitmaken.

Wat ga je doen?
In Den Haag zijn we in de opstartfase van de Bibliotheek op school. We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. De bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken met deskundige lees- en mediaconsulenten, inspirerende boeken, een goede lees- en leeromgeving en monitoring.

Als programmaleider/onderwijsspecialist ga je, aangestuurd door de projectmanager, de Bibliotheek op school opzetten in Den Haag. Je bent als onderwijsspecialist onder andere verantwoordelijk voor het aansluiten van en contact met scholen po en vo; het opzetten, uitvoeren en (laten) monitoren van dBos en het functioneel aansturen van het (nieuwe) team lees- en mediaconsulenten.

Dit alles doe je in samenhang met het huidige aanbod van Bibliotheek Den Haag en in samenspraak met collega’s van de centrale afdelingen én van de bibliotheekvestigingen. Omdat we dit programma met veel ambitie gaan opzetten zal deze functie zich ontwikkelen. We zoeken nadrukkelijk nieuwe collega’s die openstaan voor deze dynamiek.

Wat vragen wij?

 • Je hebt ervaring met het opzetten van de Bibliotheek op school of andere aantoonbaar relevante ervaring.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het opstellen en uitvoeren van projectplannen en begrotingen.
 • Je bent een goede relatiebeheerder en in staat een netwerk op te bouwen.
 • Andere ervaring in de bibliotheek- of onderwijssector is een pre.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau.
 • Je hebt affiniteit met kinderen, jongeren en lezen.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en nieuwe rol! Je valt onder de afdeling publieksprogrammering van Bibliotheek Den Haag en bent onderdeel van het cluster ‘Educatie – Jeugd’.

Ook kun je rekenen op:

 • Een 32- tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal € 3.167- en maximaal € 4.537,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een volledige (36-urige) werkweek.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Ruimte om compensatieverlof op te bouwen.
 • Diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris.
 • De ruimte om jouw optimale werk-privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (onder andere laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past.
 • En nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Meer weten
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lisa Kölker, manager publieksprogrammering, lisa.kolker@denhaag.nl of 06-296 968 28.

Extra informatie

 • Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt bij externe sollicitanten deel uit van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.