Gemeente Delft: (Aankomend) KNA Archeoloog

Gemeente Delft in Delft zoekt een (Aankomend) KNA Archeoloog voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 03-10-2023Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

De gemeente Delft is op zoek naar een

(Aankomend) KNA Archeoloog

32-36 uur per week

Wil jij als (aankomend) KNA archeoloog een bijdrage leveren aan ons Delftse Erfgoed? Ben je nieuwsgierig en wil jij jezelf ontwikkelen? Bekijk dan snel wat de jongste oude stad van Nederland jou te bieden heeft.

Je rol
Als (aankomend) KNA archeoloog vervul jij een belangrijke rol in het beheer en behoud van ons archeologisch erfgoed. Wij zoeken een collega die zich verder wil ontwikkelen binnen ons mooie vakgebied. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar samen met onze ervaren archeologen, archeologisch adviseurs en collectiebeheerder.

Wat ga je binnen onze organisatie doen? Je gaat aan de slag met uitvoeren en rapporteren van archeologisch onderzoek. Hierbij nemen we je mee in alle aspecten van het werk; van bureauonderzoek tot opgravingen en alles wat erbij komt kijken.

Daarnaast ga je aan de slag met de deponering van onze projecten. Niet alleen het beschikbaar maken voor ons eigen depot, maar ook voor dat van de provincie Zuid-Holland en DANS.

Afdeling Erfgoed
De afdeling Erfgoed opereert als een regionaal kennis- en adviescentrum voor Delft en omstreken op het gebied van archief, monumenten en archeologie. Voor ons staat behoud van erfgoedwaarden voorop, vanuit het idee dat we alleen met besef van het verleden kunnen bouwen aan een gezamenlijke toekomst. Erfgoed geeft houvast en identiteit. Het vormt, in een dichtbevolkte omgeving, een ondergrond en inspiratiebron voor nieuwe ontwikkelingen.

Als afdeling Erfgoed willen wij een onmisbare schakel zijn in de ontwikkeling van stad en regio. Onze Delftse collectie is uniek en wij maken deze collectie toegankelijk en bruikbaar voor iedereen. Op basis van kennis, verbindende kracht en creativiteit gaan we actief op zoek naar samenwerking en dragen we zichtbaar bij aan de realisatie van diverse maatschappelijke opgaven.

Jouw werkomgeving
Je maakt binnen de afdeling Erfgoed onderdeel uit van het team archeologie van 10 personen. Dit team adviseert, doet onderzoek en beheert de collectie. Binnen het team bestaat een open houding en wordt regelmatig gediscussieerd over onderwerpen die het werk raken. Binnen de afdeling Erfgoed werk je samen met collega’s van het archief en monumenten. We werken integraal en opgavegericht aan de ontwikkeling van onze afdeling én de prettige leefomgeving die de stad Delft is.

De medewerkers van de afdeling Erfgoed zijn gevestigd op meerdere locaties. Jouw voornaamste werkplek is ons kantoor aan de Kluizenaarsbocht waar de teams monumenten en archeologie werkzaam zijn. Daarnaast werken we ook vanuit huis.

Je profiel
Bij de gemeente Delft, afdeling Erfgoed ga je deel uitmaken van een professioneel team dat zich voor de volle 100% inzet voor het Erfgoed van Delft en omstreken. Eigen regie, verantwoordelijkheid, samenwerking, projectmatig werken, resultaatgerichtheid én het vermogen om ook buiten de kaders van de eigen functie te denken zijn de kerncompetenties van al onze medewerkers. In jou zoeken wij die competenties dus ook.

Als (aankomend) KNA archeoloog zien wij ook graag dat je leergierig bent, oog voor detail hebt en de juiste skills meebrengt om te plannen en organiseren.

Verder zien wij graag:

  • Een afgeronde hbo of wo opleiding Nederlandse Archeologie;
  • Een status als (Aankomend) KNA archeoloog;
  • Een rijbewijs B;
  • Kennis en ervaring met GIS (ArcGis/QGIS) en de database Odile is een pre;
  • Kennis en ervaring met het werken met een GPS of TS;
  • Een (basale) inhoudelijke kennis, of bent bereid die op te doen, van deponeringseisen voor de Nederlandse Archeologie;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.

Ons aanbod
Het betreft een jaarcontract, eventueel met optie tot verlenging met een jaar. Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.167,- en maximaal €4.537,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Deze functie is voor 32 tot 36 uur in de week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Jean Paul Bakx (Senior Archeoloog) via telefoonnummer 06 13 37 60 12.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv uiterlijk dinsdag 3 oktober via de solliciteerbutton. De mogelijkheid bestaat dat wij al eerder dan de genoemde sluitingsdatum gesprekken inplannen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.