Fonds voor Cultuurparticipatie: Subsidieadviseur Educatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht zoekt een Subsidieadviseur Educatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-10-2023Het Fonds voor Cultuurparticipatie is een Rijkscultuurfonds dat actieve cultuurdeelname in het Koninkrijk der Nederlanden stimuleert. We maken culturele projecten mogelijk door het verstrekken van subsidies. Bijvoorbeeld voor het verstevigen van cultuuronderwijs op scholen, het organiseren van een theaterfestival in de wijk, of voor een creatieve aanpak van nieuwe media en erfgoed. We zijn actief op het terrein van cultuureducatie, cultuurparticipatie, erfgoed en talentontwikkeling. We dragen bij aan een gelijk speelveld voor verschillende cultuurmakers, vormen van cultuur en manieren van cultuurmaken. We werken daarbij intensief samen met landelijke en lokale partners.

Met een organisatie van ongeveer vijftig medewerkers zetten wij ons vanuit de kernwaarden laagdrempelig, betrokken, lef, inclusief en verbindend in voor dat wat ons drijft: de kracht van kunst en cultuur.

Bij het Fonds voor Cultuurparticipatie zijn we op zoek naar een subsidieadviseur voor het beoordelen van subsidieaanvragen binnen onze educatieregelingen en het onderhouden van subsidierelaties.

Subsidieadviseur Educatie

32 uur per week, per zo snel als mogelijk, op kantoor in Utrecht/vanuit huis

Ben jij iemand die kan analyseren en samenvatten? Zie jij of een projectplan met bijbehorende begroting klopt? Schrijf je heldere adviezen en weet je goed te onderbouwen? En heb je bovendien ervaring in het educatieveld en een warm hart voor de culturele sector? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functie
Als subsidieadviseur ben je verantwoordelijk voor het inhoudelijk en financieel beoordelen van subsidieaanvragen. Je stelt analyses, adviezen en beschikkingen op. Indien nodig licht je die toe in commissievergaderingen. Je beoordeelt verantwoordingen en controleert de uit te keren subsidiebedragen. In voorkomende gevallen geef je toelichting over regelingen en beoogde doelen aan (mogelijke) aanvragers en voer je voortgangsgesprekken. Voor het monitoren van de voortgang van het beleid en (het ontwikkelen van) regelingen lever je informatie aan. Ook signaleer je trends onder (potentiële) aanvragers en doe je voorstellen ter verbetering van het beleid.

Het functieprofiel van subsidieadviseur bij het Fonds komt overeen met het functieprofiel Medewerker behandelen en ontwikkelen in het Functiegebouw Rijk. Een uitwerking van dat profiel inclusief resultaten, gedragsindicatoren en competenties vind je hier.

Profiel
Wij zoeken iemand met enthousiasme voor het werk van het Fonds en expertise op het gebied van educatie. Je hebt minimaal hbo-werk en -denkniveau, bent samenwerkingsgericht, kan goed zelfstandig plannen en werken en weet met je flexibele mindset pieken en dalen op te vangen. Kennis van projectplannen en -begrotingen en ervaring met subsidieprocessen is een pre. Jij:

 • Vormt je een mening op basis van de juiste informatie en in het licht van relevante criteria en omstandigheden;
 • Herkent gevoeligheden en situaties en handelt daar naar;
 • Gaat zorgvuldig om met gevoelige en persoonlijke informatie;
 • Hanteert de regelgeving als toetsingskader, en laat je niet leiden door persoonlijke overtuigingen;
 • Denkt, rekening houdend met de behoeften van onze aanvragers, mee over oplossingen die passen binnen de kaders;
 • Komt met verbetervoorstellen, oplossingen en nieuwe ideeën.
 • Beschikt over professionele gespreksvaardigheden en spreekt en schrijft helder.

Wij streven ernaar om als fonds een afspiegeling te zijn van de samenleving. Bij de werving en selectie van nieuwe collega’s houden we daarom rekening met diversiteit in bijvoorbeeld leeftijd, culturele achtergrond en kennis, en met regionale spreiding. Voeg jij iets toe aan ons huidige team, dan is dat een pre.

Wij bieden:
Het Fonds voor Cultuurparticipatie biedt ervaren, leuke professionals als collega’s en een prettig kantoor op loopafstand van station Utrecht Centraal. Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract van 32 uur per week en de intentie te investeren in een langdurige samenwerking;
 • De functie is gewaardeerd in functieschaal 10 van de CAO Rijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal €3.046 en maximaal €4.849 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Let op: voor de overige arbeidsvoorwaarden volgen wij ons eigen arbeidsvoorwaardenreglement;
 • 25 vakantiedagen per jaar op basis van een contract voor 36 uur;
 • Een informele sfeer, een prettig kantoor en de mogelijkheid tot hybride werken onder voorwaarden;
 • Een uitstekend pakket aan overige arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering.

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunt overleggen bij indiensttreding. Het Fonds vergoedt deze verklaring.

Solliciteer
Kun jij je vinden in bovenstaand profiel? Dan zien we jouw reactie (motivatiebrief en cv) graag zo snel mogelijk en uiterlijk 1 oktober tegemoet!

Heb je vragen over de baan? Die kun je stellen aan manager realisatie Jaap van Royen via 06-21647609 of j.vanroyen@cultuurparticipatie.nl.

Heb je vragen over de procedure? Die kun je stellen aan HR-adviseur Hanneke Hulshof via 06-21682395 of h.hulshof@cultuurparticipatie.nl.

Let op: je sollicitatie achterlaten doe je via onderstaande knop die leidt naar het sollicitatieformulier.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.