FlevoMeer Bibliotheek: Lid Raad van Toezicht – Zeewolde

FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad zoekt een Lid Raad van Toezicht woonachtig in Zeewolde | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 02-10-2023FlevoMeer Bibliotheek is een neutrale, inspirerende, open plek waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen. We werken aan het verkleinen van de verschillen, aan zelfredzame inwoners en een krachtige samenleving. Wij zien kansen en nemen initiatief voor samenwerkingen met inwoners, het bedrijfsleven en instellingen. Wij kennen de behoeftes van inwoners en bedienen deze met een, daarop aansluitende, aantrekkelijke programmering. Wij zijn waar dit nodig is.

FlevoMeer Bibliotheek heeft vestigingen in de gemeenten Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. We hebben ongeveer 100 medewerkers in dienst verdeeld over zeven vestigingen en het hoofdkantoor. Voor meer dan ruim 61.000 leden en 850.000 bezoekers per jaar organiseren we jaarlijks rond de 2.500  activiteiten.

Wij zoeken een lid voor de Raad van Toezicht woonachtig in Zeewolde.

Lid Raad van Toezicht

woonachtig in Zeewolde

 

Aanvullend op de al aanwezige kennis in de Raad, zijn wij specifiek op zoek naar kandidaten die kennis hebben van politiek-bestuurlijke verhoudingen in het publieke domein óf kennis hebben van onderwijs in de brede zin. Voor beide profielen geldt: kennis of ervaring op het gebied van HR of retail/marketing is een pré. De kandidaat is cultureel en maatschappelijk betrokken en heeft een visie op de rol van de bibliotheek in de snel veranderende samenleving. Daarnaast is de kandidaat vertrouwd met de principes van goed bestuur en toezicht.

Aan de functie is een bescheiden vergoeding verbonden voor te maken kosten, een bibliotheekabonnement en een interessante maatschappelijke positie bij een dynamisch breed georiënteerde organisatie.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van FlevoMeer Bibliotheek bestaat uit zeven leden. Vijf leden zijn locatiegebonden, zodat het werkgebied vertegenwoordigd is in de Raad. Naast deze geografische spreiding streeft de Raad naar een samenstelling die een afspiegeling is van de culturele diversiteit in de samenleving.

Een informatiepakket, met daarin het uitgebreide profiel, is op te vragen bij het secretariaat, via e-mail secretariaat@flevomeerbibliotheek.nl. Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met de voorzitter, mw. Fatiha El Hamdaoui, tel. 06 1172 5772 of de vicevoorzitter, dhr. Bertus van Meerveld tel. 06 1334 2173.

Reageren kan tot 2 oktober 2023 naar Stichting FlevoMeer Bibliotheek, Albert Einsteinweg 4, 8218 NH Lelystad of naar secretariaat@flevomeerbibliotheek.nl, o.v.v. ‘vacature RvT’. De eerste gesprekken zijn op vrijdag 6 oktober 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.