Digital Playground: Medewerker Educatie

Digital Playground in Rotterdam zoekt een Medewerker Educatie voor ongeveer 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-10-2023Digital Playground is een educatief medialab voor kinderen en jongeren (8 – 18 jaar) in het centrum van Rotterdam. In ons medialab ontvangen we vooral VO scholen uit Rotterdam en omgeving voor workshops en lesprogramma’s waarin het zelf creatief aan de slag gaan met digitale media altijd een onderdeel is. Denk aan film, fotografie, animatie, XR (Extended Reality), gamedesign, programmeren en AI. Wij zetten deze media in om kinderen en jongeren te laten leren over kunst, cultuur, persoonlijke en maatschappelijke thema’s en over media zelf. We werken met passie aan het vergroten van kansen en het verkleinen van ongelijkheid. Cultuuronderwijs is daarvoor het perfecte middel.

Door de grote vraag vanuit het onderwijs hebben we dringend behoefte aan een extra

Medewerker Educatie

ongeveer 24 uur per week

Alles ademt cultuuronderwijs binnen Digital Playground. We zijn dan ook op zoek naar iemand met aantoonbare ervaring op dit vlak. Het betreft een aanstelling voor 24 uur per week. Meer of minder is in overleg mogelijk.

Wat ga je doen?
Als medewerker educatie werk je in een team met meerdere collega’s die allemaal hun eigen expertise hebben waar het gaat om onderwijs, cultuur, media, technologie, jongeren en creativiteit. Binnen dit team ontwikkel je workshops en lesprogramma’s voor (vooral) voortgezet onderwijsleerlingen die in ons medialab of op school worden uitgevoerd. Ook zet je nieuwe samenwerkingen op met andere culturele instellingen en vraagt daar waar nodig subsidie voor aan. Je monitort de uitvoering, stuurt bij, en speelt een rol bij de instructie en opleiding van workshopleiders. Veel scholen vragen maatwerk of aangepast aanbod en jij kijkt wat er mogelijk is met alle expertise en materialen die we bij Digital Playground hebben. We doen er alles aan om zoveel mogelijk leerlingen met kwalitatief goed cultuuronderwijs te bereiken.

Wie ben jij?
Je hebt affiniteit met (jongeren-)cultuur, media en onderwijs. Je weet hoe voortgezet onderwijs scholen werken en kent het Rotterdamse cultuurveld. Ervaring met social media en fondsenwerving maakt jou helemaal de ideale kandidaat. In onze workshops en lessen werken de leerlingen met verschillende traditionele en innovatieve media zoals film, animatie, programmeren en XR, dus grondige kennis van digitale media, tools en apps is een vereiste. Je woont in Rotterdam of nabije omgeving, hebt een relevante opleiding gevolgd en/of voldoende ervaring.

Wij bieden

  • Een overeenkomst voor 24 uur (meer of minder in overleg mogelijk). Digital Playground is aangesloten bij de CAO Kunsteducatie.
  • In eerste instantie een jaarcontract.
  • Een informele werksfeer met vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Reageren
Mail je motivatie met CV voor 6 oktober a.s. naar Tanya Lodder (directeur) tanya@digitalplayground.nl.

Inlichtingen
Voor informatie kun je bellen met 010-4126031.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.