De Bibliotheek Gelderland Zuid: Teammanager Programmering

De Bibliotheek Gelderland Zuid in Nijmegen zoekt een Teammanager Programmering voor 29 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-10-2023Vergroot je wereld met de bibliotheek!
De Bibliotheek Gelderland Zuid zet zich in voor een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Dit doen we door mensen te verrijken met verhalen en kennis, en het vergroten van hun taal- en digitale vaardigheden. We richten ons in het bijzonder op de doelgroepen: jeugd 0-12 jaar, cultureel geïnteresseerden en mensen die zich willen ontwikkelen op taal en digitaal gebied. Vanuit onze 27 vestigingen en meer dan 50 Bibliotheken op school organiseren we diverse programma’s en projecten. Dit doen we niet alleen, maar samen met culturele partners, welzijnsinstellingen en scholen.

De Bibliotheek Gelderland Zuid zoekt een

Teammanager Programmering

29 uur per week

Wil jij je graag inzetten voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen? Ben je betrokken, enthousiast en heb je een open blik op de wereld? Heb je ervaring met het maken van culturele en maatschappelijke programma’s en ben je een ervaren leidinggevende? Dan zijn we op zoek naar jou.

Functieomschrijving
Als teammanager programmering ben je verantwoordelijk voor de programmering in ons werkgebied van zes gemeenten. Je leidt de afdeling programmering, die uit 14 personen bestaat. Samen met je team zorg je voor een evenwichtige programmering die aansluit bij de lokale en regionale ontwikkelingen. De vraag en de behoefte van onze bezoekers is daarbij het uitgangspunt.

Je hebt een visie op de programmering van een maatschappelijke organisatie zoals de Bibliotheek. Daarbij heb je een duidelijk beeld hoe je, samen met je team, de verschillende doelgroepen weet te bereiken. Met innovatieve programmering zorg je voor taal- en digitale vaardigheden bij jeugd, jongeren en volwassenen, vergroot je hun leesplezier en verras je onze bezoekers met literatuur en cultuur.

Als leidinggevende zorg je voor een prettig werkklimaat, je hebt aandacht en oog voor de medewerkers en zorgt dat zij zich optimaal kunnen inzetten voor de bibliotheek. Je werkt daarnaast intensief samen met diverse partners in het werkgebied en je weet de inwoners te betrekken. Daarbij is “Of/By/For all” een bekend begrip voor jou.

Wat vragen we van jou?

 • Hbo+ werk en denkniveau;
 • Ruime leidinggevende ervaring;
 • Gedegen kennis en ervaring op het gebied van programmeren;
 • Relevant netwerk;
 • Ervaring in het sociaal-maatschappelijk domein is een pr֖e;
 • Affiniteit met cultuur en literatuur;
 • Open, avontuurlijk, creatief en out of the box kunnen denken.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een zelfstandige en veelzijdige functie;
 • Een organisatie in ontwikkeling, met aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers;
 • Prima arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling;
 • Salaris conform de cao openbare bibliotheken schaal 10;
 • Werktijden in overleg, flexibiliteit gewenst en geboden;
 • Jaarcontract met de intentie dat om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Om de verschillende doelgroepen goed te kunnen bedienen, streven we ook in ons personeelsbestand naar een afspiegeling van de samenleving qua culturen, achtergronden en eigenschappen. Hierdoor kunnen we van elkaar leren, onze blik vergoten op de wereld en onze doelgroepen beter begrijpen en bedienen.

Heb je belangstelling voor de functie?
Mail dan je motivatie en CV voor 1 oktober 2023 naar sollicitaties@obgz.nl onder vermelding van “Teammanager Programmering”, ter attentie van Ronald Ravensbergen, manager dienstverlening. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Ronald Ravensbergen, 024-3274914 / rravensbergen@obgz.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.