Davidsbündler Foundation: General Manager

De Davidsbündler Foundation in Den Haag zoekt een General Manager voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-09-2023In september 2022 opende de Davidsbündler Music Academy haar deuren aan de Laan van Meerdervoort 215 in Den Haag. Het prachtige Art-Nouveau pand wordt dagelijks gevuld met intensieve educatieve projecten voor jonge getalenteerde pianisten, violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten. In de Davidsbündler Salon vinden talloze intieme concerten plaats. Concertpianiste Anna Fedorova en contrabassist Nicholas Schwartz zijn de artistiek leiders en grondleggers van de academie. De Stichting Davidsbündler Foundation zorgt er samen met de General Manager en andere teamleden voor dat de artistieke visie van Anna en Nicholas tot bloei komt, ten behoeve van de ontwikkeling van de studenten. Onze doelstellingen zijn verwoord in ons Beleidsplan 2022-2025.

Draai jij je hand niet om voor creatieve oplossingen, werk je gestructureerd en heb je een stevige achtergrond in bedrijfsvoering, financiën en projectmanagement? Kom dan leidinggeven aan ons team!

General Manager

24 uur per week

De Davidsbündler Music Academy biedt momenteel intensieve muziekeducatie aan ongeveer twintig pianostudenten van 8-25 jaar oud, uit binnen- en buitenland. De violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten ontvangen privélessen. Alle Davidsbündler studenten én ‘externe’ studenten kunnen deelnemen aan masterclasses en side-by-side projecten met vooraanstaande musici en vakbekwame docenten. Door deze intensieve training en het opdoen van veel concertervaring worden de studenten beter voorbereid op de beroepspraktijk.

De Stichting Davidsbündler Foundation bevordert muziekeducatie op het hoogste niveau en biedt daartoe financiële ondersteuning aan studenten (of hun ouders/verzorgers) met een smalle beurs. De Stichting ontvangt haar geldmiddelen uit bijdragen van particulieren, bedrijven en fondsen en door het geven van benefietconcerten.

Jouw belangrijkste taken zijn:

 • Je leidt projecten op strategisch niveau, in nauwe samenwerking met de artistiek leiders en het bestuur van de stichting
 • Je coördineert de educatieve projecten en concerten op organisatorisch, inhoudelijk en financieel gebied. Denk hierbij aan het opstellen van begrotingen en draaiboeken, maar ook aan het schrijven van wervende teksten voor promotiemateriaal en de website.
 • Jij bent de ‘spin in het web’ die alle ballen omhoog houdt; je zorgt ervoor dat alle betrokkenen de taken tijdig en zorgvuldig uitvoeren.
 • Je geeft leiding aan een productiemedewerker, de studentencoördinator en de vrijwilligers.
 • Je bouwt relaties op met externe partijen en bent het eerste aanspreekpunt voor partners waarmee wij samenwerken.
 • Je ontwikkelt een structureel relatiemanagement programma.
 • Je initieert, coördineert en bewaakt het proces van fondsenwerving.
 • Je monitort de voortgang van projecten en legt hierover verantwoording af aan het bestuur, financiers en samenwerkingspartners.
 • In deze functie rapporteer je aan het bestuur van de Foundation.

Verder:

 • Je bent prettig in de samenwerking, draait je hand niet om voor creatieve oplossingen en werkt gestructureerd. Ook beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
 • Je herkent jezelf in de volgende begrippen: communicatief sterk, enthousiaste uitstraling, netwerker.
 • Je hebt een flexibele houding, want onze evenementen vinden veelal buiten kantoortijden plaats. Het is niet nodig om bij ieder evenement aanwezig te zijn, maar toch zeker wel twee keer per maand (m.u.v. juli en augustus). Daarbij kun je tegen de nodige stress en ben je inventief in het vinden van oplossingen, want niet alles loopt altijd zoals vooraf gepland.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring met een strategische rol in de cultuursector. Je hebt affiniteit met klassieke muziek. En je bent woonachtig in de (ruime) omgeving van Den Haag.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een marktconform uurtarief, afhankelijk van jouw ervaring en cv.
 • Je kiest je eigen werkplek, maar bent soms ook op de Academie te vinden.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met het streven naar jaarlijkse verlenging.
 • Gratis toegang tot alle concerten aan de Davidsbündler Academy.

Het team
Naast de artistiek leiders Anna Fedorova en Nicholas Schwartz, zul je samenwerken met een studentencoördinator (zij regelt alles voor de projecten, van roosters tot gastgezinnen), een producent (jouw PA), ontwerpers voor promotiemateriaal en de vrijwilligers. De general manager woont als adviseur de periodieke vergaderingen van het bestuur van de Stichting Davidsbündler Foundation bij.

Enthousiast?
Maak er direct werk van en solliciteer! Het sollicitatieproces ziet er als volgt uit:

Stuur je cv en motivatie vóór 1 oktober a.s. toe aan de voorzitter van de Stichting, Jaap Roos, via jjroos@xs4all.nl. Vermeld daarin ook tegen welke condities je de opdracht wilt aanvaarden.

Selectiegesprekken vinden in oktober plaats, waar mogelijk fysiek maar houd rekening met digitale gesprekken.

Wij streven naar een zorgvuldige overdracht van de huidige teamleden aan de nieuwe general manager, en hopen dat het proces nog in 2023 kan worden afgerond.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.