Cultuur & School Utrecht: Consulent VO

Cultuur & School Utrecht in Utrecht zoekt een Consulent VO voor 28-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-10-2023Cultuur & School Utrecht is het coördinatiepunt en kennisplatform voor cultuuronderwijs in de stad Utrecht. Als onafhankelijk intermediair ondersteunt onze stichting basis- en middelbare scholen en culturele partners vraaggericht bij het vormgeven van hun cultuuronderwijs. We bemiddelen, evalueren en monitoren culturele activiteiten zodat goed cultuuronderwijs geborgd is. We delen kennis, onder meer via bijeenkomsten en ons Kennisplatform dat voor en door scholen en culturele organisaties is opgericht. We bouwen voortdurend aan een lerend netwerk zodat onze dienstverlening altijd is afgestemd op de actuele wensen uit het cultuuronderwijsveld en we sámen de culturele talenten en persoonlijke ontwikkeling van zoveel mogelijk Utrechtse leerlingen kunnen versterken.

Per 1 november zoeken wij een consulent VO, die zowel het onderwijs als het culturele veld goed kent en enthousiast wordt van het meebouwen aan onze groeiende organisatie.

Consulent VO

28-32 uur per week

Ben jij de schakel tussen middelbare scholen, culturele organisaties en andere samenwerkingspartners in het Utrechtse cultuuronderwijsveld die wij zoeken? Word jij er enthousiast van om je kennis met hen te delen, hen te adviseren, te ondersteunen en met elkaar te verbinden? Heb jij kennis van en ervaring met cultuureducatie en het verbinden van scholen en culturele organisaties? Dan zoeken wij jou!

Werkzaamheden
Onze dienstverlening voor het voortgezet onderwijs is vorig schooljaar gestart. Als consulent VO bouw je verder aan het lerend netwerk van middelbare scholen, culturele organisaties en andere samenwerkingspartners in Utrecht dat reeds in de steigers is gezet. Je verbindt, ondersteunt en adviseert hen, onder meer met behulp van het plansysteem, de website, het Kennisplatform en de evaluatiesystematiek van Cultuur & School Utrecht. Je biedt ondersteuning bij de ontwikkeling en borging van het cultuurbeleid op scholen en signaleert behoeften. Je vertaalt de vragen en behoeften van scholen en culturele organisaties naar passend cultuur- en expertiseaanbod en kennisdelings- en netwerkbijeenkomsten. Je levert een actieve bijdrage aan het programma en de organisatie van onze jaarlijkse Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag, de evaluatiesystematiek en het Kennisplatform van Cultuur & School Utrecht. Heb je ook ervaring in het PO of wil je dat opdoen, dan is dat een pré (maar geen must).

Functie-eisen
Kennis en vaardigheden:

 • Je hebt een relevante (HBO-) opleiding op het gebied van onderwijs en/of cultuureducatie;
 • Je hebt actuele kennis van en ervaring met het (bij voorkeur Utrechtse) middelbaar onderwijs, de culturele sector en de cultuureducatieve disciplines;
 • Je hebt adviesvaardigheden: onderzoeken, luisteren, (door)vragen, informeren, stimuleren, signaleren, reflecteren, evalueren, feedback geven en rapporteren;
 • Je hebt bij voorkeur didactische kennis en/of ervaring;
 • Je kunt je goed uitdrukken in woord en geschrift en zet daarbij moeiteloos digitale middelen in;
 • Je toont initiatief, kan hoofd- en bijzaken goed van elkaar onderscheiden en bent communicatief vaardig;
 • Je kan projectmatig werken, zowel zelfstandig als in een team;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht.

Persoonlijke eigenschappen& competenties:

 • Verbindend & motiverend vermogen;
 • Pro-actief & besluitvaardig;
 • Communicatief;
 • Flexibel & oplossingsgericht;
 • Zelfsturend;
 • Teamplayer.

Wij bieden
Cultuur & School Utrecht is een stichting met een klein team van momenteel negen mensen. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Utrechtse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen. We werken op het snijvlak van het onderwijs en de culturele sector waardoor het netwerk groot en divers is. Doordat het team van onze organisatie klein is, kun je meedenken op verschillende terreinen van onze dienstverlening. De stichting is gevestigd aan de Ganzenmarkt in Theater Kikker, midden in het (culturele) centrum van Utrecht.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband. De functie wordt gewaardeerd in schaal 10 van de CAO Kunsteducatie. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die in loondienst willen werken maar ook zzp’ers zijn van harte welkom om te reageren.

Geïnteresseerd?
Stuur uiterlijk 15 oktober – maar bij voorkeur eerder! – jouw motivatie en curriculum vitae naar vacature@cultuurenschoolutrecht.nl onder vermelding van: vacature consulent VO. Mochten we de vacature reeds hebben vervuld vóór 15 oktober, dan zullen we dat vermelden in de vacaturetekst op onze website via deze link.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ankje Berkhof via ankje@cultuurenschoolutrecht.nl of 030 711 62 29.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.