Conny Janssen Danst: Zakelijk Leider

Conny Janssen Danst in Rotterdam zoekt via Colourful People een Zakelijk Leider voor 0,8-1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-10-2023Met jaarlijks zo’n 100 voorstellingen in schouwburgen, op festivals en op bijzondere locaties bereikt het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst al 30 jaar een groot en breed publiek in het hele land. Het gezelschap is gevestigd op een prachtige locatie in Rotterdam en beschikt over eigen studio’s en kantoorruimten. HUIS Conny Janssen Danst op Katendrecht is een bruisende plek waar niet alleen de eigen voorstellingen ontwikkeld, gerepeteerd en gepresenteerd worden, maar ook dagelijks lessen voor dansprofessionals worden aangeboden en volop ruimte is voor talentontwikkeling en nieuwe ontmoetingen tussen disciplines, mensen en organisaties.

Conny Janssen Danst zoekt per 1 januari 2024 een gedreven en ervaren:

Zakelijk Leider

0,8-1,0 fte

Over Conny Janssen Danst
Het gezelschap zet breed in op talentontwikkeling met het programma room for talent en geeft hiermee ruim baan aan nieuw choreografie- en danstalent. In 2019 verhuisde het gezelschap naar Katendrecht en opende HUIS Conny Janssen Danst haar deuren. Conny Janssen Danst staat met de ontwikkeling van het HUIS aan het begin van een nieuwe veelbelovende fase, waarin volop gebouwd wordt aan een Rotterdams Huis voor de dans. Het gezelschap wordt meerjarig en structureel gefinancierd door Fonds Podiumkunsten en de gemeente Rotterdam.

Functieomschrijving
De zakelijk leider is samen met artistiek directeur Conny Janssen verantwoordelijk voor de continuïteit en ontwikkeling van het gezelschap en het HUIS, in het bijzonder het strategisch en financieel beleid, verkoop van voorstellingen, de interne organisatie, de versterking van het (inter)nationale imago en de positie van Conny Janssen Danst binnen de moderne dans.

De zakelijk leider stuurt de organisatie aan op het gebied van personeelsbeleid, organisatorische en budgettaire aangelegenheden, informeert in de bestuursvergaderingen het Stichtingsbestuur over het gevoerde beleid, de voortgang en de ontwikkelingen binnen het gezelschap. Per 2024 zal van een bestuursmodel worden overgegaan op een RvT model.

De leiding van Conny Janssen Danst staat gezamenlijk voor enkele mooie opgaven:

 1. De transitie van een Gezelschap naar een Huis voor de Dans.
 2. Een groei van gemiddeld twee producties naar drie producties per jaar waarbij de derde productie door een midcareer maker gemaakt zal worden.
 3. Het ontwikkelen van nieuwe grotezaal-voorstellingen die niet meer enkel de handtekening van Conny Janssen zullen dragen.

Wie ben jij?

 • Je hebt ruime ervaring als zakelijk leider in de culturele sector.
 • Je bent goed op de hoogte van recente ontwikkelingen in het Rotterdamse en landelijke cultuurbeleid.
 • Je bent een teamspeler, hebt gevoel voor humor en hebt ervaring met leidinggeven aan een culturele organisatie.
 • Je bent proactief en ondernemend en wil je voor langere termijn committeren aan Conny Janssen Danst.
 • Je bent professioneel, discreet en betrouwbaar en waarborgt de continuïteit van de organisatie.
 • Je stelt begrotingen op en bewaakt budgetten.
 • Je bent bekend met de procedures rondom het aanvragen en verantwoorden van meerjarige subsidies en kan lezen en schrijven met een accountant.
 • Je denkt in oplossingen, werkt gestructureerd en nauwkeurig, weet goed prioriteiten te stellen en overzicht te behouden.
 • Je beheerst zowel het gesproken als geschreven Nederlands en Engels uitstekend.
 • Je wil werken en liefst ook wonen in (de regio) Rotterdam.

Wat biedt Conny Janssen Danst?

 • Een leidinggevende functie binnen een toonaangevend dansgezelschap, met regionale, landelijke en internationale uitstraling en bereik.
 • Een afwisselende functie van 0,8 à 1,0 fte (jaarcontract met intentie tot vast dienstverband).
 • Een salaris conform cao Toneel & Dans schaal X / XII.
 • Een prachtige en inspirerende werkplek op het bruisende Katendrecht in Rotterdam.
 • Werken met een klein dynamisch team van medewerkers.
 • Meebouwen aan de toekomst van HUIS Conny Janssen Danst.

Interesse?
Conny Janssen Danst wordt in de procedure ondersteund door Colourful People, Winfred Voordendag: 06-282 847 06. Maak je interesse kenbaar door het schrijven van een motivatiebrief en een cv, deze kun je uploaden via onderstaande sollicitatiebutton.

De uiterste reactiedatum is zondag 1 oktober 2023. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 13 oktober 2023 bij Conny Janssen Danst op Katendrecht.

Conny Janssen Danst wil bijdragen aan een inclusieve en meerstemmige sector. Conny Janssen Danst streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Conny Janssen Danst volgt de Codes Cultural Governance, Fair Practice en Diversiteit & Inclusie.

Vragen over deze vacature?
Dan kan je contact opnemen met Winfred Voordendag via de telefoonnummer (06) 2828 4706 of via de mail w.voordendag@colourfulpeople.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.