CODA: Programmamaker

CODA in Apeldoorn zoekt een Programmamaker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 24-09-2023Met een openbare bibliotheek, museum, archief en ExperienceLab is CODA een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst, erfgoed, innovatie en techniek. Hier ontdek je de mooiste verhalen, beleef je de geschiedenis, proef je van kunst en cultuur en richt je je op de toekomst met het ontwikkelen van 21st century skills. Wil je je inzetten voor een organisatie die sociaal-maatschappelijk van betekenis is, innoveert en klant- en vraaggericht werkt? Ontdek dan hier de baan die bij je past.

Benieuwd naar CODA en de vele projecten en activiteiten die CODA biedt? Bekijk de samenvattende video van ons jaarverslag 2022!

Als programmamaker weet je als geen ander hoe je de verschillende doelgroepen van CODA aanspreekt. Je maakt uitdagende, prikkelende programmering en experiment en avontuur vind je minstens zo belangrijk als het aanbieden van verdieping en het opdoen van vaardigheden en kennis. Je hebt oog voor een programma dat disciplines overstijgt, je haalt energie uit het werken in een team en je draait je hand niet om voor ook het organiseren en uitvoeren van programma.

Programmamaker (m/v/x)

32 uur per week

Jij & CODA
Binnen de doelstellingen van CODA ga je aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van en adviseren over verschillende programma’s. Je bent verantwoordelijk voor het hele plaatje: van idee tot uitvoering, in samenwerking met vrijwilligers, sociaal-maatschappelijke partners en collega’s. Dit doe je voor CODA Bibliotheek, Museum en Archief en in de vorm van crossovers met het team van CODA ExperienceLab.

Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van aansprekende activiteiten en evenementen in CODA, bij partners, in de openbare ruimte én online. Het programma spreekt een brede doelgroep aan, in verschillende leeftijdscategorieën en met uiteenlopende interessegebieden. Je ontwikkelt onder andere educatieve activiteiten CODA-breed, erfgoed- en cultuurprogrammering, workshops voor alle leeftijden en maakmiddagen voor kinderen. Ook maak je programma voor onze filialen in dok Zuid en De Maten. In samenwerking met het team PR ontwikkel je online activiteiten; van podcast tot shortdocu en ontwerpchallenges. Activiteiten kunnen zowel structureel onderdeel zijn van het programma-aanbod van CODA als incidenteel of aansluitend bij een partnerproject of landelijke campagne. Ook draag je zorg voor een creatieve invulling van seizoensgebonden programmering, waaronder de verschillende vakantieperiodes. Je verbindt bezoekers, partners en de verschillende teams in CODA en hebt een relevant netwerk dat bij kan dragen aan de invulling van het programma.

Als programmamaker ben je besluitvaardig en heb je een sterk organisatorisch vermogen. Je bent flexibel in en beweegt je makkelijk in verschillende overlegstructuren, teams en collega’s.

Wat ga je doen?

 • Je houdt je bezig met de totstandkoming, ontwikkeling en uitvoering van aansprekende en vernieuwende activiteiten en evenementen, CODA-breed;
 • Je bent verantwoordelijk voor activiteiten met partners buiten CODA;
 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke planning, organisatie en aansturing van de activiteiten en programmering en de daarbij behorende verslaglegging en evaluatie.

Wat neem je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Relevante opleiding (hbo of wo), bijvoorbeeld op het gebied van evenementenorganisatie;
 • Relevante opleiding of ervaring op het gebied van projectmanagement;
 • Aantoonbare kennis van en affiniteit met cultuur en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (ook voor online media);
 • Je bent een sterke, daadkrachtige organisator die als initiator ook weet te binden en verbinden;
 • Je hebt kennis van uiteenlopende doelgroepen;
 • Je hebt ervaring met fondsenwerving, het aanleveren van documentatie voor jaarplannen en de bijbehorende verslaglegging;
 • Je bent in staat trends en kansen snel om te zetten in een programma/activiteit;
 • Je hebt relevante interne en externe contacten die bijdragen aan de totstandkoming van het programma.

Voor jou bij CODA

 • Een afwisselende baan met veel eigen initiatief en ruimte voor creativiteit in een inspirerende organisatie met een open en informele sfeer;
 • Een mooi salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken. Je wordt ingeschaald in schaal 8 (minimaal € 3.042,- en maximaal € 3.863,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van kennis, ervaring en competenties;
 • Een pakket met goede arbeidsvoorwaarden en diensten, zoals een lidmaatschap voor CODA Bibliotheek, gratis toegang tot CODA Museum en een vergoeding van je woon-werkverkeerkosten.

Meer informatie?
Meer informatie over het DNA van CODA en bijbehorende competenties zijn te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/dna. Heb je inhoudelijke vragen over deze functie, neem dan contact op met José Boom, Manager (06-51 37 73 12).

Tot snel!
Als het aan ons ligt, ben je er snel bij want wij zijn per direct op zoek. Je kunt je sollicitatiebrief en cv ter attentie van Saskia Emo tot en met 24 september sturen via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 27 september, de tweede ronde is op 2 oktober. Een assessment en referentiecheck kunnen deel uitmaken van onze procedure.

CODA onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Een divers team is een verrijking voor onze organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar kandidaten die de diversiteit versterken.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.