Centre Céramique: Senior Medewerker Cultuureducatie Kaleidoscoop

Centre Céramique in Maastricht zoekt een Senior Medewerker Cultuureducatie Kaleidoscoop voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 24-09-2023


Centre Céramique is een gemeentelijke culturele instelling: De bibliotheek, Maastricht Museum, Natuurhistorisch Museum Maastricht en Cultuurmakers Maastricht. We zijn een knooppunt voor talentontwikkeling en het kloppend hart voor cultuurparticipatie in Maastricht.

Wij zoeken een

Senior Medewerker Cultuureducatie Kaleidoscoop

0,8 fte

De missie van Centre Céramique: iedereen toegang tot kennis en cultuur, als bron van inspiratie en plezier. Centre Céramique biedt kansen en diensten voor alle inwoners om volwaardig mee te kunnen doen in de kennis- en informatiesamenleving. Wij zorgen dat iedereen zich in een vertrouwde omgeving, blijvend kan ontwikkelen. We vinden samenwerking met partners in de culturele sector, het onderwijs en zorg en welzijn belangrijk. Wij werken vol enthousiasme om klanten plezier en de juiste ontwikkeling te bieden, actueel en verrassend te blijven en daarbij iedereen deskundig antwoord en advies te geven. De klant staat bij ons voorop!

Het cluster cultuureducatie, Kaleidoscoop, houdt zich bezig met kunst- en cultuuractiviteiten voor het basis- en voortgezet onderwijs in de verschillende wijken van Maastricht en in het Heuvelland. Kaleidoscoop is het expertisecentrum cultuureducatie en functioneert als adviseur, intermediair of organisator. De programma’s en projecten worden vaak ontwikkeld in samenwerking met andere culturele partners. De uitvoering vindt plaats zowel binnen- als buiten schooltijd, in de wijken, maar ook op locaties zoals theaters en musea. De Senior medewerker cultuureducatie zal deel uitmaken van het team Kaleidoscoop.

Wij zoeken
Je geeft richting aan de inhoudelijke ontwikkeling van producten en diensten op het gebied van cultuureducatie voor verschillende doelgroepen. Daarbij zorg je ook binnen het team Kaleidoscoop voor de inhoudelijke afstemming van de ontwikkelde visie.

Je bouwt een goed netwerk op en onderhoudt contacten met externe partijen en culturele partners, en neemt deel aan penvoerders overleggen van de Provincie Limburg en het Huis voor de Kunsten. Tevens ben je contactpersoon voor het Fonds voor Cultuurparticipatie, waar je inhoudelijk verantwoording aan aflegt en rapporteert voor het programma CMK (Cultuur met Kwaliteit).

Een enthousiaste collega die verantwoordelijk is voor:

 • Het richting geven aan de inhoudelijke ontwikkeling van cultuureducatie programma’s (o.a Toon je Talent, Boost your Talent, Bouwsteenscholen) en het monitoren hiervan;
 • Het onderzoeken van nieuwe ontwikkelingen en behoeftes van de verschillende doelgroepen;
 • Het inhoudelijk aansturen van het team Kaleidoscoop;
 • Zorgen voor een adequate uitvoering, monitoring, evaluatie en inhoudelijke verantwoording van de programma’s;
 • Het inhoudelijk opstellen van het jaarplan Kaleidoscoop;
 • Aanvraag van diverse culturele subsidies en het opstellen van verantwoordingen;
 • Het initiëren en inhoudelijk vormgeven van samenwerkingen met culturele  instellingen en andere partners;
 • Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk met de diverse partners, culturele instellingen, scholen (PO & VO) en kunstdocenten;
 • Het vertegenwoordigen van Kaleidoscoop in (netwerk) overleggen op het gebied van cultuureducatie;
 • Het bijwonen van kennisdelingsoverleggen met de penvoerders van CMK Limburg en Huis voor de Kunsten.

Daarnaast volgt de Senior medewerker landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van kunst- en cultuureducatie.

Wat breng je mee?
Voor het vervullen van de functie van Senior medewerker cultuureducatie dien jij te beschikken over:

 • Afgeronde, relevante opleiding op HBO-niveau; bijvoorbeeld PABO, kunstvakopleiding of Master cultuureducatie;
 • Kennis over en affiniteit met kunst en cultuur;
 • Visie op en ervaring met cultuuronderwijs;
 • Bij voorkeur beschikken over een relevant netwerk op het gebied van cultuureducatie;
 • Advies- en netwerkvaardigheden;
 • Ervaring met het aanvragen en verantwoorden van subsidies;
 • Het inhoudelijk kunnen aansturen van een team, en goed kunnen werken in teamverband en met de Coördinator die het team functioneel aanstuurt op het gebied van personeel en organisatie;
 • Ondernemend, klantgericht, creatief, communicatief en probleemoplossend vermogen;
 • In bezit van rijbewijs en auto.

Wij bieden
Bij de gemeente Maastricht/ Centre Céramique vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Wij bieden een interessante dynamische functie op basis van 0,8 fte, met een bruto maandsalaris dat wordt ingepast in schaal 10 (€ 3.396 – € 5.009 op fulltimebasis), afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij ABP.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgend de CAO gemeenten.

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 24 september 2023 via de button en stuur je motivatie en cv.
Eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Eric Dieteren, teammanager Kumulus, Kaleidoscoop, Cultuurmakers, via 06-11 35 18 38.

Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten.

Mocht je geen e-mail van ons ontvangen, controleer dan de ongewenste mailbox/spambox. Mogelijk is onze e-mail daar in terecht gekomen. Is dit niet het geval neem dan contact op met ons via; vacaturebox.p&o@maastricht.nl.

Centre Céramique is onderdeel van Gemeente Maastricht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.