Centraal Museum: Personeelsadviseur

Het Centraal Museum in Utrecht zoekt een Personeelsadviseur voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 13-10-2023Als oudste stadsmuseum van Nederland willen we iedereen welkom heten. Het Centraal Museum bezit de grootste Rietveld-collectie ter wereld, maar ook een reconstructie van het originele Dick Bruna-atelier. Van de Utrechtse caravaggisten tot Marlene Dumas, en van Iris van Herpen tot het indrukwekkende 17de-eeuwse poppenhuis: wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van Centraal Museum.

Wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Utrecht is daarbij onze basis, de wereld is ons speelveld. Onze locaties samen trekken ruim 350.000 bezoekers. Wij werken met ruim honderd collega’s en een even grote groep vrijwilligers op verschillende plekken en in verschillende functies binnen het museum. Bekijk hier een video met onze collega’s.

Het Centraal Museum in Utrecht zoekt een personeelsadviseur (28 tot 32 uur per week) om de processen voor het personeelsbeleid binnen het museum te ondersteunen.

Personeelsadviseur

28 tot 32 uur per week

Wie ben jij?

  • Als personeelsadviseur heb je dagelijks te maken met uiteenlopende taken en met soms complexe inhoud. Dat vereist kennis en flexibiliteit. Daarom heb jij drie jaar aantoonbare ervaring als HR-adviseur (ten minste hbo-niveau).
  • Je bent een enthousiaste verbinder, onder meer met oog voor onboarding, employee branding, duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie en organisatieontwikkeling. Je kunt gemakkelijk schriftelijk en mondeling communiceren op uiteenlopende niveaus, zowel binnen als buiten de organisatie.
  • Je bent precies en gestructureerd en je hebt ervaring met Microsoft Office en HR-/ salarisadministratie-programma’s (Nmbrs is een pre). Ook ben je zorgvuldig in het up-to-date houden van het personeelshandboek.

Het Centraal Museum is een diverse en inclusieve organisatie. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, wat je lichamelijke beperkingen zijn, waar je in gelooft, van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kunt maken voor onze organisatie.

Wat vragen we van je?

  • Als adviseur informeer je – gevraagd en ongevraagd – het managementteam, de leidinggevenden en de OR over verbetermogelijkheden op HR-gebied, liefst in voorstellen voor concreet beleid, acties of verbeteringen. Je bent het aanspreekpunt voor de medewerkers als ze vragen hebben over arbeidsvoorwaarden, personeelsregelingen en de Museum-cao.
  • Je bewaakt de opvolging van de Wet Verbetering Poortwachter en zorgt voor de begeleiding van (langdurig) zieke medewerkers in samenspraak met de leidinggevenden. Je neemt ook deel aan het arboteam voor de bijdrage aan het arbobeleid.
  • Je verzamelt de ontwikkelingsinitiatieven en opleidingsmogelijkheden van en voor de medewerkers en vertaalt deze naar opleidingsplannen en je bewaakt de uitvoering daarvan.
  • Je biedt onder meer ondersteuning bij het opstellen van vacatureteksten en bij de selectiegesprekken.

Waar kom je te werken?
Bij Personeelszaken heerst een informele sfeer en lopen we makkelijk bij elkaar binnen. De afdeling Personeelszaken valt bij het Centraal Museum onder Bedrijfsvoering, een kleine afdeling waar ook IT, financiën en de salarisadministratie onder vallen. De kracht van ons team is dat we samen, ieder met de eigen expertise en sterke kanten, tot de best haalbare resultaten komen.

Wat wij bieden
We bieden je passende arbeidsvoorwaarden conform de Museum-cao. De functie is ingeschaald in schaal 10, op een trede die afhangt van de kennis en ervaring die je meebrengt (dit betekent een salaris van € 3.468,- tot € 4.141,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Het pensioen is ondergebracht bij het ABP. We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar aan, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid.

Hoe solliciteer je en vraag je meer informatie?
Voor meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met July Ligtenberg, Controller. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 43 22 77 12, of per e-mail op jligtenberg@centraalmuseum.nl.

Sollicitaties ontvangen wij tot en met 13 oktober. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 24 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur. Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar vacaturebedrijfsvoering@centraalmuseum.nl.

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.