Centraal Museum: 1e Medewerker Bediening

Het Centraal Museum in Utrecht zoekt een 1e Medewerker Bediening voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenAls oudste stadsmuseum van Nederland willen we iedereen welkom heten. Het Centraal Museum bezit de grootste Rietveld-collectie ter wereld, maar ook een reconstructie van het originele Dick Bruna-atelier. Van de Utrechtse caravaggisten tot Marlene Dumas, en van Iris van Herpen tot het indrukwekkende 17de-eeuwse poppenhuis: wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van Centraal Museum.

Ook het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van Centraal Museum Utrecht.

Wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Utrecht is daarbij onze basis, de wereld is ons speelveld.

Onze locaties samen trekken ruim 350.000 bezoekers. Wij werken met ruim honderd collega’s en een even grote groep vrijwilligers op verschillende plekken en in verschillende functies binnen het museum.

Het Centraal Museum in Utrecht zoekt

1e Medewerker Bediening

32-36 uur per week

Wie ben jij?
Als eerste medewerker bediening ben je verantwoordelijk voor de ontvangst van bezoekers in het Museumcafé Centraal en het nijntje museumcafé. Je bent gastvrij, enthousiast, creatief en je houdt van hard werken.

Je hebt geen negen-tot-vijf-mentaliteit, je bent flexibel en neemt initiatief. Je bent zowel op doordeweekse dagen als in het weekend beschikbaar, de meeste diensten zijn overdag, maar je vindt het ook geen probleem om af en toe in de avond te werken. Je bent een echte teamplayer die ook graag zelfstandig werkt.

Je hebt affiniteit met Greenkey ondernemen. Woorden als biologisch, maatschappelijk verantwoord en lokaal klinken jou als muziek in de oren. En natuurlijk houd je van een museale omgeving!

Het Centraal Museum is een diverse en inclusieve organisatie. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft, van wie je houdt… We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kunt maken voor onze organisatie.

Wat vragen we van je?
In het Centraal Museumcafé ontvang je voornamelijk museumbezoekers en mensen uit de buurt die het museumcafé en ons terras weten te vinden voor een kop koffie, lunch of een borrel. In het nijntje museumcafé ontvang je veel gezinnen met jonge kinderen en toeristen. Als je op een evenement staat, heb je te maken met zakelijke of culturele bezoekers. Het werk is kortom zeer afwisselend.

Je bent dagelijks verantwoordelijk voor het aanbod van food en beverage en een gastvrije ontvangst in de museumcafés. Je draagt zorg voor een prettige, gastvrije omgeving en voor een net museumcafé. Je ondersteunt de horecamanager en de assistent-horecamanagers bij hun taken.

Je bent bij afwezigheid van de (assistent-)horecamanager het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers op de vloer en je geeft dan functioneel leiding aan deze medewerkers. Je werkt nauw samen met de collega’s van evenementen en draait daar ook regelmatig mee.

Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met de huidige HACCP-normen. Bij voorkeur heb je ook een SVH-diploma en een BHV-certificaat.

Waar kom je te werken?
Als eerste medewerker bediening werk je in het horecateam van de afdeling Commerciële Zaken. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de ontvangst van bezoekers, de informatievoorziening en de commerciële activiteiten van het museum. De activiteiten van deze afdeling zijn: bezoekers gastvrij ontvangen in onze musea, bezoekers informeren, de exploitatie van twee winkels en twee museumrestaurants, het organiseren van interne en externe evenementen en rondleidingen.

De afdeling Commerciële Zaken staat voor gastvrijheid, professionaliteit, samenwerking, enthousiasme, creativiteit en hard werken.

Wat wij bieden
We bieden je passende arbeidsvoorwaarden conform de Museum-cao. De functie is ingeschaald in schaal 4 (dit betekent een salaris van € 2.406, – tot € 2.863, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Het pensioen is ondergebracht bij het ABP.

Hoe solliciteer je en vraag je meer informatie?
Voor meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Merel Vens, hoofd Commerciële Zaken, te bereiken op mvens@centraalmuseum.nl.

Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar Vacaturehorecaenevenementen@centraalmuseum.nl .

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.