Café Theater Festival: Professionele Theatermaker CTF 2024

Het Café Theater Festival in Utrecht zoekt Professionele Theatermakers CTF 2024 (Open call) | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 02-10-2023Het Café Theater Festival is hét springplankfestival voor makers die aan het begin van hun carrière staan en dicht op de huid van een groot en divers publiek willen spelen. Horecazaken, van cafés tot koffie- en eethuizen, zijn een ultieme experimenteerplek voor nieuw werk, omdat de hier aanwezige mix van toevallige gasten en festivalgangers het meest eerlijke publiek denkbaar vormen. Op het CTF voel je meteen wat wel en niet werkt en kun je samen met je publiek een onderzoek aangaan. Ook neem je deel aan een begeleidingstraject met workshopdagen en intensieve artistieke coaching in het maakproces.

Meld je nu aan voor het Café Theater Festival 2024!

Professionele Theatermakers CTF 2024

Open Call

Het CTF is op zoek naar het meest spannende nieuwe talent van dit moment. Sta je aan het begin van je professionele carrière en wil jij een locatievoorstelling ontwikkelen in een eigen horecazaak? Wil je een groot publiek onderdompelen in jouw theatrale wereld waarin niets te gek is? Meld je dan nu aan met een voorstellingsconcept in jouw discipline, van breakdance tot teksttoneel, van circus tot jeugdtheater, van weirde cross-overs tot zelfverzonnen genres: alles is welkom. Het Café Theater Festival 2024 vindt plaats in februari en maart in Utrecht, Arnhem en Rotterdam.

Voor wie?
Het CTF richt zich op professionele makers die aan het begin van hun carrière staan, die een motivatie hebben om te experimenteren met werk in een horecazaak, en voor wie het CTF een springplank kan bieden. Je kunt je inschrijven als je bent afgestudeerd, selfmade maker bent of je in het laatste jaar van een MBO of HBO kunstopleiding zit. Schrijf je in met een voorstellingsconcept toegespitst op de context van een horecazaak. Alle genres zijn welkom, inclusief jeugdtheater (NB: indien je een jeugdconcept indient, moet deze geschikt zijn voor alle leeftijden). Het enige genre dat we niet programmeren is improvisatietheater. We accepteren geen aanmeldingen van amateurgezelschappen of -verenigingen.

Begeleidingstraject
In dit ontwikkeltraject bieden we je in aanloop naar het CTF coaching op maat aan:

  • Je krijgt een eigen artistieke coach die je ondersteund bij locatiegebruik en de dramaturgie van je voorstelling.
  • We bieden verscheidene workshops aan waar je facultatief aan deel kunt nemen, op het gebied van marketing, zakelijk / subsidies, locatietheater in de publieke ruimte (tekst/fysiek) en sneak previews.
  • Voorafgaand aan het festival presenteer je via een sneak preview jouw voorstelling aan programmeurs. Op het CTF Utrecht zijn hier zo’n 100 professionals aanwezig uit het hele land van festivals, podia, impresariaten, castingbureaus en fondsen.

Randvoorwaarden

  • Het CTF in Utrecht vindt plaats op 29 februari t/m 3 maart 2024. Op 24, 25 en 27 februari zijn de try-outs. Op 19 en 20 februari zijn openbare sharemomenten.
  • Het CTF in Arnhem vindt plaats op 15 t/m 16 maart 2024. Op 12 en 13 maart zijn de try-outs.
  • Het CTF in Rotterdam vindt plaats op 22 t/m 23 maart 2024. Op 19 en 20 maart zijn de try-outs.
  • Het is belangrijk dat als je je opgeeft voor een van de festivals, je hele team beschikbaar is tijdens het hele festival en op tenminste een van de try-out dagen en (indien van toepassing) sharemomenten.
  • Voor Utrecht is er per performer een speelvergoeding van € 500 beschikbaar. Daarnaast wordt er per gezelschap een extra vergoeding van € 500,- toegevoegd voor bijvoorbeeld een regisseur, dramaturg of kostuumontwerper. Zo krijgt een solovoorstelling een vergoeding van € 1000,-, een voorstelling met twee performers € 1500,-, zo verder oplopend tot een voorstelling met zes spelers, die een vergoeding krijgt van € 3500,-.
  • Voor CTF in Rotterdam en Arnhem zijn ook vergoedingen per performer aanwezig. Omdat het festival de helft van het aantal speeldagen heeft is de vergoeding de helft van de vergoeding voor het CTF in Utrecht. Per performer is er een speelvergoeding van € 250,- beschikbaar. Daarnaast wordt er per gezelschap een extra vergoeding van € 500,- toegevoegd voor bijvoorbeeld een regisseur, dramaturg of kostuumontwerper. Zo krijgt een solovoorstelling een vergoeding van € 500,-, een voorstelling met twee performers € 750,-, zo verder oplopend tot een voorstelling met zes spelers, die een vergoeding krijgt van € 1750,-.

Meedoen
Heb jij een wild plan voor een voorstelling die dicht op de huid van het publiek speelt? Stuur dan uiterlijk 2 oktober 2023 je concept in via onze website.

Meer informatie en aanmelden via onderstaande button.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.