Art on Paper Amsterdam: Stagiair Algemene Organisatie

Art on Paper Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair Algemene Organisatie voor 0,6 – 0,8 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 05-11-2023Onderneming & Kunst is al 35 jaar actief als organisatie- en adviesbureau op het gebied van de beeldende kunst. Wij zijn een kleine organisatie die grote projecten tot stand brengt! We organiseren tentoonstellingen en adviseren bedrijven bij het aanleggen van hun kunstcollectie. Zo verzorgen we momenteel de permanente kunstcollectie aan boord van de super yacht van Ritz-Carlton Yacht Collection. Daarnaast organiseren we ook een twee kunstbeurzen per jaar: KunstRAI/Art Amsterdam en Art on Paper Amsterdam.

Onderneming & Kunst zoekt voor 0,6 – 0,8 FTE per (medio) december 2024 een enthousiaste stagiair. De stageduur loopt minimaal tot en met mei 2024, maar is in overleg te verlengen.

Stagiair Algemene Organisatie

0,6 – 0,8 fte

Werk op papier, of het nu houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache of collage is, toont de kunstenaar vaak in het meest spontane en artistiek vrije moment. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op een gespecialiseerde kunstbeurs. Kunst op papier heeft artistiek gezien een bijzonder karakter en is wat formaat en prijs betreft vaak toegankelijk, waardoor het ook een jong publiek van beginnende kunstkopers aanspreekt.

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei 2024 wordt op het Westergasterrein in Amsterdam de kunstbeurs Art on Paper Amsterdam georganiseerd. Het jaarlijks terugkerende evenement specialiseert zich in werk op- en gemaakt van papier van kunstenaars gebracht door circa 50 hedendaagse galerieën in de Gashouder en circa 18 kunsthandelaren in het naastgelegen Transformatorhuis. 50% van de deelnemers komt uit Nederland en 50% uit het buitenland.

In dezelfde week wordt de eerste editie van de nationale Paper Art Week georganiseerd. Dit initiatief van Stichting Paper Art viert de veelzijdigheid van beeldende kunst van, op of met papier met een rijkelijk gevuld programma in Amsterdam en omgeving.

De taken van de stagiair omvatten onder andere:

  • Het ondersteunen bij de organisatie van Art on Paper Amsterdam 2024 en de Paper Art Week.
  • Het organiseren van een randprogramma.
  • Het ontwikkelen van content voor de publiciteitscampagnes en social media.
  • Het onderhouden van contact met deelnemers en partners aan het evenement.

Wij zijn op zoek naar iemand die:

  • Hbo of universitair werk- en/of denkniveau heeft (een bachelor, minor of master op het gebied van kunstgeschiedenis is een pre);
  • Een goede mondelinge en schriftelijke taalbeheersing in minimaal het Nederlands en Engels heeft;
  • Plezier heeft in het werken in een klein team dat nauw samenwerkt;
  • Een zelfstandige werkhouding heeft, accuraat is en onder druk het hoofd koel houdt;
  • Kan werken Microsoft Office en WordPress;
  • Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs (B) is.

Wat bieden wij?
Wij bieden een leerzame stageplek in een organisatie met een klein team dat nauw samenwerkt. Je zal een belangrijke rol spelen binnen de organisatie van een beurs voor zowel galerieën en kunsthandelaren. Een zelfstandige werkhouding is daarom een must. Taken op het gebied als PR en communicatie komen tevens aan bod. Als stagiair krijg je daarbij een ideale kans je netwerk in de culturele sector te verbreden. De stagevergoeding bedraagt € 300,- per maand op fulltime basis.

Wil je meer weten over de organisatie of het evenement? Ga dan naar www.onk.nl en www.artonpaperamsterdam.nl

Ben je geïnteresseerd in de stage?
Dan kun je op uiterlijk 5 november een mail sturen naar info@artonpaperamsterdam.nl onder vermelding van “Stage Art on Paper Amsterdam” t.a.v. Eva Sülzle. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 7 november.

Ons kantoor is gevestigd aan de Prinsengracht 415 in het centrum van Amsterdam.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.