Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK): Medewerker Onderzoeks-communicatie

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) in Amsterdam zoekt een Medewerker Onderzoekscommunicatie voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-09-2023De AHK leidt studenten op voor het nationale en internationale werkveld van kunst, cultuur en erfgoed. De AHK staat voor excellent opleiden: uitstekende docenten helpen bijzonder getalenteerde studenten hun artistieke identiteit te ontwikkelen vanuit vakmanschap en traditie, met oog voor vernieuwing en in nauwe verwevenheid met het internationaal toonaangevende werkveld waarvan Amsterdam de spil is.

Ben jij een verbindende communicatiemedewerker, die diverse doelgroepen enthousiast kan maken voor onderzoek en kennisontwikkeling binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK)? Dan is deze functie iets voor jou!

Medewerker Onderzoekscommunicatie

0,8 fte

Wie ben jij?
Je bent geïnteresseerd in (artistiek) onderzoek, en hebt er plezier in om de AHK als kennisinstelling te positioneren. Je hebt een analytische instelling die je in staat stelt om communicatieadvies uit te brengen aan de lectoren en aan het hoofd AHK Research Centre. Tegelijkertijd ben je hands-on en haal je plezier uit de uitvoering van communicatietaken, zoals het schrijven van nieuwsbrieven, het bijhouden van social media, het realiseren van campagnes en relatiebeheer. Je bent flexibel, kunt goed schakelen tussen verschillende opdrachtgevers en weet goed je tijd in te richten.

Wat breng je mee?
Jij hebt een communicatieopleiding of andere relevante opleiding afgerond en minimaal twee jaar ervaring opgedaan met (wetenschaps)communicatie in een omgeving waar het ontwikkelen en delen van kennis belangrijk is (universiteiten, lectoraten bij hogescholen, onderzoeksinstellingen en dergelijke). Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en ziet er niet tegenop om regelmatig in het Engels met lectoren of onderzoekers te communiceren. Je bouwt en koestert een breed netwerk binnen en buiten de AHK, en hebt intensief contact met verschillende spelers binnen de AHK.

Wat ga je doen?
Vanuit het AHK Research Centre schrijf je mee aan een integraal verhaal over het onderzoek aan de AHK en de waarde ervan voor kennisontwikkeling en de maatschappij. Voor dat doel organiseer je evenementen en creëer je content. Daarnaast ondersteun je de AHK-brede lectoraten in het zichtbaar maken van hun onderzoek. Daarmee draag je bij aan het positioneren van onderzoek aan de hogeschool en daarbuiten. Je werkt in een netwerk van communicatiecollega’s, onderzoeks- en onderwijscollega’s bij het Servicebureau, de academies en lectoraten en de Centers of Expertises.

Wie zijn wij?
Het AHK Research is een AHK-breed centrum. Meer informatie over het AHK Research Centre en over de lectoraten vind je op ahk.nl/onderzoek. Je komt te werken binnen de afdeling Communicatie van het Servicebureau. Hier werken acht creatieve communicatieprofessionals, met wie je regelmatig kunt overleggen of brainstormen over de aanpak van je werkzaamheden. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s van het AHK Research Centre en de lectoraten. Maak hier alvast kennis met een aantal medewerkers en studenten van de AHK.

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een inspirerende en informele werkomgeving in het centrum van Amsterdam. De functie is gewaardeerd in schaal 9 (maximaal € 4.582,91 bruto per maand bij een volledig dienstverband). Indiensttreding en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo; inschaling is mede afhankelijk van opleiding en eventuele werkervaring. Het betreft in eerste instantie een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging. De AHK biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling, een goede reiskosten- of thuiswerkvergoeding en studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Mocht jij onze nieuwe collega worden, dan vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Inlichtingen en sollicitatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Stella Blom, hoofd AHK Research Centre via Stella.blom@ahk.nl. Je cv en motivatiebrief zijn tot maandag 25 september aanstaande welkom op vacature-sb@ahk.nl ter attentie van Stella Blom, onder vermelding van ‘sollicitatie medewerker onderzoekscommunicatie’.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.