Stichting Werelderfgoed Kinderdijk: Hoofd Marketing en Reserveringen

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk in Kinderdijk zoekt een Hoofd Marketing en Reserveringen voor 36-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is over de hele wereld beroemd om zijn molens en gemalen. Hier wordt al bijna duizend jaar geschiedenis geschreven, door met slimme techniek en oud-Hollandse onverzettelijkheid de eeuwige strijd met het water aan te gaan. Kinderdijk staat bol van de historie maar de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, beheerder van het molen-complex, heeft grote ambities voor de toekomst.

Met ruim 200 vrijwilligers en een team van meer dan 60 vaste medewerkers bouwen we voort op eeuwen geschiedenis en 25 jaar UNESCO Werelderfgoedstatus: een belangrijke verant-woordelijkheid voor wie ons professionele team komt versterken.

We zijn per direct op zoek naar een nieuwe collega Hoofd Marketing en Reserveringen met gevoel voor ons Werelderfgoed.

Hoofd Marketing en Reserveringen

36-40 uur per week

Wij doen er alles aan om onze ambitie waar te maken: het behouden en versterken van ons Werelderfgoed op een duurzame manier. Het vermarkten van ons bijzondere, wereldberoemde verhaal van Kinderdijk als icoon voor Nederlands watermanagement, dat is jouw baan bij ons als Hoofd Marketing en Reserveringen. Samen met jouw teams bouw je aan het merk Kinderdijk. Daarbij hoort ook het optimaliseren van het aantal (waardevolle) bezoekers aan het Werelderfgoed in Kinderdijk en het optimaliseren van omzet en rendement dat door middel van deze bezoekers gemaakt wordt. Dit alles passend binnen de doelstellingen en kernwaar-den als siteholder van het Werelderfgoed.

Concreet maak je marketingplannen, ontwikkel en voer je campagnes uit. Met jouw visie professionaliseer je onze marketingstrategie en denk je steeds vooruit, zowel op korte als de lange termijn gericht op de individuele en de groepsbezoeker. We zijn per direct op zoek naar een nieuwe collega met gevoel voor ons Werelderfgoed, die samen met ons het unieke verhaal van het Nederlandse waterbeheer wil vertellen.

Wat ga je doen?

 • leidinggeven aan en coachen van de afdeling marketing & communicatie en de afdeling reserveringen;
 • het ontwikkelen en implementeren van een marketing- en communicatiestrategie vanuit een B2B en B2C perspectief;
 • opzetten en uitvoeren van (online) marketingcampagnes;
 • analyseren van data en resultaten om de marketingstrategie te optimaliseren;
 • samenwerken met interne- en externe stakeholders om onze identiteit te versterken;
 • je bent verantwoordelijk voor onderzoek naar de markt en customer journey;
 • je werkt projectmatig mee aan productontwikkeling;
 • je ontvangt en communiceert met pers, en je creëert persmomenten.

Bij activiteiten, het ontvangen van pers of andere marketing werkzaamheden, kan het werk ook op avonden of in de weekenden plaatsvinden.

Wat vragen wij?

 • HBO werk- en denkniveau en ervaring in een leidinggevende functie;
 • Werkervaring op het gebied van B2B en/of B2C marketing;
 • Kennis van pers/journalistiek;
 • Affiniteit met de erfgoed sector;
 • Kennis van omzet- en rendementsverdeling;
 • Goed gevoel voor politieke verhoudingen;
 • Creatief, resultaatgerichte en sterke analytische vaardigheden;
 • Communicatief zeer vaardig, zowel intern als extern;
 • Het hebben of ontwikkelen van een netwerk in de sector;
 • 7-daagse werkweek mentaliteit;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Dit bieden wij jou:

 • Flexibele werkuren;
 • Fietsplan;
 • Pensioenopbouw;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Een laptop en telefoon;
 • Een goede werksfeer in een leuk, informeel team;
 • Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de CAO Dagrecreatie van Recron.

Wil jij ook meer uit je werk halen?
Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou. Stuur dan je motivatie met CV naar Manager Publiek, Jeanet de Jong: jeanetdejong@molenskinderdijk.nl. Zij is ook beschikbaar voor het beantwoorden van aanvullende vragen op telefoonnummer 06-41259167.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.