Stichting Koninklijke Defensiemusea: Manager Publiek

De Stichting Koninklijke Defensiemusea zoekt voor het Nationaal Militair Museum in Soest een Manager Publiek voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) beheert en presenteert de rijkscollectie militair erfgoed op vier eigen museumlocaties: Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. De SKD heeft bovendien een collectiedepot in Soesterberg en in Den Helder.

De SKD zoekt voor het Nationaal Militair Museum in Soesterberg een:

Manager Publiek

32-36 uur per week

Ben jij een echte peoplemanager en publieksgerichte professional? Kent het werkterrein publiek voor jou geen geheimen? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

Waar kom je te werken?
De SKD-organisatie heeft een formatie van ca. 70 fte, plus ca. 350 vrijwilligers, verdeeld over onze vier musea. Jouw werkzaamheden zijn in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg.

Wat ga je doen?
Als Manager Publiek zorg je met je team en partners voor een onvergetelijke ervaring van ons museumpubliek.

Je rapporteert aan de vestigingsmanager van het NMM en zit het Operationeel Managementoverleg voor. Je vertaalt, samen met jouw team, het meerjarenbeleid en de plannen van de organisatie naar een excellente operationele uitvoering op de werkvloer. Je geeft sturing aan de uitvoering en evalueert het effect van het gevoerde beleid. Jouw team bestaat uit ongeveer 10 specialisten (educatie en events), een grote, enthousiaste groep vrijwilligers en de gebouwbeheerder (facilitair). Je werkt daarnaast intensief samen met de centrale afdelingen Bedrijfsvoering, Collectie en Marketingcommunicatie. Hoewel je sturing geeft aan de afdeling, waarbij je zorgt voor de juiste prioriteiten, samenhang en afstemming binnen de afdeling, sta je zelf ook graag met je voeten in de klei.

Wie ben jij?
Je hebt hbo werk- en denkniveau en minimaal 5-10 jaar (leidinggevende) recente ervaring in een publieksservice gerichte omgeving zoals een hotel, culturele instelling of eventlocatie. Hier waren facilitaire zaken ook onderdeel van jouw verantwoordelijkheid. Ervaring met publiek in de museale sector is een pre. Je beschikt over een heldere visie en hebt ruime ervaring met het aansturen van een team. Tot slot heb je ook kennis van en ervaring met het leiden van projecten en dit met aantoonbare goede resultaten in de praktijk gebracht.

Wat bieden wij?
Een centrale en zichtbare functie waarin je echt impact kunt maken in een museum met veel ambitie. Je komt te werken in een state of the art en iconisch museumgebouw, midden in een prachtig natuurgebied. Er heerst een dynamische werksfeer met veel mogelijkheden en er is een hechte samenwerking met enthousiaste en gedreven collega’s. De functie is ingedeeld in schaal 12 van de Museum Cao (maximaal € 5.768 bruto per maand o.b.v. 36 uur met een eindejaarsuitkering van 3,4%). Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan voor één jaar met de intentie tot een vast dienstverband.

Geïnteresseerd?
Er is geen specifieke sluitingsdatum voor deze vacature. We stoppen met zoeken zodra we de ideale kandidaat hebben gevonden. Mail je motivatie met curriculum vitae naar HR@defensiemusea.nl ter attentie van Melissa Verwaal en wij plannen zo spoedig mogelijk een oriënterend gesprek in.

Inlichtingen
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Melissa Verwaal (tel: 06-15240011).

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.