NBD Biblion: Controller

NBD Biblion in Zoetermeer zoekt een Controller voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenNBD Biblion biedt bibliotheken en scholen middelen om hun doelen te behalen op het gebied van leesbevordering, leesplezier en een leven vol ontwikkeling. NBD Biblion is gevestigd in Zoetermeer. Sinds de oprichting in 1970 heeft NBD Biblion een prominente rol gespeeld bij het produceren en leveren van boeken. Om je een indruk te geven: elk jaar worden er ca. 30.000 nieuwe titels uit gebracht. De helft van al deze boeken worden via NBD Biblion gedistribueerd. Concreet betekent dit dat er jaarlijks circa 2 miljoen boeken door NBD Biblion worden opgeleverd. Daarnaast ontwikkelen ze verschillende digitale producten en diensten om leesplezier te bevorderen en iedereen toegang te geven tot kennis en informatie.

NBD Biblion is een stichting, maar heeft ook een viertal bijbehorende werkmaatschappijen waarbinnen diverse activiteiten plaatsvinden. Zoals het wereldwijd engineeren van machines die boeken produceren , het on demand printen- en binden van boeken en de ontwikkeling van softwareprogramma’s voor bibliotheken/ scholen. Om al deze activiteit uit te voeren, heeft NBD Biblion ongeveer 200 medewerkers in dienst en genereren ze gezamenlijk een omzet van ruim 40 miljoen per jaar.

Zoals veel organisaties heeft ook NBD Biblion de achterliggende periode een belangrijke moderniseringsslag gemaakt en zijn ze ondertussen gehuisvest in een modern kantoor in Zoetermeer.

Laudame Financials zoekt voor NBD Biblion een

Controller

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen als Controller?
Ben jij een financieel genie met een passie voor lezen en wil je ervoor zorgen dat iedereen toegang krijgt tot kennis en informatie? Wil je deel uitmaken van een team dat zich inzet voor het bevorderen van leesplezier? Dan hebben we een geweldige kans voor jou! NBD Biblion is als organisatie volop in ontwikkeling en heeft een sterke focus op innovatie. Als Controller fungeer je als het financiële geweten van deze handels- en productieorganisatie en werk je nauw samen met de Financieel Directeur, de verschillende afdelingen en een vijftal collega’s op de afdeling financiën. NBD Biblion is op zoek naar iemand die met energie de organisatie vakinhoudelijk en businesswise verder weet te brengen.

Samengevat houd jij je bezig met

 • Het opstellen en analyseren van de dashboards voor de directie en Raad van Toezicht;
 • Het voorbereiden en opstellen van de maand- en kwartaalrapportages en de concept jaarrekeningen;
 • Het controleren van complexere zaken binnen de administratie, zoals intercompany-afstemmingen, consolidaties fiscaliteiten en verzekeringen;
 • Onderwerpen als: budgettering, business cases, forecasting, projectcontrol;
 • Verschillende optimalisatieprojecten.

Wat breng je mee?
Onze ideale kandidaat weet bij voorkeur hoe het is om als financial binnen een productieomgeving te werken en krijgt energie om de finance van een complexer MKB-bedrijf te beheren en verder te optimaliseren. Je maakt verbinding en bent in staat om de benodigde informatie tijdig en juist naar boven te krijgen. Wat zoeken we verder in jou?

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een financiële bedrijfseconomische functie;
 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je bent betrokken (initiatiefnemer van) bij projecten en veranderprocessen die betrekking hebben op het financiële beleid;
 • Je bent analytisch en conceptueel sterk aangelegd;
 • Je beschikt over een proactieve en verbeteringsgerichte mentaliteit;
 • Je bent datagedreven en digitaal zeer vaardig.

Wat krijg je er voor terug?
Als Controller bij NBD Biblion kun je rekenen op een uitdagende functie die nog niet in beton is gegoten. Dit geeft jou vrijheid om je eigen stempel te drukken op de rol en de afdeling. Waar kun je verder op rekenen?

 • Een salaris tussen de € 5.000,- en € 6.300,- bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek, vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 4%;
 • De mogelijkheid om 32 óf 36 uur per week te werken;
 • Hybride werken hoort tot de mogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om bij te kopen;
 • Persoonlijk ontwikkelingsbudget;
 • Sportfaciliteiten en -lessen op locatie in Zoetermeer.

Meer weten?
Laudame Financials verzorgt de werving voor NBD Biblion. Neem gerust contact op met Albert Mastenbroek of solliciteer direct.

Albert Mastenbroek
Bel of app: 06 – 18 78 99 49

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.