Museum Panorama Mesdag: Financieel Medewerker

Museum Panorama Mesdag in Den Haag zoekt een Financieel Medewerker voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-09-2023Museum Panorama Mesdag is een icoon in Den Haag, met het Panorama van Scheveningen als absoluut hoogtepunt. Het museum verwondert met het grootste schilderij van Nederland en een indrukwekkende collectie met persoonlijke werken van het echtpaar Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten. Verder verrast het museum met tentoonstellingen die heden en verleden verbinden. Museum Panorama Mesdag is oneindig boeiend voor iedereen.

Museum Panorama Mesdag is een particulier museum dat jaarlijks 140.000 (inter)nationale bezoekers verwelkomt.

Museum Panorama Mesdag is per direct op zoek naar

Financieel Medewerker

16-24 uur per week (in loondienst of zzp). 

De functie
Museum Panorama Mesdag zoekt een integere, veelzijdige en resultaatgerichte medewerker met kennis en gevoel voor met name financiën, maar ook van contractmanagement, salesverwerking, archivering en administratieve organisatie. Een medewerker die in staat is om verbindingen in het museum te leggen, mee te denken, aan te spreken en deadlines te halen en bewaken.

Als financieel medewerker vervul je een spilfunctie binnen de organisatie. Je rapporteert rechtstreeks aan het hoofd bedrijfszaken. Je hebt intern contact met afdelingen en medewerkers. Extern onderhoud je contact met o.a. leveranciers. De financieel medewerker voorziet de organisatie van relevante informatie op het vlak van financiën en geldstromen.

Wat ga je doen?
Jij houdt je onder andere bezig met:

 • Verwerken en bewaken van crediteuren-, debiteurenadministratie, facturatie, bankverwerkingen;
 • Financiële voorbereidingen treffen op jaarwerk en begeleiden van de accountantscontrole;
 • Het indienen van de btw-aangiftes bij de Belastingdienst;
 • Verzorgen van de financiële verantwoording van de afdrachten van de kassa’s (ticket en winkel) inclusief het verwerken in de financiële administratie;
 • Verwerken van personeels- en salarisadministratie waaronder mutaties, verzuimmeldingen, controle urenregistratie en verzamelen gegevens voor personeelsdossiers bij in- en uitdiensttreding;
 • Voeren van diverse deeladministraties volgens daartoe vastgestelde procedures;
 • Voorstellen doen ter verbetering van de administratieve organisatie.

Over jou

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt drie tot vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt affiniteit met de culturele sector;
 • Je bent verantwoordelijk, betrouwbaar en integer;
 • Je kan goed zelfstand werken, bent stressbestendig, accuraat en weet prioriteiten te stellen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk;
 • Ervaring met financiële systemen als AFAS is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Deze afwisselende en uitdagende functie kent een salaris tussen € 3.000,- en € 3.500,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het betreft een parttimefunctie van 16-24 uur per week (ZZP is ook een mogelijkheid). Daarnaast kent de functie een vakantietoeslag van 8%, 25 vakantiedagen en pensioenopbouw. Er is een reiskostenvergoeding vanaf >10 km. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van één jaar, waarna bij gebleken geschiktheid een contract voor onbepaalde tijd volgt.

Enthousiast?
Wil je een bijdrage leveren als financieel medewerker aan een museum dat volop in ontwikkeling is? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! Stuur uiterlijk 30 september 2023 je CV en een motivatiebrief per e-mail naar:
skoekenberg@panorama-mesdag.nl ter attentie van Susanne Koekenberg, Hoofd Bedrijfszaken.

Meer informatie
Voor eventuele vragen over de functie kan je contact opnemen via bovenstaand emailadres. Het museum is te bereiken op 070-310 66 65.

Museum Panorama Mesdag streeft ernaar als organisatie een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vacatures staan open voor iedereen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.