ICK Dans Amsterdam: Marketing & Community Coördinator

ICK Dans Amsterdam in Amsterdam zoekt een Marketing & Community Coördinator voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenICK Dans Amsterdam is een internationaal platform voor hedendaagse dans en hét stadsgezelschap hedendaagse dans van Amsterdam. Met een divers team maken we dansvoorstellingen, ondersteunen we jonge choreografen en doen we onderzoek naar dans. ICK ontving prestigieuze prijzen en heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd.

In september 2021 zijn we verhuisd naar het iconische gebouw Westbeat, waarmee we als Space for Dance Art aanwezig zijn in de stad en hebben we onze eigen theater-studio en workshop-ruimtes voor ons gezelschap. Vanuit ons nieuwe gebouw werken we aan een inclusieve community van kunstenaars, bedrijven en wetenschappers, die zich verbonden voelen met ICK. Diversiteit is daarbij het uitgangspunt; wij geloven erin dat verschillen tussen mensen en culturen de kern vormen van een creatief proces.

ICK zoekt per direct een

Marketing & Community Coördinator

32 tot 40 uur per week, exacte aantal uren in overleg

Als Marketing & Community Coördinator zorg je dat de marketing en communicatie van ICK Amsterdam; het gezelschap, de talentontwikkeling en de educatie- en onderzoeksactiviteiten de juiste doelgroepen bereikt. Je denkt mee over strategieën die bestaand en nieuw publiek bereiken. Ook ben je nauw betrokken bij de Community building rond onze bruisende thuishaven van de dans, Space for the Dance Art.

Je zorgt voor de planning en uitvoering van alle (online) communicatie uitingen en voor de zichtbaarheid en de uitstraling van de activiteiten. Je voert de redactie van de website en je maakt de vertaalslag van de door de dramaturg aangeleverde inhoudelijke teksten naar teksten en doeltreffende campagnemateriaal voor verschillende publieksgroepen.

Je gaat regelmatig mee naar voorstellingen, onderhoudt goede contacten met collega’s bij de podia en festivals waar we optreden en bent bij premières het aanspreekpunt van ICK voor pers en genodigden. Het gaat om een zelfstandige functie, waarin je nauw samenwerkt met collega’s uit de organisatie, met name met de community manager, de tekstschrijver, vormgever en de artdirector.

Wat maakt dit een leuke functie?

 • Er is veel ruimte de functie zelfstandig in te vullen en vorm te geven, in onze nieuwsgierige organisatie wordt je inbreng gewaardeerd.
 • Er is nog een groot potentieel te ontginnen op het gebied van publieksontwikkeling en merkuitbouw.
 • We bieden een diversiteit aan producties, van in-house community-projecten tot internationale, toerende voorstellingen.
 • We werken vanuit Westbeat, een state-of-the-art werkplek waarbij we locatie, gezelschap, productiehuis én podium zijn, een uitdagende combinatie voor publieksontwikkeling.
 • Door ons eigen ensemble werk je in een internationale en inclusieve werkomgeving en leer je veel van en over andere culturen.
 • Last but not least: ICK is erg goed bereikbaar met iedere vorm van vervoer (o.a. direct naast station Lelylaan).

Wat maakt ons een goede match?

 • Je bent creatief betrokken, maar stelt ook planningen, begrotingen en plannen op en beweegt je tussen overzicht en uitvoer.
 • Je houdt de nieuwste middelen, trends en ontwikkelingen op het gebied van media en publieksontwikkeling bij en idealiter een passie voor dans.
 • Je beweegt je gemakkelijk in een intercultureel en divers werkveld en hebt oog voor mens en detail.
 • Je hebt een ondernemende instelling en vindt het leuk om over de functie en mogelijkheden van Space for Dance Art mee te denken.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • We zijn op zoek naar iemand die zich verbonden voelt met de visie van ICK, geïnteresseerd en enthousiast mee wil denken en letterlijk en figuurlijk met ons ‘meereist’ op onze journey.
 • Je bent je bewust van de diverse omgeving van het gezelschap in Amsterdam (Nieuw-West) en kan daar goed in navigeren. Je werkt nauw samen met community manager om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Vragen?
Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Clifford Portier. Hij is telefonisch te bereiken op 020-616 72 40.

Iets voor jou?
Motivatiebrieven voorzien van cv kunnen gestuurd worden naar vacatures@ickamsterdam.nl.

ICK Dans Amsterdam gaat uiteraard vertrouwelijk om met de gegevens die je met ons deelt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.