Gemeente Zeist: Adviseur Digitale Informatie / Archivering

Gemeente Zeist in Zeist zoekt een Adviseur Digitale Informatie / Archivering voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 66.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief.

Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer!

In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Voor het team Informatievoorziening zijn wij op zoek naar een

Adviseur Digitale Informatie / Archivering

32 tot 36 uur per week

Dit ga je doen
Om ervoor te zorgen dat ook digitale informatie toegankelijk blijft, is het belangrijk om de komende jaren de manier waarop digitale informatie voor de kortere en lange termijn (e-depot) bewaard, beheerd en ontsloten wordt, verder te ontwikkelen. Als Adviseur Digitale Informatie / Archivering begrijp je het belang: mensen moeten niet alleen nu, maar ook over 8, 20 of 100 jaar digitale archieven kunnen raadplegen.

Organiseren en beheren van digitale informatie en het archiveren ervan worden de focus van ons team voor de komende jaren. Jij bent op dit onderwerp het gezicht van Informatievoorziening richting de organisatie. Samen met je collega’s adviseer je over het ontsluiten en gebruik van digitale informatie, begeleid je de overbrenging van digitale archieven, en zorg je voor het tot stand brengen, verbeteren en onderhouden van digitale duurzaamheid van informatie van onze gemeente. Je herkent en benoemt de uitdagingen in digitale archivering en draagt hiervoor toepasbare oplossingen aan. Ook buiten de kantoormuren, richting onze gemeenschappelijke regelingen, heb jij een belangrijke rol. Jouw expertise zet je gevraagd en ongevraagd in om de kwaliteit van digitale informatie in systemen en processen te analyseren, beoordelen en verbeteren. Als geen ander begrijp je namelijk dat ook de kwaliteit van de informatie gewaarborgd moet worden.

Kortom: Vanuit de aandacht voor digitale ontsluiting en archivering, voer je actieve regie over digitale informatie in de werkprocessen van creatie tot en met overdracht, en pak je jouw deel van deze werkzaamheden op.

Dit ben je

  • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en een relevante opleiding – denk aan informatiewetenschap, informatiekunde of archivistiek – of je hebt de nodige kennis opgedaan in meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie / rol.
  • Kennis, kunde en ervaring met een ‘harde’ ICT component geeft je wat ons betreft een plus;
  • Je hebt brede kennis van ICT-toepassingen en –applicaties, en (beleids)advisering daarover. Maar misschien nog wel belangrijker: je houdt van je vak, vertelt er graag over en kunt anderen meenemen in je verhaal;
  • Je bent thuis in het werken met informatie-kwaliteitsstandaarden, meta-standaarden, digital preservation en je kent de weg in informatiesystemen en ontwerpprocessen bij archiefvormers;
  • Communiceren is jouw middle name en je bent een echte teamspeler, die graag en goed verbindingen maakt met en tussen mensen;
  • Je bent doelgericht, gedreven en toekomst georiënteerd.

Dit bieden wij
Als je bij de gemeente Zeist werkt heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. We werken dan ook tijd- en plaatsonafhankelijk. Dit betekent dat je zelf kiest waar je werkt passend bij je werkzaamheden. Werk je thuis dan zorgen we ervoor dat je over de juiste middelen beschikt. Bij gemeente Zeist start je met een uitgebreid onboardingsprogramma. Tijdens je eerste werkweek word je vrijgesteld van werk en leer je onze organisatie, samen met andere nieuwe collega’s, tijdens vier introductiedagen van binnen en van buiten kennen. Van een wijksafari tot een kennismaking met het directieteam en het college van B&W, van de hoed en de rand rondom al onze IT voorzieningen tot ‘hoe werkt een gemeente’, van de start van de 100-dagen-challenge tot een mooie bijeenkomst over integriteit. En nog veel meer! Leuk en nuttig, want zo weet je (letterlijk) je weg te vinden in onze gemeente en maak je al direct kennis met veel collega’s. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Dat stimuleren we door onder meer trainingen en workshops in onze Zeist Academie. Lerend werken noemen we dat. Bij ons zit niemand stil, je kunt altijd vooruit.

Afhankelijk van opleiding kennis en ervaring kun je worden ingeschaald in schaal 10 (maximaal € 5.009,-) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast krijg je een individueel keuze budget van 17,05% van je salaris en een goed ABP pensioen. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst met de mogelijkheid op een vaste aanstelling. Wij investeren graag in een duurzame

Meer informatie of eerst een kopje koffie?
Bel met Ron Minken (Teammanager) via 14 030 (alleen in de ochtend).

Solliciteren
Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan direct via ons sollicitatieformulier! Laat ons weten waarom je kiest voor Zeist, deel een paar mooie resultaten die je in voorgaande banen hebt behaald en de manier waarop je dat voor elkaar hebt gekregen. En bovenal: verklap ons vast waar je minder goed in bent.

Er zit geen sluitingsdatum aan de reactiemogelijkheid. Zodra we van mening zijn dat er een geschikte kandidaat in beeld is gaan wij het gesprek aan. Reageer dus snel als jij denkt de juiste kandidaat te zijn!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op werkenbijzeist.nl of zeist.nl.