Stichting Omroep Muziek: 1e Trombonist van het Radio Filharmonisch Orkest

De Stichting Omroep Muziek in Hilversum zoekt een 1e Trombonist van het Radio Filharmonisch Orkest voor minimaal 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 13-10-2023De Stichting Omroep Muziek (SOM) is met ca. 230 medewerkers het productiehuis voor levende muziek bij de publieke omroepen. De SOM heeft in het kader van de taakstelling Levende Muziek en op basis van afspraken met de NPO, NTR en AVROTROS, de opdracht voor de productie van drie grote symfonische series voor NPO Radio 4: de NTR ZaterdagMatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert. Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, onderdeel van de SOM, verzorgen de hoofdmoot van de concerten in de series.

Met deze drie series en twee ensembles toont de SOM zich hoeder van vijf merkiconen van traditie én vernieuwing, mede dankzij een constructieve en intensieve samenwerking met NTR, AVROTROS en NPO Radio 4.

We produceren vanuit ons eigen gebouw, het rijksmonument Muziekcentrum van de Omroep dat vaste en incidentele huurders kent en een aantal goed lopende concertseries programmeert. De SOM produceert voor de omroepseries jaarlijks tenminste 75 concerten. Daarnaast kunnen de ensembles hun producties ook elders uitspelen en als de planning voor de series dat toelaat, producties buiten verband van de omroepen realiseren. Muziekschatten is een website van de SOM die de mogelijkheid biedt de rijke collectie bladmuziek in bezit van de SOM te verkennen.

Het Radio Filharmonisch Orkest behoort tot de top van de Nederlandse orkesten. Samen met het Groot Omroepkoor kreeg het orkest in september 2017 de Concertgebouwprijs toegekend waarmee de kwaliteit van beide ensembles nog eens benadrukt werd. In het Nederlandse muziekleven onderscheidt het Radio Filharmonisch Orkest zich door bijzonder geprogrammeerde symfonische concerten en heeft het zich bovendien opmerkelijk geprofileerd met concertante opera-uitvoeringen en Nederlandse muziek. Eerste uitvoeringen in Nederland en wereldpremières vormen een belangrijk deel van het repertoire. Chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest is Karina Canellakis.

Wij zoeken voor het Radio Filharmonisch Orkest een

1e Trombonist van het Radio Filharmonisch Orkest

Minimaal 50% dienstverband | beoogde begindatum nader te bepalen

Data proefspel

  • Het selectieproefspel vindt plaats op woensdag 15 november 2023 vanaf 12.30 uur in MCO Studio 5.
  • Het eindproefspel vindt plaats op donderdag 16 november 2023 vanaf 14.00 uur in MCO Studio 5.
  • Het selectieproefspel zal achter een scherm plaatsvinden.

Verplicht te spelen werken zijn

  • F. David Concertino, 1e deel.
  • H. Tomasi Concerto, 1e en 2e deel.
  • Orkestpartijen.

Sluitingsdatum: vrijdag 13 oktober 2023.

Meer informatie
Nadere inlichtingen over het proefspel worden graag verstrekt door frederique.blessing@omroepmuziek.nl.

Wij behouden ons het recht voor een eerste selectie op basis van de brieven te maken. Stichting Omroep Muziek houdt zich bij de werving- en selectieprocedure aan de Wet arbeid en vreemdelingen (Wav) en aanverwante wet- en regelgeving. In eerste instantie werven wij onder het zogeheten prioriteit genietend aanbod, namelijk:

Sollicitanten afkomstig uit de EU / EER / Zwitserland of sollicitanten met een vreemdelingenstatus die in het bezit zijn van een verblijfsvergunning die is voorzien van de aantekening dat er geen beperkingen zijn verbonden aan het verrichten van arbeid in Nederland.

Voor het proefspel geldt dat uitsluitend zullen worden uitgenodigd: Nederlandse musici, buitenlandse musici die afkomstig zijn van binnen de EU en musici van buiten de EU die tenminste drie jaar in Nederland woonachtig zijn en in het bezit zijn van een verklaring op hun verblijfsvergunning dat een tewerkstellingsvergunning niet vereist is. Dit is niet van toepassing op de volgende Europese landen: IJsland, Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein.

Solliciteren gaat uitsluitend via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.