Van Abbemuseum: Senior Coördinator Publieksbemiddeling

Het Van Abbemuseum in Eindhoven zoekt een Senior Coördinator Publieksbemiddeling voor 30 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2023Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3.400 kunstwerken. Van zowel hedendaagse bekende makers als Tania Bruguera, Marlene Dumas en Iris Kensmil, als van moderne grootmeesters als Oskar Kokoschka, Piet Mondriaan en Pablo Picasso. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en de samenleving op een experimentele manier aan de orde.

Senior Coördinator Publieksbemiddeling

30 uur

Je bent verantwoordelijk voor het verbinden van het publiek binnen de muren van het museum. Dit doe je door het ontwikkelen van een strategisch meerjarenplan, het overzien en meewerken aan de operationele uitwerking en evalueren van projecten en werkzaamheden. Met jouw kennis van toegankelijke en inclusieve publieksbemiddeling lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van een inclusief én experimenteel museum.

De aankomende jaren is er veel aandacht voor het verduurzamen en stroomlijnen van het bestaande bemiddelingsaanbod. Daarnaast willen we onze (maatschappelijke) impact vergroten en zoveel mogelijk mensen in contact brengen met kunst door een toegankelijke en herkenbare programmering. Het reguliere publieksbemiddelingsaanbod bestaat o.a. uit zaalteksten, video’s en multimedia tours. Bij het Van Abbemuseum gaan we een stapje verder; met onze huidige collectiepresentatie Dwarsverbanden ontwikkelden we een tentoonstelling waarbij je kunst met al je zintuigen kunt ervaren. Met ruim 25 multi-zintuiglijke tools, waaronder teksten in braille, geurinterpretaties, voeltekeningen en sound scapes, is Dwarsverbanden de eerste volledig multi-zintuiglijke collectiepresentatie van Nederland.

Met wie werk je samen?
Binnen het museum werk je nauw samen met twee collega’s van het team Bemiddeling (consituency organizer) en Educatie (educatiemedewerker). Daarnaast ben je onderdeel van het EMBF-team dat bestaat uit: Events, Marketing, Bemiddeling en Fondsenwerving. Andere collega’s zijn team Collectie (Behoud en Beheer), Conservatoren, Rondleiders en Hosts. Buiten het museum werk je samen met de diverse partijen zoals regionale en (inter)nationale partners, projectmedewerkers (o.a. schrijvers, vormgevers, filmmakers) en andere musea.

Samengevat:

 • Je bent coördinator en uitvoerder van de publieksbemiddeling in het museum
 • Overzicht creëren en stroomlijnen van de programma’s:
  • publieksbemiddeling (bezoekerservaring in het museum)
  • educatie (o.a. schoolaanbod, ‘Onbeperkt Van Abbe’) i.s.m. de medewerker Bemiddeling en Educatie
  • constituent werken (gemeenschapsprojecten in de stad) i.s.m. de constituency organizer
 • Beheert budgetten voor de afdeling Publieksbemiddeling
 • Samen met de afdeling Marketing en Communicatie ben je verantwoordelijk voor de totale ‘customer journey’;
 • Samen met de educatiemedewerker draag je zorg voor de publieksmedewerkers, o.a. onze 100 vrijwillige hosts en 15 rondleiders.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding die past bij de werkzaamheden;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de culturele sector en hebt affiniteit met (hedendaagse) kunst;
 • Je hebt ervaring op het gebied van inclusie en toegankelijkheidsprojecten;
 • Je ziet de kracht van samenwerking en krijgt energie van de organisatie en begeleiding van ingewikkelde en intensieve processen;
 • Je bent een open, communicatief persoon, die vanuit een grote overtuigingskracht en betrouwbaarheid de verbindende factor is en knopen doorhakt.
 • Je toont initiatief, waarbij je kansen die je ziet oppakt.

Wat hebben wij te bieden?

 • Een jaarcontract. Als we van beide kanten tevreden zijn, wordt het omgezet naar een vast contract;
 • Een salaris tussen € 3.176,- en € 4.537,- bruto per maand (bij 36 uur per week);
 • 26 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Hiernaast kun je ADV dagen opbouwen en zo in totaal ongeveer 10 weken verlof opnemen per jaar;
 • Een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • Een vergoeding als je met het OV reist. Of een vergoeding als je ’groen’ reist. Dus als je wandelt, fietst of per e-bike komt;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • Een werkplek in het centrum van Eindhoven. Ook kan je (deels) thuiswerken.

Diversiteit en gelijke kansen
Als museum geloven we dat diverse teams betere resultaten boeken. Daarom ontvangen we graag jouw sollicitatie, als je voldoet aan onze wensen. Ongeacht je achtergrond, geslacht/gender, beperking, seksuele oriëntatie, religie/overtuiging of leeftijd.

Solliciteren
Reageren kan tot en met 29 mei 2023. We lezen in jouw motivatiebrief graag wat jij voor Eindhoven komt maken met jouw talenten. Met vragen over de procedure of arbeidsvoorwaarden kan je terecht bij Joost van den Eijnden, recruiter via 06-24502432.

Heb je nog inhoudelijke vragen? Mail naar; applications@vanabbemuseum.nl.

We streven ernaar z.s.m. samen te starten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.