Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum: Bureauredacteur

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum in Amsterdam zoekt een Bureauredacteur voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-06-2023Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum B.V. is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen in het Nederlandse taalgebied. De uitgeverij is bekend door succesvolle uitgaven op het gebied van nonfictie, waaronder lifestyle, culinair, psychologie en spiritualiteit, geschiedenis, biografieën, populaire wetenschap en journalistiek. Daarnaast is de uitgeverij met de imprints Van Holkema & Warendorf, Van Goor en Best of YA een grote speler binnen kinder- & jeugdboeken en Young Adult. Ook Spectrum Fictie, Capitool (reisgidsen), Paper Life (invulboeken en journals), Forte (culinair, creatief en groen), Winkler Prins (online encyclopedie) en Prisma (taaltrainingen en –producten) behoren tot Unieboek | Het Spectrum.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is onderdeel van LannooMeulenhoff B.V. en is gevestigd op de 14e en 15e verdieping van de Mondriaantoren in Amsterdam. Een inspirerende, creatieve omgeving met een fantastisch uitzicht over de hele stad.

Binnen ons fonds werkt een klein en enthousiast team aan boeken op het gebied van creatieve hobby’s, koken en tuinieren. Al onze boeken zijn zonder uitzondering praktisch en inspirerend van karakter. Bekende auteurs zijn Laura Kieft van Laura’s Bakery, Christel Krukkert, Modeste Herwig en vele anderen. Behalve eigen producties geven wij ook vertalingen uit op het gebied van haken, breien, houtbewerking, moestuinieren, bakken, koken en andere thema’s.

Voor de imprint Forte zijn wij per direct op zoek naar een

Bureauredacteur

24 tot 32 uur per week

Wat ga je doen?

 • Productie-klaar maken van kopij.
 • Afhandeling van traffic tussen auteurs, vertalers, externe redacteuren, correctoren, vormgevers en Unieboek | Het Spectrum.
 • Bewaken van het productieproces.
 • Bijhouden en invoeren van gegevens in PAC en CMS.
 • Opstellen van de bureau-redactionele planning.
 • Bewaken van de tijdsplanning.
 • Begeleiden van de productie van het beeldmateriaal.

Profiel en competenties

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Goede kennis van de Engelse taal.
 • Affiniteit met de fondsterreinen van Forte.
 • Goede grafische kennis.
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid.
 • Bij voorkeur ruime werkervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een dynamische omgeving en informele werksfeer.
 • De ruimte om te werken vanuit eigen verantwoordelijkheid, in een klein en gemotiveerd team.
 • Salariëring volgens de cao voor het Uitgeverijbedrijf, schaal 6 (van € 2.431,01 – € 3.348,08 bruto per maand op fulltime basis); inschaling binnen deze schaal is afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd.
 • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk keuzebudget waarmee je onder andere kunt sparen voor extra verlof of je (vakantie)geld flexibel op een door jou gekozen moment kunt laten uitbetalen.
 • De mogelijkheid om hybride te werken en uiteraard alle beschikbare middelen om prettig thuis te werken.
 • Een werkomgeving met mooie boeken en leuke collega’s!

Informatie
Meer informatie over de functie wordt je graag gegeven door:

Anja Timmerman, Uitgever Forte
E: Anja.Timmerman@unieboekspectrum.nl
T: 020-236 42 00

Solliciteren
Je cv en motivatie zien we graag uiterlijk 1 juni 2023 tegemoet via hr@lannoomeulenhoff.nl.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.