Amstelland Bibliotheken: Lid Raad van Toezicht

Amstelland Bibliotheken in Amstelveen zoekt een Lid Raad van Toezicht voor 4 tot 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 04-06-2023Help jij met jouw juridische achtergrond toezicht houden op een maatschappelijke organisatie?

De Bibliotheek Amstelland is een dynamische organisatie in de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn; zeven dagen per week open, vier vestigingen in drie gemeenten, 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale en culturele activiteiten voor jong en oud. Wij zijn gericht op continu verbeteren om van waarde te zijn en te blijven in een snel veranderende omgeving.

In onze visie zetten we hoog in: we streven naar een 9+ ervaring voor onze klanten. We werken gastvrij, verbindend, eigentijds, inspirerend en met plezier.

De Raad van Toezicht van de Bibliotheek Amstelland is vanwege het vertrek van de huidige toezichthouder per direct op zoek naar een

Lid Raad van Toezicht

4 tot 6 keer per jaar

Het besturen van maatschappelijke organisaties staat steeds meer in de belangstelling en het belang van goed toezicht is daarbij groot. Mensen dragen de organisatie, dat is bij de bibliotheek niet anders. We zijn op zoek naar een toezichthouder met kennis en ervaring op juridisch gebied. De Bibliotheek Amstelland opereert in zowel de gemeente Amstelveen, Uithoorn als Aalsmeer. De toezichthouder die wij zoeken weet goed wat er speelt binnen één van deze gemeenten en heeft daar ook een netwerk.

De RvT vergadert vier tot zes keer per jaar met de directie en houdt toezicht op de strategie en het budget. Het lidmaatschap is onbezoldigd.

Voor de bezetting van de Raad van Toezicht streven we naar diversiteit met betrekking tot leeftijd, gender en achtergrond. Verder is het van belang verschillende vakgebieden te vertegenwoordigen, zoals: Juridisch, Digitalisering & Innovatie, Financiën, Governance, Human Resources, Politiek & Cultuur.

Wij zoeken iemand met hart voor de bibliotheek met juridische expertise. Je bent maatschappelijk actief en woonachtig in of nabij het werkgebied van de gemeenten binnen Amstelland.

Kandidaten met een niet-Nederlandse achtergrond en kandidaten jonger dan 35 jaar worden nadrukkelijk gestimuleerd om te solliciteren. Gezien de huidige samenstelling van de RvT gaat de voorkeur uit naar een man.

Solliciteren
Je kunt solliciteren door je motivatie en CV toe te sturen naar a.sijm@dbibliotheekamstelland.nl.

Vragen
De sluitingsdatum is zondag 4 juni 2023. Mocht je nadere informatie willen, stuur ons dan een mail met je contactgegevens.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.