Stedelijk Museum Amsterdam: Floormanager Tentoonstellingsbouw

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Floormanager Tentoonstellingsbouw voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 11-06-2023Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter-)nationaal publiek en behoort met 650.000 bezoekers per jaar tot de vijf best bezochte musea in Nederland.

De directie heeft de ambitie het Stedelijk te ontwikkelen naar een museum dat dynamisch, specifiek, participatief, toegankelijk en zelfkritisch is. Het Stedelijk wil meer dan ooit de verantwoordelijkheid nemen in het denken over een gedeelde en tolerante samenleving waarin eenieder zich thuis voelt: artist, context én audience driven.

Het Stedelijk Museum zoekt op korte termijn een breed inzetbare:

Floormanager Tentoonstellingsbouw (m/v/x)

36 uur per week

Het team
Het projectbureau is verantwoordelijk voor de planning, uitvoering, coördinatie en financiën van alle tentoonstellingen, collectiepresentaties en performances in het Stedelijk. De afdeling bestaat uit 5 projectleiders, 2 projectmedewerkers en 3 floormanagers tentoonstellingsbouw die aan de manager Projectbureau rapporteren.

De functie
Als floormanager ben je verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van in- en externe teams bij de op- en afbouw van tentoonstellingen. Hieronder valt ook het opstellen en bewaken van dag- en weekplanningen per tentoonstelling voor de in- en externe uitvoerende partijen op de werkvloer. Dit in overleg met o.a. de registrars, art handling, restauratoren en curatoren.

Belangrijkste taken:

 • Werken in projectteams; adviseren over en voorbereiden van technische installaties en art handling in overleg met curatoren, projectleiders en kunstenaars;
 • Technische productie van tentoonstellingen: bedenken en voorbereiden van innovatieve oplossingen op het gebied van kunstinstallaties, tentoonstellingsattributen en bouw. Het beoordelen van ontwerpen en het begeleiden van het productieproces;
 • Efficiënt laten verlopen van de opbouw en installaties waarbij de veiligheid van de kunstobjecten en medewerkers gewaarborgd blijft;
 • Adviseren over begrotingen, offertes, materiaalkeuze en inzet van personeel. Hieronder valt ook het zelfstandig kunnen voorbereiden van deelbegrotingen en kostenramingen;
 • Zelf installeren van moderne kunstobjecten.

Wij vragen:

 • Je beschikt over een relevante MBO- of HBO-opleiding in een vakgerelateerde studierichting en over minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in tentoonstellingsbouw en art handling;
 • Je hebt ervaring met MS Office-applicaties zoals Word en Excel, en bij voorkeur ook met ontwerpsoftware (Adobe pakket, 3D tekenprogramma’s);
 • Je kunt planningen maken die van invloed zijn op veel andere partijen en je bent in staat deze partijen te betrekken in jouw proces;
 • Je bent nauwkeurig en zorgvuldig. Je hebt technisch inzicht, materiaal- en proceskennis;
 • Je weet het overzicht te behouden in stressvolle situaties;
 • Je bent klantgericht en communicatief vaardig in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kunt zelfstandig werken, bent organisatorisch heel sterk, hebt een hands-on instelling en je bent flexibel;
 • Je hebt affiniteit met beeldende kunst.

Dit vinden wij belangrijk
Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden
Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal 8 (maximaal € 3763,-) bij een volledige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum cao.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de manager Projectbureau, Lucas Bonekamp, l.bonekamp@stedelijk.nl.

Solliciteren
Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je tot uiterlijk 11 juni 2023 je cv en motivatiebrief insturen via de sollicitatieknop onderaan deze pagina.

Sollicitaties die per post of e-mail binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.