Stedelijk Museum Amsterdam: Allround Inkoopcoördinator

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Allround Inkoopcoördinator voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 18-06-2023Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Ruim 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter)nationaal publiek en behoort tot een van de best bezochte musea in Nederland.

De inkoopfunctie heeft binnen het Stedelijk Museum een belangrijke rol. In verband met zwangerschapsverlof van de huidige inkoopcoördinator, zijn wij op zoek voor een tijdelijke vervanger. Het zal gaan om de periode van 1 september 2023 tot en met 31 januari 2024.

Het Stedelijk Museum zoekt tijdelijk een

Allround Inkoopcoördinator (m/v/x)

24 tot 32 uur per week

Het team
Je bent onderdeel van het Finance team en rapporteert aan de Manager Finance & Control. Het Finance team bestaat uit 7 medewerkers waarvan 1 inkoopcoördinator. Je (onder)houdt contact met de budgethouders van de verschillende afdelingen en je werkt nauw samen met de afdeling Juridische Zaken.

De functie
Als inkoopcoördinator binnen het Stedelijk Museum krijg je een veelzijdige en zelfstandige baan binnen een dynamische organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het efficiënt en rechtmatig laten verlopen van de inkoopactiviteiten en de aanbestedingsprocessen. Afhankelijk van de opdrachtwaarde kan dit een enkelvoudige onderhandse, meervoudig onderhandse, als een Europese aanbesteding zijn.

De belangrijkste taken

 • Je adviseert de interne opdrachtgever, welke strategieën het meest passend zijn volgens de Aanbestedingswet en het interne inkoopbeleid;
 • Je faciliteert en begeleidt het aanbestedingsproces van A tot Z en stuurt bij waar nodig;
 • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, afsluiten, verlengen en opzeggen van contracten. Dit is in samenspraak met de verantwoordelijke budgethouder;
 • Je neemt deel of adviseert aan uiteenlopende projecten in de organisatie, zodat je vanaf het begin betrokken bent.

Jouw profiel

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van aanbestedingsrecht en aantoonbare ervaring met het uitvoeren van
 • Europese en meervoudig onderhandse aanbestedingstrajecten;
 • Vakmatige nieuwsgierigheid; op de hoogte zijn van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en deze ontwikkelingen weten te vertalen in beleid en acties;
 • Je signaleert, analyseert ontwikkelingen die de uitvoering van het inkoop- en contractproces kunnen beïnvloeden en je adviseert hierover;
 • Kennis van financiën en een sterk analytisch vermogen zijn een pré;
 • Je weet verschillende belangen te verenigen, beschikt over goede communicatieve vaardigheden (woord en schrift), kunt goed samenwerken, beschikt over overtuigingskracht en bent praktisch en oplossingsgericht.

Dit vinden wij belangrijk
Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. Wij zijn geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor 5 maanden (vervanging zwangerschapsverlof) vanaf 1 september 2023;
 • De functie is afhankelijk van je opleiding en ervaring ingedeeld in schaal 11 (€ 3801,- tot € 5075,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur per week, conform Museum cao;
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.

Solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kan contact worden opgenomen met Mireille Driessen via M.Driessen@stedelijk.nl.

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je tot uiterlijk 18 juni 2023 je cv en motivatiebrief indienen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Sollicitaties die per mail binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.