Stadsklooster Utrecht: Bestuurslid

Stadsklooster Utrecht in Utrecht zoekt twee Bestuursleden voor 2-4 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 30-06-2023Stadsklooster Utrecht is een magische plek waar cultuur, zingeving en creativiteit samenkomen middenin de levendige wijk Lombok. Met een breed programma, van dans en zang tot theater en muziek, is het Stadsklooster een plek om te verbinden en te verwonderen.

De organisatie in de oude Antoniuskerk wordt gedragen door een kern van zo’n 40 vrijwilligers en streeft ernaar de komende jaren verder te professionaliseren en de bekendheid te vergroten.

We zoeken per direct twee:

Bestuursleden

2-4 uur per week

Als ons nieuwe bestuurslid ben je onderdeel van een enthousiast en betrokken bestuur van met jou erbij vijf leden. Als bestuurslid ben je betrokken bij de algemene besluitvorming en beleidsontwikkeling van het Stadsklooster. De bestuursleden vertegenwoordigen het Stadsklooster bij externe contacten en onderhouden de relaties met belangrijke stakeholders.

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid en de financiële administratie van het Stadsklooster Utrecht. Je houdt toezicht op de inkomsten en uitgaven, zorgt dat de begroting en jaarrekening op orde zijn en je draagt bij aan de ontwikkeling van het Stadsklooster op financieel gebied.

Als bestuurslid programma is jouw rol binnen het bestuur die van cultuurkenner met tentakels in stad en land. Jij hebt de kennis om een culturele non-profit als het Stadsklooster naar een nieuw niveau te tillen. Je inspireert medebestuursleden en het team dat verantwoordelijk is voor de programmering. Voor hen ben je het vaste aanspreekpunt in het bestuur.

Wat wij bieden

  • Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een betrokken en enthousiast team.
  • Kans om een bijdrage te leveren aan een unieke plek in Utrecht waar rust, bezinning en ontmoeting centraal staan.
  • Een kans om je kennis en ervaring in te zetten en verder te ontwikkelen.

Profiel

  • Je hebt affiniteit met de doelstellingen van Stadsklooster Utrecht.
  • Je beschikt over relevante kennis en ervaring.
  • Je hebt een proactieve en oplossingsgerichte houding.
  • Je bent communicatief vaardig en verbindend.
  • Je bent in staat om beleidsmatig te denken en kunt dit vertalen naar de praktijk.
  • Je hebt een open en flexibele instelling.

Heb je interesse?
Neem contact op met Jeroen Kwaaitaal, bestuursvoorzitter Stadsklooster Utrecht: jeroen@stadskloosterutrecht.nl, 06-465 848 26.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.