Schuur: Medewerker Marketing en Communicatie

Schuur in Haarlem zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor 24 tot 30 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-05-2023



De Schuur is een bruisende plek voor cultuur in het centrum van Haarlem. In onze vier zalen verwelkomen we publiek bij theater, dans, woordkunst en films. Daarnaast heeft ons eigen Schuurcafé een programmering bestaande uit DJs, talks en verschillende specials. We werken intensief samen met maatschappelijke partners, en met onze educatieve activiteiten bereiken wij nagenoeg alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs in de regio. De Schuur is nauw verbonden met Toneelschuur Producties, het grootste productiehuis van Nederland waar theatertalenten zich ontwikkelen tot topregisseurs. Wij zijn een plek waar medewerkers, bezoekers en spelers zich thuis voelen en graag terugkomen.

Ben je een Marketeer die gek is op theater en film en woon je in de omgeving van Haarlem? Dan is de Schuur op zoek naar jou! Vanaf 1 september zoeken we ter versterking van ons team een

Medewerker Marketing en Communicatie

24 tot 30 uur per week

Je bent betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het Marketing- en Communicatiebeleid. Je zorg voor goede zichtbaarheid van de Schuur en optimale publieksbezetting van ons aanbod. Jij gaat je met name bezighouden met het genereren van publiek voor het (jeugd)theateraanbod, met extra aandacht voor het bereiken van publiek dat nu nog niet in de Schuur komt. Zo ontwikkel je off- en online uitingen, denk je mee over de inzet van creatieve content, stuur je vormgevers, fotografen en andere ontwerpers aan en sla je de handen ineen met diverse community’s in de stad. Je werkt nauw samen met bezoekende gezelschappen en partners in de regio.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Marketing en communicatie van theater- en jeugdvoorstellingen.
 • Bereiken van nieuwe doelgroepen voor de Schuur.
 • Contact onderhouden met theatergezelschappen en in samenspraak zorgen voor optimale zichtbaarheid en zaalbezetting.
 • Grotere campagnes opzetten voor speciale programmering, zoals eigen festivals en bijzondere series.
 • Bijdragen aan de versteviging van het merk Schuur.
 • Initiëren en onderhouden van samenwerkingen met diverse partners met voorstellingsbezoek als doel.

We zoeken iemand met

 • Liefde voor theater en film.
 • Een voor deze functie relevante opleiding en/of werkervaring.
 • Een goede pen, een scherp oog voor beeld en affiniteit met storytelling.
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van marketingcampagnes.
 • Ideeën om nieuw publiek te bereiken. Als je zelf deel uitmaakt van een community die we nog te weinig in de Schuur ontvangen is dat absoluut een pre.
 • Gevoel voor netwerken.
 • Het vermogen om overzicht te houden, te prioriteren en aan te pakken.
 • Ook een pre: ervaring met inzet van online middelen (CMS, emailmarketing, social media marketing).

Wat wij bieden?
Als Marketeer bij de Schuur krijg je de kans om deel uit te maken van een enthousiast, gezellig team en om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Bovendien stimuleren we je om zoveel mogelijk van onze programma’s te zien en kan je (bijna) overal gratis naar toe in het leukste (film)theater van Haarlem.

 • Wij bieden je een veelzijdige en uitdagende functie op basis van een jaarcontract voor 24 tot 30 uur per week. Verlenging behoort tot de mogelijkheid bij wederzijds goedvinden. Inschaling gebeurt conform cao Toneel en Dans in schaal V, afhankelijk van je werkervaring.
 • De Schuur biedt een inspirerende, informele werkomgeving in het centrum van Haarlem, met de lekkerste koffie én thee vanuit het eigen Schuurcafé.
 • Flexibiliteit in werktijden en locatie. We zien je graag in de Schuur, maar af en toe thuis of ergens anders werken kan ook.
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen door het volgen van cursussen en trainingen.

Wij hechten waarde aan diversiteit
Bij de Schuur ontvangen we publiek vanuit alle hoeken van de stad en werken we met makers van allerlei verschillende achtergronden. Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie en daarnaast maken alle collega’s gelijkwaardig deel uit van het Schuurteam. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij iedereen uitnodigen om te solliciteren, ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft.

Samenwerken?
Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar denk je van betekenis te kunnen zijn voor de Schuur? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren. We ontvangen jouw sollicitatie met motivatiebrief en CV graag vóór 30 mei via vacatures@schuur.nl, onder vermelding van ‘Vacature Afdeling Marketing’.

De eerste ronde gesprekken zal eind mei plaatsvinden. Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kan telefonisch contact worden opgenomen met Sunniva Matla, Hoofd Development & PR, telefoonnummer: 023 – 5173930.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.