Phion: Corporate Marketing & Communicatie Professional

Phion in Arnhem en Enschede zoekt een Corporate Marketing & Communicatie Professional voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenPhion, orkest van Gelderland & Overijssel heeft de missie om voor zoveel mogelijk mensen van betekenis te zijn met live symfonische muziek. Daarom biedt Phion een scala aan muzikale belevenissen: klassieke concerten, muziektheatervoorstellingen, cross-over producties, wereldmuziek van formaat, projecten in de wijk en educatieve programma’s. Phion werkt graag samen met andere disciplines in de podiumkunsten en kijkt ook buiten de grenzen van de westerse klassieke muziek. Daarmee ontstaan nieuwe vormen waarin het symfonieorkest zich manifesteert. Phion laat vertrouwde en nieuwe geluiden horen. Er valt veel te ontdekken, binnen én buiten de concertzalen. Phion is een jonge organisatie, voortbouwend op de traditie van 130 jaar Het Gelders Orkest en 86 jaar het Orkest van het Oosten. Daarmee is het een orkest in ontwikkeling en staat het aan het begin van een nieuw tijdperk.

Phion is het symfonieorkest van een groot landsdeel met 3,2 miljoen inwoners en werkt onder andere samen met 8 vaste concertzalen/ theaters. De producties worden gerepeteerd in Arnhem (Musis) en Enschede (Muziekcentrum).

Bij ons krijg je de kans een nieuw muzikaal merk verder uit te bouwen. Krijg jij energie van het bedenken en het uitrollen van eigenzinnige merkcampagnes, vind je het leuk om te streven naar maximaal publieksrendement en houd je van een energieke omgeving? Dan mag je deze baan niet laten schieten!

Phion is op zoek naar een

Corporate Marketing & Communicatie Professional

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
Als corporate marketing & communicatie professional ben je medeverantwoordelijk voor de positionering en corporate identiteit van het merk Phion. Vanuit de visie op het merk Phion werk je aan publieksontwikkeling en trek je op met verschillende podia om de verkoop en zaalopbrengsten te vergroten. Je doet voorstellen op welke wijze Phion via de on- en offline distributiekanalen nog beter op de kaart kan worden gezet in Oost-Nederland. Om dit doel te bereiken ontwikkel je in samenwerking met je collega’s content en voer je gerichte marketing- en PR-acties uit. Je baseert je op marketingdata en -trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Je weet het netwerk van zakelijke partners en particuliere donateurs rondom het orkest hier ook bij te betrekken.

Taken en werkzaamheden zijn onder meer,

 • Opstellen en uitvoeren van marketing- en communicatieplannen ten behoeve van (on- en offline) positionering van het merk en corporate identiteit Phion.
 • Bewaken en adviseren branding, (door)ontwikkeling merk en huisstijl.
 • Onderhouden contact met podia en speelplaatsen ten behoeve van kaartverkoop, zaalbezetting en publieksontwikkeling.
 • Ontwikkelen van content, campagnes en publieksmiddelen ten behoeve van verkoop reguliere programmering, in samenwerking met collega’s en in aansturing van leveranciers en bureaus.
 • Onderhouden persrelaties en adviseren over corporate communicatie.
 • Zorg dragen voor optimale interne afstemming ten behoeve van marketing- en pr-acties.

Wat breng je mee?

 • Bij voorkeur beschik je over minimaal zeven tot tien jaar werkervaring in een soortgelijke functie en aantoonbare ervaring op het gebied van (cultuur)marketing.
 • Je hebt wo-/hbo-werk- en -denkniveau, je bent proactief en werkt zelfstandig.
 • Je bent communicatief sterk, beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je bent analytisch sterk, overzicht houden gaat je makkelijk af en je werkt gestructureerd.
 • Je hebt oog voor verschillende organisatiebelangen en toont je bewust van de organisatiedoelstellingen.
 • Je bent een teamplayer en kan tegelijkertijd zelfstandig werken.
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur en boven alles geniet je van het luisteren naar (klassieke) muziek.
 • Je bent stressbestendig

Wat mag je van ons verwachten?
Wij bieden een dynamische, muzikale werkplek met veel vrijheid om een eigen invulling te geven aan jouw rol. Geen dag is bij Phion hetzelfde. Wij zijn een ambitieus orkest, persoonlijke en professionele ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid zijn voor ons belangrijke aandachtspunten.

Alle Phion medewerkers kunnen zichzelf zijn: we streven een open en inclusieve bedrijfscultuur naar waar iedereen zich thuis kan voelen.

Phion heeft kantoren en repetitielocaties in Arnhem en Enschede. Werken bij Phion betekent dat je afwisselend op de verschillende locaties aanwezig bent. Ook kan je thuiswerken en ontmoet je al je stafcollega’s tijdens de maandelijkse stafdag. En je bent van harte welkom om repetities en concerten te bezoeken.

Wij bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om flexibel vanaf diverse locaties en thuis te werken Het salaris van deze functie is gebaseerd op Phion’s eigen salarissystematiek en is ingeschaald in schaal 9, tussen € 4.340 en € 6.201 euro bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 8% eindejaarsuitkering. Wij bieden een contract voor bepaalde tijd (1 jaar), met daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Procedure
De procedure wordt uitgevoerd door Kraai & Van Lier Headhunters, door Bart Kraai en Edwin van Lier. Je kunt je cv sturen aan bart@kenvl.com of edwin@kenvl.com.

Voor vragen kun je bellen met: Bart Kraai, 06 212 170 83.

Planning
De werving start vanaf 8 mei 2023. Kraai & Van Lier begeleidt het gehele proces en draagt zorg voor een shortlist, die wordt voorgesteld aan Phion. De selectie voor corporate marketing & communicatie professional wordt afgerond voor de zomer van 2023 zodat de geselecteerde kandidaat direct na de zomer (september) kan starten. Phion werkt met een selectiecommissie en een adviescommissie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.