Over het IJ: Perscoördinator

Over het IJ in Amsterdam zoekt een Perscoördinator voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 29-05-2023Word onze nieuwe Perscoördinator voor het Over het IJ Festival! Zin om deze zomer te werken op het meest bruisende locatietheater festival van Amsterdam? Dan hebben wij goed nieuws voor jou!

Over het IJ Festival, hét locatietheater-zomerfestival van Amsterdam, vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 22 juli en wij zoeken een Perscoördinator om ons team te versterken.

Van 14 tot en met 22 juli is de 31e editie van Over het IJ Festival: hét locatietheaterfestival van Amsterdam. Aan de oevers van het IJ, op de NDSM Werf en in Amsterdam Noord presenteren spraakmakende makers en het nieuwste talent voorstellingen en installaties op binnen- en buitenlocaties. De stad is de inspiratiebron én het podium. Over het IJ gelooft namelijk hartstochtelijk in kunst die niet alleen over de samenleving gaat, maar ook midden in de samenleving staat.

Ben jij iemand die graag contacten legt met journalisten en redacteurs en hen enthousiast maakt over onze geweldige line-up van onder andere theater en dans? Ben jij een uitstekende schrijver en weet jij hoe je aandacht trekt met jouw persberichten? Ben jij stressbestendig en kan jij goed samenwerken in een team?

Dan zoeken wij jou!

Over het IJ festival zoekt een perscoördinator voor de periode juni en juli 2023. In juni zal de nadruk liggen op de voorbereiding van het festival, terwijl het festival zelf plaatsvindt van 14 tot en met 22 juli 2023.

Perscoördinator

16 uur per week

Wat ga je doen?
Als perscoördinator tijdens een Over het IJ Festival heb je verschillende verantwoordelijkheden die gericht zijn op het beheren van de persrelaties en het bevorderen van de zichtbaarheid van het festival.

Hier zijn enkele belangrijke taken en verantwoordelijkheden die je hebt:

  1. Persrelaties beheren: Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met journalisten, persagentschappen en eventuele andere mediacontacten. Dit omvat het beantwoorden van vragen, het verstrekken van persmateriaal en het faciliteren van interviews en persaccreditaties.
  2. Persmateriaal en persberichten opstellen: Je stelt persmateriaal op zoals persberichten en eventuele andere promotiematerialen. Dit omvat het zorgvuldig redigeren en opmaken van deze documenten om ervoor te zorgen dat ze helder en aantrekkelijk zijn voor de pers.
  3. Persaccreditaties beheren: Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van aanvragen voor persaccreditaties en het verstrekken van de benodigde perspassen en toegang tot het festival. Je zorgt ervoor dat de pers de juiste informatie krijgen over het programma, de speeltijden en eventuele persgerelateerde evenementen.
  4. Mediaverzameling en monitoring: Je houdt bij welke media-aandacht het festival krijgt, zoals persartikelen, recensies, interviews en sociale media-berichten. Dit helpt om de impact van het festival op de publieke perceptie te meten en kan worden gebruikt voor evaluatiedoeleinden.
  5. Coördinatie van persverzoeken: Je behandelt persverzoeken voor interviews, persmateriaal of andere mediaverzoeken. Je zorgt ervoor dat de juiste personen binnen het festivalteam op de hoogte worden gebracht en dat de verzoeken tijdig en professioneel worden afgehandeld.

Wij bieden

  • Een uitdagende functie in een dynamische en creatieve omgeving.
  • Een tijdelijke overeenkomst in de maanden juni en juli.
  • Een marktconform salaris op basis van ervaring.
  • Een gezellig en gepassioneerd team dat klaarstaat om er samen met jou een fantastisch festival van te maken!

Hoe nu verder?
Solliciteren kan tot en met maandag 29 mei 2023 einde dag per mail of in welke vorm jij het beste tot je recht komt. Graag wel een cv meesturen. Voor vragen en/of je sollicitatie kan je mailen naar hoofd marketing Marinho Bouwland via marinho.bouwland@overhetij.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.