Openbare Bibliotheek Amsterdam: Programmeur Digitale Inclusie

De Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Programmeur Digitale Inclusie voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 09-06-2023In onze huidige snel digitaliserende samenleving kunnen we online steeds meer dingen doen en regelen. Ook zakendoen met de overheid gaat steeds vaker digitaal en steeds minder via een loket waar je langs kunt gaan. Om mee te kunnen doen en blijven doen, is het belangrijk dat iedereen digitaal zelfredzaam wordt, is en blijft. Voor de bewoners die minder zelfredzaam zijn of dreigen te worden, wil de OBA een veilige ontmoetingsplek zijn waar ze kunnen werken aan hun (digitale) basisvaardigheden.

Sinds september 2022 biedt de OBA op inmiddels 18 vestigingen Hulp bij Digitaal aan. Bewoners van de gemeentes Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel kunnen terecht op inloopspreekuren waar getrainde medewerkers ze helpen met vragen over de digitale overheid of met algemene en technische vragen van digitale aard. Ze kunnen begeleid werken aan het verbeteren van basisvaardigheden tijdens het Oefenuur. Ten slotte kunnen ze trainingen en cursussen volgen, zoals Klik en Tik, DigiSterker en DigiVitaler, om hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wie zijn wij?
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. De OBA biedt alle Amsterdammers vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur door middel van haar bibliotheekdiensten en de culturele en educatieve programmering. Met 28 vestigingen en circa 3,5 miljoen bezoekers per jaar is de OBA de meest bezochte culturele instelling in Amsterdam.

Om Hulp bij digitaal te continueren zoekt de OBA voor het projectteam een

Programmeur Digitale Inclusie

32 tot 36 uur per week

Als programmeur digitale inclusie ben je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling, realisatie en implementatie van het aanbod van Hulp bij digitaal, inclusief de belastingdagen en bewaak je de budgetten. Je coördineert de inzet van medewerkers en bent aanspreekpunt voor de medewerkers die de activiteiten uitvoeren. Daarnaast zorg je dat de medewerkers voldoende getraind zijn en blijven, adviseer je de kwartiermaker Digitaal burgerschap en programmamanager Hybride bibliotheek. Ten slotte bouw en onderhoud je het interne en externe netwerk van samenwerkingspartners.

Wie ben jij?
De ideale programmeur digitale inclusie herkent zich in de volgende functie-eisen:

 • Je hebt een HBO+ werk en denkniveau.
 • Je hebt kennis over en affiniteit met het ontwikkelen van digitale vaardigheden bij verschillende doelgroepen bij voorkeur binnen Amsterdam en omstreken.
 • Je hebt een relevante opleiding of relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten en begeleiden van een projectteam.
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit: je werkt graag op operationeel én op tactisch niveau.

Je beschikt over enkele specifieke competenties

 • Inventief
 • Samenwerkingsgericht
 • Flexibel
 • Assertief
 • Oplossingsgericht
 • Proactief

Wij bieden

 • Een uitdagende en veelzijdige rol in een unieke Amsterdamse organisatie in transitie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij.
 • Goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
 • Een parttime of fulltime functie (32-36 uur per week).
 • In eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar.
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket (schaal 9 cao openbare bibliotheken, minimaal € 3.484,- tot maximaal € 4.451,-).

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Debby Reemers, P&O Adviseur Recruitment op telefoonnummer 06-216 216 93.

 • De eerste gespreksronde is gepland dinsdag 13 juni 2023.
 • De tweede gespreksronde is gepland op donderdag 15 juni 2023.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De cao openbare bibliotheken/kunsteducatie is van toepassing.

Omdat je als medewerker dienstverlening digitale basisvaardigheden met vertrouwelijke informatie van bezoekers in aanraking komt, wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aangevraagd.

Reageren
Mail jouw motivatie en cv uiterlijk vrijdag 9 juni 2023 naar sollicitaties@oba.nl ovv MD digitale basisvaardigheden.

Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.