Openbare Bibliotheek Amsterdam: Datagedreven E-mailmarketeer

De Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Datagedreven E-mailmarketeer voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 30-06-2023De OBA is met 28 vestigingen een laagdrempelige plek voor alle Amsterdammers. Dichtbij en toegankelijk, met bijna 140.000 leden en duizenden activiteiten en miljoenen bezoekers per jaar. Dagelijks werken we aan het vergroten van gelijke kansen en een inclusieve stad.

Ben jij een e-mailmarketeer met een passie voor data en wil je deze kennis inzetten zodat alle OBA-bezoekers ons nog beter weten te vinden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wie zijn wij?
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. De OBA biedt alle Amsterdammers vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur door middel van haar bibliotheekdiensten en de culturele en educatieve programmering.

Per direct zoekt de OBA een

Datagedreven E-mailmarketeer (m/v/x)

32 uur per week

Wat ga je precies doen?
Je focust op marketing automation en customer lifecycle-optimalisatie. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van e-mailcampagnes op basis van dataselecties en eerdere resultaten. Je zorgt dat OBA-leden en -bezoekers de beste klantervaring krijgen zodat zij nog vaker van de OBA gebruik willen maken. In 2023 werken we aan een sterke optimalisatie van de digitale klantreis met onder meer een nieuwe website en nieuw klantdataplatform. Jij draagt vanuit je functie substantieel bij aan de ontwikkeling van deze processen en het behalen van doelen van de digitale klantreis.

Hoe ziet je team eruit?
Je komt terecht in het enthousiaste team Insights & Customer Loyalty (3 fte in totaal) en werkt nauw samen met de teamcoördinator en de marketeer leden en loyaliteit. Dit team is een van de vier teams binnen de afdeling Marketing & communicatie (12 fte in totaal). Je schakelt ook veel met collega’s van de afdelingen Klantenservice & Planning en ICT.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde marketing & communicatie- of datamarketing-opleiding op minimaal hbo-niveau.
 • Je hebt relevante werkervaring in e-mailmarketing en marketing automation en daarbij passende marketingtechnologie zoals CRM. Je kijkt niet op van het optimaliseren van een automation flow met minstens 10 stappen.
 • Je hebt enige ervaring en/of sterke affiniteit met databasemarketing. Je draait je hand niet om voor het maken van een draaitabel. Maar je schakelt ook proactief met collega’s en onze leveranciers bij grotere (data)vraagstukken. Ervaring met Power BI of een vergelijkbare datavisualisatietool is een pre.
 • Je hebt een growth mindset. Je ziet kansen voor nieuwe CLC-campagnes, zet kleine pilots op en optimaliseert flows, in overleg met je team.

Herken je jezelf in onderstaande?

 • Je bent een analytische denker en duikt graag in de data, maar legt ook makkelijk een ingewikkeld vraagstuk op een toegankelijke manier aan iemand anders uit.
 • Je hebt een positieve instelling en denkt in oplossingen vanuit de klantreis en klantbeleving.
 • Je kunt overzicht bewaren en werkt planmatig.

Wij bieden

 • Een uitdagende rol op het gebied van e-mail- en datamarketing waarbij je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen tot een ervaren CRM- en datamarketeer. We bieden goede opleidingsmogelijkheden én organiseren 6x per jaar een afdelingsbrede kennissessie.
 • De leukste werkplek in hartje Amsterdam bij een unieke maatschappelijk betrokken organisatie.
 • Een functie voor 32 uur per week.
 • In eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar.
 • Een salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket in schaal 8 cao openbare bibliotheken (bruto maandsalaris minimaal € 3.042 tot maximaal € 3.863 op basis van 36 uur per week, afhankelijk van ervaring).
 • Natuurlijk: een OBA-lidmaatschap. Daarnaast kun je onbeperkt sporten bij TrainMore-vestigingen in heel Nederland voor € 15,- per maand.

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op Désirée de Jong, teamcoördinator Insights & Customer Loyalty, op 06-132 777 43. Wil je meer weten over de procedure, neem dan op maandagen, woensdagen of donderdagen contact op met Debby Reemers, recruiter, op 06-216 216 93.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De cao openbare bibliotheken is van toepassing.

Reageren
Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers net zo divers zijn als alle mensen in Amsterdam. Voel je vrij om op deze vacature te reageren.

Mail jouw motivatie en cv uiterlijk 30 juni 2023 naar sollicitaties@oba.nl onder vermelding van “E-mailmarketeer”.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.