Nieuwe Instituut: Medewerker Research Centre en Bibliotheek

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Medewerker Research Centre en Bibliotheek voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-06-2023Nieuwe Instituut is het nationale instituut én museum voor architectuur, design en digitale cultuur. Gelegen in architectuurstad Rotterdam, in het Museumpark met Kunsthal Rotterdam en Depot Boijmans Van Beuningen als buren, heeft het Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé (met het mooiste terras van de stad), een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin. De Rijkscollectie die het instituut beheerd is te raadplegen in het Research Centre.

Nieuwe Instituut zoekt per 1 juli 2023 een

Medewerker Research Centre & Bibliotheek

24 uur per week

Het Research Centre valt onder de afdeling Collectie van het Nieuwe Instituut.
Nieuwe Instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, met tekeningen, foto’s, affiches en maquettes uit de archieven en verzamelingen van Nederlandse architecten en stedenbouwers (www.nieuweinstituut.nl/projects/collectie). Daarnaast is er een internationaal georiënteerde bibliotheek met boeken en tijdschriften over architectuur, stedenbouw, landschap, ruimtelijke ordening, interieur, kunst, design en digitale cultuur.

In het Research Centre wordt onderzoek gedaan door interne en externe onderzoekers, zij hebben daarbij toegang tot archieven, boeken en de collectie. Deze bezoekers kunnen de stukken opvragen die nodig zijn voor onderzoek.

De functie
De Medewerker Research Centre ondersteunt de medewerkers van het Research Centre en de bibliotheek en faciliteert de dagelijkse gebruikers en stemt daartoe af met onder andere de Collectiebeheerders en de Depotmedewerker.

Je haalt archiefmateriaal en/of bibliotheekmateriaal op voor onderzoekers/ medewerkers en ruimt dit materiaal weer op. Ook verricht je administratieve en ondersteunende werkzaamheden voor de bibliotheek.

Op de dinsdag verricht je frontoffice-werkzaamheden in het Research Centre.
De frontoffice-werkzaamheden omvatten het ontvangen en wegwijs maken van bezoekers, het toelichten van faciliteiten en (on)mogelijkheden met betrekking tot beschikbaarstelling van collectiestukken, het informeren van bezoekers over de werking van de informatiesystemen en assisteren bij het gebruik en het begeleiden van onderzoekers op het Research Centre bij het zoeken naar (onderzoeks)materiaal.

Overige taken omvatten het lichten, registreren en voeren van de opgevraagde collectiestukken, het hanteren van (kwetsbare) stukken, toepassen van geldende handelingsvoorschriften, het monitoren en toezicht houden op een juist gebruik en hantering van de collectiestukken, het organiseren en verrichten van het transport van archieven en collectiestukken binnen de afdeling, het zorgdragen voor het halen en brengen van boeken en archieven, het zorgdragen voor verpakking, nummering, codering en ordening van boeken en tijdschriften op het Research Centre ten behoeve van standplaatsregistratie.

Je werkt in nauwe samenwerking met de andere teams binnen de afdeling Erfgoed en de overige afdelingen binnen het Nieuwe Instituut. In verband met de openingstijden van het Research Centre ben je beschikbaar op dinsdagen van 9 tot 17 uur en bij voorkeur op vrijdagen van 9 tot 17 uur en op woensdagen/donderdagen van 9 tot 13 uur.

Wij vragen

  • Affiniteit met bibliotheken of archieven.
  • Ervaring met dienstverlenende werkzaamheden.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, voldoende beheersing van de Engelse taal.
  • Nauwgezetheid.
  • Hands-on mentaliteit en proactief.
  • Goede computervaardigheden.
  • Flexibel en in staat om snel te schakelen.
  • Klantgerichtheid en een gastvrije instelling.
  • Kennis van architectuur, design en digitale cultuur is een pre.

Wij bieden
Een aanstelling voor 1 jaar met mogelijkheid voor verlenging. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden onder de museum cao schaal 6. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Er zijn medewerkersborrels, je bent uitgenodigd voor alle publieke programma’s en evenementen en kunt met korting bij Het Nieuwe Café én NAi booksellers terecht.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie kan contact opgenomen worden met Hoofd Collectie Behrang Mousavi, 010-440 12 20. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, HR, 010-440 13 26.

Reageren
Sollicitaties, in de vorm van een motivatiebrief en cv, kunnen worden gestuurd naar hr@nieuweinstituut.nl. Reageren kan tot en met 14 juni 2023.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van het Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.