Nieuwe Instituut: Medewerker Hospitality

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Medewerker Hospitality voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 08-06-2023Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en een breder publiek. Het instituut is een erfgoedinstelling. Het beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en zet zich in voor het beheer en de ontsluiting van design en digitale cultuurarchieven. Het Nieuwe Instituut stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en educatieprogramma’s in binnen- en buitenland.

Gelegen in architectuurstad Rotterdam, in het Museumpark met de Kunsthal en Depot Boijmans Van Beuningen als buren, heeft Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een café, een studiezaal en bibliotheek, een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin. Nieuwe Instituut ontvangt bezoekers aan tentoonstellingen, symposia en lezingen, discussies, workshops en gastprogramma’s en gasten voor het Nieuwe Café en evenementen.

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een

Medewerker Hospitality

36 uur per week

Inhoud van de functie:
Als medewerker Hospitality ben je verantwoordelijk voor een gastvrije ontvangst van alle bezoekers. Je zorgt er voor dat iedereen zich welkom en veilig voelt en helpt hen op weg. Daarnaast houd je toezicht in onze tentoonstellingen, geef je er informatie over, verkoop je tickets, beantwoordt je de telefoon en wijs je waar nodig de weg. Je hebt plezier in het contact met mensen en kan ze te woord staan in meerdere talen. Meerstemmigheid is het leidende principe in je werkzaamheden, je geeft hier mede vorm aan binnen het instituut in de manier waarop je mensen tegemoet treedt.

In deze functie maak je deel uit van het team Hospitality, welk onderdeel is van de afdeling Programma.

Wat zijn je kerntaken

 • Ontvangen en doorverwijzen van bezoekers;
 • Geven van publieksdemonstraties;
 • Beantwoorden van vragen van bezoekers;
 • Signaleren en rapporteren van ongewenste of onveilige situaties;
 • Verkopen/scannen van toegangsbewijzen, beheren en opmaken van de kassa;
 • Zorgen voor een publieksvriendelijke, schone en toegankelijke ruimte;
 • De bezoekers een prettige en gastvrije beleving geven
 • Je werkt nauw samen met je collega’s van alle afdelingen binnen het Nieuwe Instituut en geeft actief vorm aan het principe van meerstemmigheid en het streven van het instituut steeds inclusiever te worden

Wie ben jij?

 • Je bent ervaren op het gebied van Hospitality en weet wat gastvrijheid inhoudt;
 • Je bent oplossingsgericht en kunt snel schakelen en prioriteiten stellen;
 • Je denkt in (vernieuwende) formats en realiseert dit graag, samen met een team;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, bent flexibel en zeer stressbestendig;
 • Op avonden en in het weekend werken is geen probleem;
 • Je bent open en empathisch en goed in het overbrengen van informatie, zowel in gesproken woord als geschreven tekst (vloeiend Nederlands en Engels zijn een vereiste)

Wij bieden
Een aanstelling voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op verlenging. Inschaling in schaal 4 van de museum CAO met een bruto maandsalaris tussen 2300 – 2750 EUR o.b.v. 36 uur. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Viola Lisapaly, Teamleider Hospitality, v.lisapaly@nieuweinstituut.nl of 010 440 1282.

Reageren
Sollicitaties kunnen in een zelfgekozen vorm tot en met 8 juni 2023 gestuurd worden naar hr@nieuweinstituut.nl.

Gesprekken
De 1e gespreksronde vindt plaats in week 24, de 2e gespreksronde in week 26.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van het Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.