Nederlands Kamerkoor: Trainee NKK NXT

Het Nederlands Kamerkoor in Utrecht zoekt Trainees NKK NXT voor 0,4 fte | Vacature voor een Leertraject, Traineeship | Sluitingsdatum: 23-08-2023Heb je (klassieke) zang gestudeerd, maar wil je meer doen dan alleen zingen op het podium? Wil je bijvoorbeeld meer leren over creatieve processen en artistieke creatie? En tegelijk je improvisatievaardigheden ontwikkelen? Solliciteer dan nu voor een van de stageplaatsen bij NKK NXT 23/34, het traineeprogramma van het Nederlands Kamerkoor!

Wij zoeken per half januari 2024

Trainees NKK NXT

0,4 fte

Het Nederlands Kamerkoor biedt komend concertseizoen acht traineeships aan talentvolle jonge zangers die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière en zich niet alleen verder willen ontwikkelen als ensemblezanger, maar ook willen groeien als creatief denker en maker.

Trainees bij NKK NXT 23/24 krijgen een tijdelijke aanstelling bij het Nederlands Kamerkoor en krijgen de kans om te leren, te experimenteren en te creëren. Je wordt co-creator van een nieuwe voorstelling onder de vleugels van het Nederlands Kamerkoor. Naast de tijd die je besteedt aan het ontwikkelen en creëren van deze productie, word je gecoacht door zangers en staf van het Nederlands Kamerkoor en verschillende andere toonaangevende experts op gebieden als ensemblezang, improvisatie, creatief denken en podiumpresentatie – vaardigheden die jou in staat stellen om de toekomst van koormuziek vorm te geven.

Het Nederlands Kamerkoor is op zoek naar acht getalenteerde jonge zangers die recent een relevante studie hebben afgerond, zoals klassieke zang, of andere relevante ervaring hebben. Kandidaten met een meer theatrale achtergrond en een goed ontwikkelde stem worden ook uitgenodigd te solliciteren. Details over het auditieproces vind je op onze website.

Als trainee krijg je een tijdelijke aanstelling bij het Nederlands Kamerkoor, van half januari tot begin juni. De belasting zal per week verschillen, maar komt gemiddeld neer op twee dagen per week – de aanstelling is dan ook voor 0,4 fte. Deze functie is ingeschaald in de CAO Muziekensembles op schaal 4, trede 0. Daarbij ontvang je een reiskostenvergoeding volgens de CAO voor verplaatsing van je woonplaats (in Nederland) naar de werklocatie(s), die voornamelijk in Utrecht zal zijn.

Sollicitatieprocedure
Er zijn twee auditierondes:

1. In de eerste ronde vul je een formulier in, waarin we je vragen te reflecteren op je leerwensen, je visie op het werkveld en de kwaliteiten die je wilt inbrengen in het traineeship. Aan het eind van het formulier vragen we je ook twee bestanden te uploaden:

  • Je CV
  • Een video (maximaal 5 minuten) waarin je jezelf vocaal/muzikaal presenteert. Wat je zingt is aan jou, kies iets dat dicht bij je eigen ervaring en opleidingsachtergrond ligt en waarin we je stem goed kunnen horen. Je kunt eventueel een korte introductie geven op wat je gaat zingen. Het staat je vrij creatief om te gaan met de opdracht, bijvoorbeeld met het insturen van een eigen compositie of het laten zien/horen van andere (artistieke) kwaliteiten.

2. Uit de aanmeldingen maken we een selectie voor de live audities (tweede ronde) op 14 en 15 september 2023 (in Utrecht). Je wordt voor 1 van de 2 dagen uitgenodigd. In de tweede ronde krijg je samen met andere kandidaten workshops in ensemblezingen, improviseren en theatraliteit. Daarnaast zing je voor een commissie.

Deadline en auditiedata
De deadline voor sollicitaties is 23 augustus 2023, 18:00 uur. Je hoort op uiterlijk 1 september of je wordt uitgenodigd voor de 2e ronde. Als je wordt uitgenodigd krijg je gelijk het programma en de voorbereidende opdracht(en) toegestuurd. Ook sturen we je dan een uitgebreidere planning van het traineeship. De live audities zijn op 14 en 15 september, tussen 10.00 en 17.00 uur. Je wordt uitgenodigd voor 1 van de 2 dagen. Je hoort uiterlijk 20 september of je bent toegelaten tot NKK NXT.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.