Nederlands Film Festival: Stagiair(e)s

Het Nederlands Film Festival in Utrecht zoekt Stagiair(e)s voor 3 tot 5 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenGek op film en festivals? Kom dan stagelopen bij het Nederlands Film Festival! Bij het NFF krijg je een uniek kijkje achter de schermen, leuke collega’s en een mooie aanvulling op je CV.

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Anderhalve week is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de nieuwste speelfilms, documentaires, series, animaties, korte films, VR-producties én tal van evenementen te beleven zijn voor jong en oud.

Als Stagiair(e) ondersteun je bij het opzetten en de uitvoering van de programmering, de verschillende evenementen, de marketing en communicatie, het ontvangen van belangrijke gasten of de productie van het festival. Voor alle afdelingen zijn we op zoek naar initiatiefrijke, nauwkeurige en stressbestendige teamplayers.

Enthousiast geworden? Lees hieronder meer over onze stageplekken op de afdelingen Educatie, Development en Productie, de functie-eisen, praktische zaken en sollicitatieprocedure.

Stagiair(e)s

3 tot 5 dagen per week

Educatie
Startmaand: juni 2023.
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week) in de periode van juni tot en met half augustus; 1 fte (fulltime) in de periode van half augustus tot en met september; 0,6 fte (3 dagen per week) tot medio oktober.
Duur: minimaal 4 maanden (tot half oktober 2023).

Als Stagiair(e) Educatie werk je op de Programma-afdeling en ondersteun je de medewerker Educatie bij de organisatie en administratie van het educatieprogramma. Je bent ook nauw betrokken bij de werving van scholen en uitvoering van uiteenlopende activiteiten met verschillende groepen leerlingen.

Het educatieprogramma van het NFF laat jaarlijks duizenden leerlingen en studenten kennis maken met het beste audiovisuele aanbod van eigen bodem: van grote commerciële speelfilms tot artistieke films en van documentaires tot series en VR-installaties. Tijdens het festival zijn er educatievertoningen voor alle leeftijden en onderwijsniveaus, workshops en filmcolleges. Bij alle programma’s wordt lesmateriaal ontwikkeld passend bij de doelgroep. Zo maken zoveel mogelijk leerlingen kennis met filmeducatie.

Development
Startmaand: juni 2023.
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week).
Duur: 5 maanden (tot en met oktober 2023).

Als Stagiair(e) Development houd je je bezig met de uitvoering van de partnerovereenkomsten, denk je mee over conceptontwikkeling voor partners en doe je research, assisteer je bij het uitvoeren van activatieplannen en ondersteun je bij het organiseren van business events.

Development is de afdeling binnen NFF die zich bezig houdt met partnerships, fondsenwerving, relatiebeheer en conceptontwikkeling. NFF kan niet bestaan mede dankzij de steun van een groot aantal partners. Deze partners krijgen ieder hun unieke tegenprestaties. Als stagiair development organiseer en ondersteun je in de uitvoering van de tegenprestaties, denk aan; zakelijke diners, filmvertoningen met Q&A’s, bijeenkomsten van en filmvertoningen voor de NFF ondernemersclub. Daarnaast speel je dit jaar een belangrijke rol in de ontwikkeling en distributie van het NFF-Festivalbier Utrecht dat we voor het eerst dit jaar groots willen uitzetten in Utrecht.

Productie
Startmaand: per direct mogelijk.
Omvang: 0,6 fte (3 dagen per week) in mei; 0,8 fte (4 dagen per week) in juni tot en met augustus; 1 fte (fulltime) in september; 0,8 fte (4 dagen per week) in oktober.
Duur: circa 5 maanden (tot en met oktober 2023).

Als Stagiair(e) op deze afdeling krijg je een uniek kijkje in de keuken van een grote Productieafdeling. De taken die je vervult zijn zeer gevarieerd: van het organiseren van de crewcatering, het maken van draaiboeken, het beheren van de kas, tot het draaien van je eigen projecten die je jezelf volledig toe kan eigenen.

Tijdens jouw stage werk je direct samen met de Producenten op de afdeling. Deze afdeling zorgt voor de omzetting van idee naar uitvoering en stuurt de uitvoerende disciplines aan, zoals techniek, aankleding, horeca en een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Dit ben jij

 • Je volgt een relevante opleiding.
 • Je hebt affiniteit met films, series, digitale cultuur en het programma wat het NFF biedt.
 • Je bent sociaal vaardig zowel in de omgang met collega’s als met externe partijen.
 • Je bent leergierig en enthousiast.
 • Je bent secuur en stressbestendig.
 • Je bent een teamplayer.
 • Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid om tijdens het festival lange(re) dagen te maken.

Wij bieden

 • De kans om jezelf te ontwikkelen bij een organisatie met grote landelijke bekendheid.
 • Een dynamische werkomgeving waar je veel kunt leren.
 • Begeleiding bij het behalen van jouw eigen leerdoelen.
 • Veel ruimte voor creativiteit en nieuwe initiatieven.
 • Een blik achter de schermen van het festival.
 • Toegang tot een groot netwerk van professionals uit de Nederlandse filmwereld en de culturele sector.
 • De kans te laten zien wat jij kunt en daarmee jouw kansen op een baan in deze sector te vergroten.

Vergoeding
Je krijgt een stagevergoeding van € 350 per maand op basis van een fulltime functie. Je ontvangt tevens een vergoeding van eventueel te maken reis- en verblijfskosten.

Periode
De periode waarin wordt stagegelopen verschilt per functie, de voorkeur heeft mei tot en met oktober. In een andere periode stage lopen? Neem vooral contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Solliciteren
Heb je zin in een uitdagende zomer in een leerzame en gezellige omgeving? Klik op de sollicitatiebutton om jouw motivatie en CV te uploaden. Je kunt altijd naar ons kantoor bellen (030 – 2303800) of kijken op onze website voor meer informatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.