Naturalis Biodiversity Center: Coördinator unlock_LiveScience

Naturalis Biodiversity Center in Leiden zoekt een Coördinator unlock_LiveScience voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 05-06-2023Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste innovatie-district van Nederland op het gebied van Life Sciences & Health. Naturalis bevindt zich op het LBSP. Het is naast een kennisinstituut en wereldvermaarde natuurhistorische collectie een van de meest gerenommeerde musea van Nederland. Naturalis is ook nauw verbonden met de kennisstad Leiden en werkt actief samen met de kennisinstituten en bedrijven op het LBSP. Bij Naturalis is LiveScience een bijzonder concept binnen het publieke aanbod. In de prachtige, gratis toegankelijke, LiveScience-zaal kunnen bezoekers actief kennisnemen van de laatste ontwikkelingen in het werk van Naturalis.

LiveScience slaat een brug tussen het publiek en het werk achter de schermen. Het geeft bezoekers inzicht in het belang van collectiebeheer en wetenschappelijk onderzoek. Daarmee vergroot LiveScience het maatschappelijk draagvlak voor het beheer van natuurhistorische collecties en het onderzoek van Naturalis.

Naturalis en unlock_ (de Life Sciences and Health-incubator in Leiden) slaan de handen ineen en creëren gezamenlijk unlock_LiveScience. Unlock_LiveScience wordt de ontmoetingsplek waar lokaal, regionaal en nationaal mensen (individueel en in groepsverband) welkom zijn om mee te doen en te denken met startups in de Life Sciences en Health sector. Het biedt de Leidse Life Science and Health startups een podium om hun innovatie “voor te stellen” aan een breed publiek.

Naturalis en unlock_, – de Life Sciences and Health-incubator in Leiden – slaan de handen ineen en creëren gezamenlijk unlock_ LiveScience. Voor dit unieke project zijn we op zoek naar een

Coördinator unlock_LiveScience

24 uur per week

Wat ga je doen?
Je komt te werken binnen de afdeling Publiekszaken van Naturalis. In deze afdeling werken collega’s samen aan een uitstekende bezoekerservaring in het museum. Je werkt als Coördinator unlock_LiveScience nauw samen met de Coördinator LiveScience die verantwoordelijk is voor de algehele programmering van LiveScience tijdens openingsuren van het museum. De ondernemers van het Leiden Bio Science Park zijn een belangrijke partner. Je rapporteert aan de programmacommissie unlock_ LiveScience waar afgevaardigden van unlock_ en Naturalis samenkomen.

Jij zorgt ervoor dat alle activiteiten in het kader van unlock_LiveScience op rolletjes verlopen. Hierbij stem jij uitstekend af met de verschillende organisaties en afdelingen en zorg je ervoor in nauw overleg met de afdeling Communicatie dat de juiste communicatiekanalen worden ingezet om onze doelgroepen te bereiken.

Activiteiten waaraan jij gaat werken vallen deels binnen de vaste programmering van LiveScience, denk hierbij aan spotlights (presentaties) en demo-activiteiten. Daarnaast ontwikkel je een format voor avondprogrammering in het museum met betrokken stakeholders en organiseer je een grote themadag ter afsluiting van het project. Ook begeleid je twee co-creatie trajecten van deelnemende partners.

Voor alle activiteiten geldt dat de administratieve afhandeling nauwgezet in orde is. Tijdens de evenementen ben je aanwezig als eerste aanspreekpunt en zorg je ervoor dat het event op rolletjes loopt.

Profiel en functie-eisen

  • Je herkent jezelf in het onderstaande profiel.
  • Je hebt minimaal HBO+ werk-/denkniveau.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, kan goed samenwerken met zowel profit als non-profit bedrijven.
  • Je bent resultaat- én klantgericht.
  • Je kunt uitstekend plannen en organiseren en werkt graag samen met de collega’s van andere afdelingen.
  • Je bent handig in het werken met geautomatiseerde systemen.
  • Je spreekt en schrijft uitstekend in het Engels.
  • Kennis van het Leiden Bio Science Park en ondernemerschap is een pre.

Ons aanbod
Een functie in een dynamische werkomgeving met ruimte voor initiatief en vernieuwing. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden. De functie is ingeschaald in schaal 8 (Museum cao), Het salaris is afhankelijk van ervaring en ligt tussen de € 2.963,- en € 3.763,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Wij bieden je een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week tot en met 31 januari 2024.

Informatie en sollicitatie
Herken je je in het profiel? Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij als coördinator unlock_LiveScience aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 05 juni 2023 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Anna Heerdink (anna.heerdink@naturalis.nl). Voor procedurele informatie neem je contact op met de afdeling P&O (071-751 9191).

Het werk van Naturalis is belangrijk voor iedereen. We zijn daarom niet alleen voor diversiteit in de natuur, maar zoeken ook diversiteit op de werkvloer. Kom jij ons team versterken?

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.