Museum Maassluis: Operationeel Manager / Vrijwilligerscoördinator

Museum Maassluis in Maassluis zoekt een Operationeel Manager / Vrijwilligerscoördinator voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 09-06-2023Museum Maassluis is een platte organisatie met een dynamische werkomgeving waar veel ruimte is voor eigen initiatief. Een lokaal museum gericht op de historie en het heden van Maassluis. Naast twee vaste medewerkers zijn er ruim 45 vrijwilligers actief op alle onderdelen van het museumwerk.

Je werkt in een klein team aan producties, projecten en reguliere programmering. Jij bent daarin verantwoordelijke voor de dagelijkse gang van zaken binnen het museum. Je bent aanwezig tijdens openingstijden van het museum. En gemiddeld één keer per maand ben je ’s avonds aanwezig voor vrijwilligersborrels, trainingen van vrijwilligers, etc.

Je werkt zoveel mogelijk zelfstandig en je wordt in je werkzaamheden ondersteund door de conservator, educator en de vrijwilligers.

Museum Maassluis in Maassluis zoekt een

Operationeel Manager / Vrijwilligerscoördinator

24 uur per week

Werkzaamheden

  • Je verzorgt de inroostering en planning van de vrijwilligers. Je stuurt de vrijwilligers aan en bent hun eerste aanspreekpunt.
  • Je beantwoordt de telefoon en handelt de infomail af.
  • Je verzorgt de financiële administratie.
  • Je zorgt dat de dagelijkse gang van zaken in het museum op rolletjes loopt, zoals schoonmaak, voorraadbeheer en kasbeheer.
  • Je organiseert de activiteiten van Museum Maassluis zoals de opening van een expositie.
  • Naast je basistaken is er de mogelijkheid mee te denken en werken aan projecten over onder andere overgang naar nieuwe locatie, diversiteit & inclusie en museale tentoonstellingen.

Wie ben jij?
Een dag is gelukt als alles weer op rolletjes liep. Een enthousiaste collega die plezier heeft in organiseren, veel (kleine) dingen naast elkaar kan doen zonder gestrest te raken, prioriteiten kan stellen, niet bang is de telefoon te grijpen én nauwkeurig werkt. Je hebt aantoonbare ervaring in de genoemde werkzaamheden. Je bent sociaal, gastvrij en bent het gewend om groepen mensen aan te sturen. Je hebt ervaring met standaard programma’s als Microsoft Office, en kennis van boekhoudkundige programma’s is een pré. Je kunt zelfstandig werken en vindt het vanzelfsprekend om eigen verantwoordelijkheid te dragen. Wij zoeken iemand die flexibel beschikbaar is op de dagen dinsdag t/m zondag.

Solliciteren
Graag zien we je sollicitatie (motivatiebrief en cv) uiterlijk 9 juni 2023 tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden plaats donderdag 15 juni.

Meer inhoudelijke informatie?
Neem dan contact op met Pieter van Houten, conservator, 010-591 38 13 (maandag, dinsdag en donderdag).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.