Museon-Omniversum: Manager Museumwinkel

Museon-Omniversum in Den Haag zoekt een Manager Museumwinkel voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 09-06-2023Museon-Omniversum is hét museum met grootbeeldfilmtheater in Den Haag. Een leuke en leerzame culturele dagattractie voor een breed publiek. Vanuit onze fascinatie en liefde voor de aarde zetten we alles in: onze museale collectie, programmering, films, kennis én waardevol netwerk. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen daarbij altijd het uitgangspunt.

In Museon-Omniversum laten we mondiale uitdagingen zien en focussen we op positieve veranderingen. We bieden bezoekers, scholieren, wetenschappers, overheid en bedrijfsleven informatie en concrete handvatten om samen een duurzame toekomst realiseren. Door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken.

Zo delen we met ons publiek en onze partners het avontuur van de zoektocht naar oplossingen.

Om de winkelactiviteiten in Museon-Omniversum te versterken, zoeken wij een

Manager Museumwinkel

32-36 uur per week

Heb jij een passie voor retail, cultuur en duurzaamheid? Dan zijn wij op zoek naar jou: een flexibele, enthousiaste en stressbestendige aanpakker, die het leuk vindt snel te schakelen tussen verschillende werkzaamheden en energie krijgt van een drukke winkel.

Als manager zorg je voor een unieke winkelbeleving voor onze bezoekers in Museon-Omniversum. Met jouw passie voor duurzaamheid geef je op een eerlijke en inspirerende manier advies aan bezoekers in de museumwinkels. Vanuit toewijding en kennis, kun je het verhaal achter de producten goed overbrengen. En je creëert mooie cadeaus met impact die aansluiten bij de programmering van het Museum-Omniversum. Je bouwt mee aan de winkelstrategie, productontwikkeling en de organisatie van het winkelteam van Museon-Omniversum.

Je rapporteert hiërarchisch aan het hoofd Publiek. Je werkt inhoudelijk nauw samen met de inkoper/productontwikkelaar, de winkelvrijwilligers, en je bent het aanspreekpunt voor de andere leden van het publieksteam en de collega’s die de tentoonstellingen ontwikkelen.

Wat ga je doen?
Tot je taken behoren onder andere:

 • Bijhouden van de presentatie in de winkel
 • Assisteren en adviseren bij de inkoop van de winkel
 • Verwerken van orders, logistieke afhandeling en voorraadbeheer
 • Verkoopactiviteiten in de winkel inclusief kassawerkzaamheden
 • Advies geven aan de bezoekers
 • Bijhouden van het rooster

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante opleiding op mbo+- of hbo-niveau
 • Je hebt enige jaren aantoonbare werkervaring op het gebied van retail (inkoop & roostering), duurzaamheid en styling van winkelinrichting en inkoop en roostering in de retailbranche
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, meertaligheid is een pre
 • Je bent commercieel, klantgericht en proactief
 • Ervaring in de culturele sector is meegenomen maar geen voorwaarde
 • Woonachtig in de omgeving Den Haag is een pre

Verder moet je weten:

 • Museon-Omniversum vindt het belangrijk dat haar team een afspiegeling vormt van de samenleving. Diversiteit draagt bij aan nieuwsgierigheid, creativiteit én maatschappelijk bewustzijn. Daarom nodigen wij ook jou uit om op jouw eigen unieke manier een steentje bij te dragen in onze organisatie.
 • Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat wij bieden:
Museon-Omniversum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in ontwikkeling is. We hanteren de Museum cao en bieden de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en vakantietoeslag. Afhankelijk van werkervaring wordt de functie ingeschaald in schaal 7 (minimaal € 2.774 en maximaal € 3.448 bruto bij een 36-urige werkweek). We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Als je ’s avonds en in het weekend werkt, ontvang je een onregelmatigheidstoeslag conform de cao.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met René Malherbe, hoofd Publiek a.i., op maandag en vrijdag te bellen op 06-288 260 53.

Reageren:
Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteer vóór 9 juni 2023. Hoe? Op een manier die voor jou past. Of dat een brief, presentatie of filmpje is, dat maakt ons niet uit. En vergeet niet je cv erbij te doen. Je sollicitatie kun je indienen via hr@museon-omniversum.nl onder vermelding van vacature Winkelmanager. Op 13 juni 2023 nodigen we een eerste selectie van de sollicitanten uit voor een toelichting op de functie en een nadere kennismaking. Daarna volgen individuele sollicitatiegesprekken.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.