MediaLane Theater: Marketing & PR Medewerker

MediaLane Theater in Amsterdam zoekt een Marketing & PR Medewerker voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenMediaLane Theater produceert kwalitatieve musicals en theaterproducties met liefde voor het vak, voor de mensen die erin werken en voor de mooie theaters in ons land. Bij ons draait alles om het creëren van onvergetelijke ervaringen voor het publiek. Het tot leven brengen van krachtige, meeslepende en fascinerende verhalen is onze passie. Door middel van zowel bekende titels zoals de award winnende Come From Away, Sondheim’s Sweeney Todd en de internationale sensatie SIX, als nieuwe Nederlandse musicals zoals Diana & Zonen en De Hospita brengen we de magie van het theater naar heel Nederland. We zijn altijd op zoek naar bijzondere titels in binnen- en buitenland en werken samen met partners, theaters en talenten (gevestigd en jong) om het publiek te raken, inspireren en vermaken. Ervaar hoe mooi theater kan zijn.

Met een klein, enthousiast en gepassioneerd team werken we hard aan elk aspect van onze producties: van creatie tot commercie, en van première tot dernière. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent van alle afkomsten, achtergronden en genders. Ons doel is om een veilige en inspirerende omgeving te bieden waar ervaren en nieuwe talenten hun passie voor theater kunnen ontdekken en ontwikkelen. Niet alleen voor, maar ook achter de schermen.

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij per direct een

Marketing & PR Medewerker

1 fte

Over de functie
Als marketing en PR medewerker ga je aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van onze marketing- en PR-strategieën en -campagnes. Je doet er alles aan om kaarten te verkopen en om naamsbekendheid te bouwen van onze producties. Jouw doelen: een sterke band met onze bezoekers opbouwen en – bovenal – uitverkochte zalen.

In deze functie is geen enkele dag hetzelfde! Op maandag bedenk je misschien wel het volgende viral social media filmpje en op dinsdag ga je op pad om dit te filmen. Op woensdag begeleid je een artiest bij een (pers)evenement en op donderdag stuur je een te gekke marketingmail uit naar onze bezoekers. Op vrijdag informeer je collega’s en theaters over een campagne en analyseer je de verkoopcijfers van die week. Ondertussen kan iedereen bij jou terecht met alle vragen over de (altijd up-to-date) content kalender en sta jij te springen om een idee om te zetten in beeld en tekst.

Werkzaamheden die bij deze functie horen:

 • Je ontwikkelt en voert de (online) communicatie-, campagnes- en marketingstrategieën uit. Uiteraard in samenwerking met de Coördinator Marketing & PR en de theatermarketeers.
 • Je creëert en verzamelt content voor onze marketing- en PR-uitingen.
 • Je bedenkt en beheert onze contentkalender voor social media en andere kanalen. Daarnaast zorg je voor meer engagement en groei.
 • Je verzorgt samen met je collega’s de inhoud van de nieuwsbrieven en maakt deze op.
 • Je onderhoudt de websites van onze producties (WordPress).
 • Je organiseert en assisteert bij (pers)evenementen, zoals fotoshoots en premières.
 • Je rapporteert en analyseert verkoopcijfers.

Over jou
Herken jij je in de onderstaande punten? Dan ben jij degene die we zoeken!

 • Je heb hebt een grote passie voor theater en bezoekt graag voorstellingen.
 • Je bent een creatieve denker, met een oog voor detail.
 • Je hebt een vlotte pen en beheerst de Nederlandse taal goed. Taal is zeg maar echt jouw ding.
 • Voor hard werken (soms ook avonden en weekenddagen) draai jij je hand niet om.
 • Je bent een waar organisatietalent en behoudt graag het overzicht.
 • Jouw hart gaat sneller kloppen van het vertellen van verhalen en het vinden van de juiste tone-of-voice voor verschillende doelgroepen.
 • Je hebt een sterk analyserend vermogen en bent graag bezig met verkoopcijfers. Een commerciële mindset is een must.
 • Jij bent een echte social media guru en bent altijd als eerste op de hoogte van de online trends.
 • Je bent een teamspeler pur sang.
 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond in de richting van marketing en/of communicatie, aangevuld met relevante werkervaring.

Kennis van Canva, Adobe Photoshop, Premiere Pro, WordPress, Meta en Google Analytics is een pre maar geen must.

Ons aanbod
Bij deze uitdagende en dynamische functie, hoort uiteraard een fenomenaal gezellig team (al zeggen we het zelf 😉). We lachen vaak net zo hard samen als dat we werken. Dit doen we vanuit ons leuke kantoor in Amsterdam (met glijbaan!), in het theater, onderweg of thuis. Hybride werken behoort dus tot de mogelijkheden en dit faciliteren we graag. Verder bieden we natuurlijk een salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij de zwaarte van de functie, gerelateerd aan leeftijd en ervaring.

Ben jij onze nieuwe collega? Stuur dan een brief en cv naar werkenbij@medialane.nl. Heb je eerst nog vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Daniëlle van Kalken, coördinator Marketing & PR, via danielle.van.kalken@medialane.nl. Sollicitaties op dit adres worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.